Alexandra Segal

„A fost apoteoza serii de la Ateneu. Alexandra Segal a interpretat un concert extrem de solicitant, cu o viziune de mare solistă. Spontaneitatea ei este cuceritoare. De la delicatele sonorități în pianissimo la acumulări de magmă vulcanică ea știe să limpezească ori să tulbure narațiunea muzicală trecând de la o stare sufletească la alta opusă precum un fulg se topește instantaneu pe pielea umană.” – LiterNet
„Performanța uluitoare a Alexandrei Segal nu ne-a lăsat niciun dubiu când a fost desemnat câștigătorul final. A avut o interpretare plină de virtuozitate, strălucitoare, impresionând atât prin inteligență, cât și prin putere, demonstrând că stăpânește impecabil nu numai instrumentul, ci și relația cu orchestra.” – Bachtrack
Câștigătoare a premiului I la celebrul Concurs Internațional George Enescu și laureată a numeroase concursuri internaționale, pianista israeliano-ucraineană Alexandra Segal se bucură de o bogată activitate, susținând concerte în SUA, Germania, Franța, Italia, Spania, Elveția, Suedia, Israel, România, Austria, Polonia, Croația, Ucraina. A concertat în mai multe săli prestigioase, precum KKL Luzern, Ateneul Român, Sala Verdi, Filarmonica din Kiev, Muzeul de Artă din Tel Aviv și a fost difuzată în direct pe posturile naționale de radio și televiziune din România, Israel și Ucraina.
A cântat cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra Simfonică din Ierusalim, Orchestra Simfonică din Haifa, Orchestra de Cameră din Kiev, Orchestra de Cameră Dogma, Orchestra Filarmonicii din Donețk, Orchestra de Cameră L’Appassionata, Orchestra de Cameră din Elblag, Orchestra Simfonică Raanana și Orchestra Simfonică a Școlii de Muzică Buchmann-Mehta, sub bagheta unor dirijori precum Avi Ostrowsky, Yoav Talmi, Kensho Watanabe, Vag Papian.
Alexandra Segal s-a născut în 1995 în Kiev, Ucraina. A început studiul pianului cu profesoara Natalie Tolpygo. Și-a obținut diploma de licență la Școala de Muzică Buchmann-Mehta cu profesorul Tomer Lev și a urmat studiile de master la Universitatea de Muzică Franz Liszt din Weimar cu profesorul Balázs Szokolay și la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz cu profesoara Milana Chernyavska.

keyboard_arrow_up