Formular de înscriere

Regulament compoziție

Înscrierea candidaților pentru secțiunea compoziție se va face online pe la linkul de înscriere http://concurs.festivalenescu.ro/aplică

Data limită pentru înscriere este 15 Aprilie 2018.

Formularul de înscriere online trebuie să includă următoarele informaţii şi documente ale candidaților:

 • numele şi prenumele
 • adresa de rezidență, numărul de telefon şi adresa de e-mail
 • copia cărții de identitate/paşaportului/certificatului de naştere – format electronic (scanate)
 • două fotografii recente (alb negru sau color) în format electronic
 • scurtă prezentare realizată prin completarea formularului standard
 • documentul de plată a taxei de înscriere

Partiturile lucrărilor vor fi încărcate pe site în format PDF, în cadrul formularului de înscriere.

Concursul se desfăşoară sub anonimat. Partiturile  vor fi incărcate sub MOTTO.

MOTTO-ul trebuie sa apară pe prima pagina a partiturii va apărea motto-ul lucrării, iar documentul trebuie sa fie denumit conform motto-ului. Partitura lucrării pe care va apărea numele autorului va fi descalificată.

Lucrările participante trebuie să fie noi (să nu fi fost interpretate în public). În caz contrar, acestea vor fi descalificate.

Lucrările vor fi evaluate  de un juriu internaţional.

Câştigătorii vor fi anunțați după deliberarea juriului şi vor fi contactați de către Secretariatul Concursului.

Candidaţii pot opta pentru:

Muzică simfonică

Lucrări pentru orchestră sau lucrări concertante având componenţa maximă de:

14 viori I  12 viori II  10 viole  8 violoncele  6 contrabaşi
3 flaute  3 clarinete  3 oboaie  3 fagoturi
4 corni  3 trompete  3 tromboni  1 tubă
timpani + 3 grupuri de percuţie
harpă  pian  celestă  glockenspiel  harmonium  sintetizator

Muzică de cameră

Lucrări pentru formaţie de 1 – 10 instrumentişti, cu sau fără participare vocală.

 

Durata lucrărilor pentru ambele secţiuni va fi de minimum 10 minute şi maximum 30 de minute.

 • adrian iorgulescu

  Adrian Iorgulescu

  Adrian Iorgulescu s-a născut la data de 6 iulie 1951 în municipiul Bucureşti. A urmat cursurile colegiului naţional “Dinu Lipatti” şi ale Academiei de Muzică din Bucureşti -secţia compoziţie- absolvind apoi un masterat în cadrul aceleiaşi instituţii. În 1990 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în muzicologie. Din acelaşi an devine profesor de compoziţie şi… Citeşte mai mult »

  Juriu compoziţie
 • cornel taranu

  Cornel Țăranu

  Cornel Ţăranu, născut pe 20 iunie 1934 în Cluj; este fiul lui Francisc Ţăranu şi al Elisabetei Ţăranu, este căsătorit cu Daniela Margineanu şi au o fiică, Dana – Cristina. Distinsul compozitor român este autorul celor mai multe dintre lucrările orchestrale, de cameră şi vocale care au fost interpretate în Europa, America de Nord şi… Citeşte mai mult »

  Preşedintele juriului compoziţie - România
 • dan dediu

  Dan Dediu

  Dan Dediu a studiat compoziţia la Bucureşti cu Ştefan Niculescu şi Dan Constantinescu, iar la Viena cu Francis Burt. Diverse burse de creaţie sau cercetare (Herder şi A.Berg -Viena, Ircam-Paris, New Europe College-Bucureşti, Colegiul de ştiinţe-Berlin, Villa Concordia – Bamberg) au avut un rol hotărâtor în evoluţia sa componistică. Peste 150 de opusuri ce acoperă… Citeşte mai mult »

  Juriu Compoziţie
 • stuppner

  Hubert Stuppner

  Hubert Stuppner este un compozitor, dirijor și aranjor italian de renume internațional. Lucrările sale sunt publicate de RICORDI-UNIVERSAL. A obținut diplomă de concert în pian la Conservatorul din Bozen în 1964 și un an mai târziu doctorat în muzicologie la Universitatea din Padua în lucrările lui Johannes Brahms. În 1970 a câștigat premiul internațional al… Citeşte mai mult »

  Juriu compoziţie - Italia
 • peter ruzicka

  Peter Ruzicka

  Peter Ruzicka s-a născut în Düsseldorf pe 3 Iulie 1948. Între anii 1963 şi 1968 a început studiile muzicale (pian, oboi şi compoziţie) la Conservatorul din Hamburg. După ce a trecut de examenele Abitur, a studiat drept şi muzicologie în Munchen, Hamburg şi Berlin până în 1976, obţinând titlul de doctor la Berlin în 1977…. Citeşte mai mult »

  Juriu Compoziţie
 • Tim-Benjamin-0516-credit-Drew-Forsyth

  Tim Benjamin

  Tim Benjamin este un compozitor prodigios, cunoscut cel mai bine pentru lucrările sale în genul operei, dintre care se pot aminti ”RIP and Silent Jack” (2015), ”Madame X” (2014) și ”Emily” (2013), alături de muzică de film și TV și pentru sală de concert. Este de asemenea bine cotat ca director de operă, scriitor și… Citeşte mai mult »

  Juriu Compoziţie
 • zygmunt krauze

  Zygmunt Krauze

  Zygmunt Krauze este un artist important al generaţiei sale. Realizările sale artistice şi eforturile sale în promovarea muzicii au fost recunoscute prin multe premii şi distincţii, incluzând French National Order of the Legion of Honour (2007) şi Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres (1984). În 1987 a fost ales preşedinte al Societăţii Internaţionale… Citeşte mai mult »

  Juriu compoziţie