Angelica Postu

Angelica Postu, terapeut muzical și pianistă, lucrează la Spitalul de Psihiatrie al Universității Charité din Berlin și urmează studii doctorale la Universitatea de Arte din Berlin, în cadrul Departamentului de Terapie Muzicală. Ca lector universitar, Angelica Postu susține seminarii de Introducere în Terapia Muzicală la Universitatea Națională de Muzică din București. În 2017, Angelica Postu a fondat Asociația Română de Terapie Muzicală, unică în țară, cu scopul de a promova fundamentele teoretice și practice și metodele Școlii Occidentale de Terapie Muzicală, având o tradiție de peste 70 de ani.

Combinând experiența sa în psihologie și terapie muzicală cu cea dobândită ca pianistă pe scenă, Angelica Postu este un trainer și speaker în procesul de dezvoltare personală, conștientizare, management și înțelegere a emoțiilor prin muzică și impactul acesteia asupra bunăstării.

Lucrând activ ca trainer pentru muzicieni, Angelica Postu contribuie semnificativ la dezvoltarea și creșterea conștientizării cu privire la importanța sănătății emoționale pentru muzicieni. Prin conferințe, articole și workshop-uri pentru muzicieni profesioniști, ea discută aspecte teoretice și practice legate de auto-îngrijire și bunăstare pentru a preveni dezvoltarea tulburărilor emoționale.

Principalul promotor al terapiei muzicale din România, Angelica Postu este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și a Conservatorului Regal de Muzică din Bruxelles în interpretare pianistică, precum și a Facultății de Psihologie de la Universitatea UTM. Prima absolventă româncă a Masterului de Terapie Muzicală la Universitatea de Arte din Berlin, și-a câștigat experiența profesională în spitale și clinici de psihiatrie și oncologie din Spania, Belgia și Germania, unde locuiește în prezent.

Angelica Postu este activă în cercetarea clinică și scrie articole despre terapia muzicală și bunăstarea emoțională a muzicienilor profesioniști pentru publicații din Europa. Este frecvent invitată să susțină prelegeri și workshop-uri la universități din România, precum și la forumuri de sănătate mentală și conferințe în Austria, Elveția, Ungaria și Germania.

 

keyboard_arrow_up