Angelica Postu

Angelica Postu, muzicoterapeută și pianistă, lucrează la Centrul Medical Universitar de Psihiatrie și Psihoterapie din Berlin. În cadrul Departamentului de Muzicoterapie de la Universitatea de Arte din Berlin urmează studii doctorale, iar la Universitatea Națională de Muzică din București predă studenților cursul de Introducere în Muzicoterapie.
În 2017, a fondat Asociația Română de Muzicoterapie, unică în țară, cu scopul de a promova bazele teoretice și practice precum și metodele Școlii Occidentale de Muzicoterapie, care are o tradiție de peste 70 de ani.
Îmbinând experiența sa în psihologie și muzicoterapie cu cea dobândită ca pianistă, Angelica Postu este trainer și speaker în procesul de dezvoltare personală, conștientizare, gestionare și înțelegere a emoțiilor prin intermediul muzicii și a impactului acesteia asupra sănătății. Lucrând activ ca formator pentru muzicieni, a contribuit semnificativ la dezvoltarea și conștientizarea importanței sănătății emoționale a acestora. Prin intermediul conferințelor, articolelor și workshop-urilor dedicate muzicienilor profesioniști, aduce în discuție aspecte teoretice și practice legate de întreținerea și bunăstarea personală, pentru a preveni apariția tulburărilor emoționale.
Angelica Postu este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și a Conservatorului Regal din Bruxelles, specializarea pian, precum și a Facultății de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu din București. Este activă în cercetarea clinică și scrie, pentru publicații din Europa, articole despre terapia prin muzică și bunăstarea emoțională a muzicienilor profesioniști. Și-a dobândit experiența profesională în spitale și clinici de psihiatrie și oncologie din Spania, Belgia și Germania, unde locuiește în prezent, și este invitată frecvent să susțină prelegeri și workshop-uri la universități din România, precum și la forumuri și conferințe privind sănătatea mentală, organizate în Austria, Elveția, Ungaria și Germania.

© Roxana Enache

keyboard_arrow_up