Mikhail Mordvinov

Mikhail Mordvinov a manifestat abilități extraordinare încă de la o vârstă foarte fragedă, fiind acceptat la renumita Școală de Muzică de Excepție Gnessin din Moscova, unde a studiat cu profesoara Tatiana Zelikman. Ulterior, și-a continuat studiile la Academia Rusă de Muzică Gnessin, sub îndrumarea profesorului Vladimir Tropp, pe care a absolvit-o cu cele mai mari onoruri. Ulterior, s-a înscris la Universitatea de Muzică, Teatru și Media din Hanovra la clasa profesorului Bernd Goetzke.
A fost propulsat pentru prima dată pe scena internațională după ce a câștigat Concursul Internațional Robert Schumann de la Zwickau (1996) și Concursul Internațional Schubert de la Dortmund (1997). De atunci, a fost invitat să cânte pe scenele unor importante săli de concert din lume, printre care Konzerthaus și sala Filarmonicii din Berlin, Gasteig și Herkulessaal din München, Sala Minato Mirai din Yokohama, Teatrul Regal din Madrid, Sala de concerte Megaron din Atena, Centrul de Artă Orientală din Shanghai, Centrul de Artă Sejong din Seul. Agenda sa încărcată de turnee îl poarta prin numeroase țări din Europa, dar și în Japonia, Coreea, China și SUA.
Ultimele înregistrări au fost lansate în 2014 de Genuin (cu lucrări de Musorgski și Schubert-Liszt), în 2015 de Toccata Classics (cu lucrări de Matvey Nikolaevsky), în 2016 de Sony Classical (Les noces de Stravinski, sub conducerea lui Teodor Currentzis) și de b sharp Berlin (cu lucrări de Piazzolla, alături de Orchestra de Cameră Konzerthaus din Berlin), iar în 2023 de Oclassica (cu lucrări de Schumann).
În concertele sale a evoluat alături de orchestrele Filarmonicilor din München, Moscova și Ural, Orchestra de Cameră Konzerthaus din Berlin, Orchestra Simfonică din Minneapolis, musicAeterna Orchestra.
În 2004, Mikhail Mordvinov a fost invitat să predea la Academia Rusă de Muzică Gnessin, unde a activat până în 2010. Din 2016, predă la Școala de Muzică Hanns Eisler din Berlin.
În stilul său interpretativ manifestă o mare afinitate față de școala romantică a marilor pianiști din trecut. În repertoriul său predomină lucrări ale compozitorilor clasici și romantici vienezi, dar include și muzică barocă și modernă, acordând o atenție deosebită muzicii de cameră.

keyboard_arrow_up