Anca Maria Cristescu

Anca Maria Cristescu a început să studieze flautul la vârsta de 10 ani la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, în clasa profesoarei Alina Papara. Și-a finalizat studiile de licență și masterat la Universitatea Națională de Muzică București, în clasa profesorilor Vasile Ganțolea, Ionuț Bogdan Ștefănescu și privat în clasa Mihaelei Anica. În timpul studiilor, a câștigat numeroase premii la olimpiade, concursuri naționale și internaționale. Este beneficiara unor burse oferite de Fundația „Principesa Margareta a României” și de Uniunea Muzicienilor Interpreți din România. De-a lungul anilor, Anca a participat la numeroase workshop-uri și cursuri de măiestrie cu Mihaela Anica, Matei Ioachimescu, Ana Oltean, Barbara Gisler-Haase, Walter Auer, Sebastian Jacot, Loic Schneider, Eric Lamb, Karin Bonelli, Karl-Heinz Schütz.

A concertat cu orchestre precum Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, Filarmonica Pitești, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica „George Enescu” București, Camerata Regală, Orchestra Tineretului Român, „Österreichisch – Koreanische Philharmonie” – Viena, „Media Innovation Orchester” Viena.

În 2017 a primit o bursă Erasmus pentru a studia la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, sub îndrumarea Profesorului Barbara Gisler-Haase. După această experiență, decide să-și extindă cunoștințele în domeniul muzicii de cameră și este admisă în programul de master la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, specializându-se în muzică de cameră în clasa profesorilor Robert Wolf, Ting-Wei Chen și Gottfried J. Pokorny. În timpul acestui masterat, a avut oportunitatea să lucreze cu numeroși profesori și dirijori de renume internațional: Petra Stump-Linshalm, Heinz-Peter Linshalm, Barbara Gisler-Haase, Walter Auer, Karin Bonelli, Sonja Korak, Eva Furrer, Stefan Mendl, Johannes Meissl, Vida Vujic, Avedis Kouyoumdjian, Jaime Volfson- Reyes, Johannes Wildner, Andreas Orozco-Estrada, Clive Brown, David Merö etc.

În timpul studiilor pentru masteratul în departamentul de muzică de cameră, Anca a descoperit o pasiune pentru studiul fiziologiei muzicale. În 2022 a început să studieze Fiziologia Muzicii, Psihologia Muzicii și Antrenamentul Mental pentru Muzicieni la Universitatea de Muzică și Arte din Viena. Anca îmbină această specializare cu diverse proiecte în muzică contemporană, improvizație, ritmici pentru muzicieni și teatru. În prezent, Anca organizează workshop-uri despre fiziologia muzicii atât în România, cât și în străinătate.

Workshop-urile Ancăi Cristescu se concentrează pe subiecte precum: anatomia aplicată instrumentului, antrenamentul mental, anxietatea și teama în timpul spectacolului, conștientizarea corpului în timpul interpretării artistice, performanța interdisciplinară.

keyboard_arrow_up