Andrei Pisarev

În 1991, la Concursul Internațional Mozart din Salzburg, un tânăr pianist rus a câștigat Marele Premiu – a fost prima dată, după 35 de ani, când acest premiu a fost acordat în cadrul concursului. Câștigătorul era Andrei Pisarev.
Pe 10 octombrie 2006, Gunilla Boström scria, în ziarul suedez Helsingborgs Dagblad: „În aprilie 2004, am fost convinsă că Andrei Pisarev era cel mai bun pianist pe care l-am auzit vreodată, iar această părere persistă și după recitalul său… Expresia pianist mondial nu este o exagerare la adresa lui…”
În afară de Concursul Mozart, Andrei Pisarev a câștigat Premiul I la Concursul Internațional Rahmaninov (Moscova, 1983), iar la Concursul International de Pian Unisa a obținut Premiul I și premiile speciale pentru cea mai bună interpretare a unei sonate clasice și a unui concert de Mozart (Pretoria, 1992).
Ziarul german Westdeutsche Allgemeine Zeitung a scris despre Andrei Pisarev: „Performanța sa nu poate fi uitată… Pianistul a oferit o muzică atât de impresionantă, care se aude foarte rar. Faptul că interpretarea sa se distinge prin virtuozitate – este de necontestat. Pentru că prin virtuozitate poate fi realizată sonoritatea transparentă a muzicii lui Debussy, Liszt, Chopin și Kreisler/Rahmaninov. Interpretarea sa a fost cu adevărat transparentă. Sunetele Sonatei de Scarlatti au strălucit ca niște picături de apă radiantă și limpede. Suita Bergamască de Debussy a sunat ca o pânză pictată în culori clare și strălucitoare.”
Andrei Pisarev are un repertoriu vast și interpretează cu aceeași dedicare și lejeritate creații de Bach, Mozart, Liszt, Chopin, Rahmaninov, Debussy, Prokofiev sau Șostakovici.
Toate aceste concursuri i-au deschis ușile celor mai prestigioase săli de concert și i-au adus colaborări cu ansambluri renumite precum Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Japonia, Orchestra RAI Milano, Orchestra Filarmonicii din Cape Town, Orchestra Națională Rusă, Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg. Atât recitalurile solo, cât și concertele au fost apreciate de public și de critici în Statele Unite ale Americii, America de Sud și Centrală, Europa, Japonia, China, Coreea de Sud, Taiwan și Rusia.

keyboard_arrow_up