• Aldangor Rabbani

  Aldangor RABBANI

  KAZAHSTAN – data nașterii: 24 septembrie 1993 – studiază la Music School of Karaganda cu Zoya Kuznetsova – a colaborat ca solist alături de Orchestra Simfonică din Karaganda, Orchestra Conservatorului Moscova, Orchestra Simfonică de Stat Moscova. – a concertat sub bagheta unor dirijori precum Andrei Averin (Moscova), Peter Gribanov (S. Petersburg) – a urmat cursuri… Citeşte mai mult »

 • Alejandra Díaz

  Alejandra DIAZ

  SPANIA – data nașterii: 30 septembrie 1987 – studiază cu prof. Plamen Velev la Escuela de Altos Estudios de Galicia (2007), cu prof. Oleg Kogan la Guildhall School of Music and Drama (2011) și cursul de master sub îndrumarea prof. Ursula Smith și Alexander Baillie (2014) – a concertat alături de orchestre precum London Symphony… Citeşte mai mult »

 • Aleksandra Perlova

  Aleksandra PERLOVA

  RUSIA – data nașterii: 21 aprilie 1990 – a absolvit studiile de licență în cadrul P.I. Tchaikovsky Conservatory din Moscova, și studiile post universitare în aceeași instituție sub îndrumarea Nataliei Gutman – a luat parte în cadrul festivalurilor și cursurilor de masterclass precum Moscow meets friends (Moscova); Oleg Kagan (Germania) – a urmat cursuri de… Citeşte mai mult »

 • Anastasia Kobekina

  Anastasia KOBEKINA

  RUSIA – data nașterii: 26 august 1994 – din 2012 studiază în cadrul Kronberg Academy Masters sub îndrumarea lui Frans Helmerson; – a absolvit cursurile de Masterat în cadrul Yale University-Master of Music and Master of Musical of Arts, sub îndrumarea Prof. Aldo Parisot – a concertat atât in calitate de solistă dar și ca… Citeşte mai mult »

 • Anna Koshkina

  Anna KOSHKINA

  RUSIA – data nașterii: 14 martie 1993 – a absolvit cursurile de Licență în cadrul Kalinigrad Regional College of Music , sub îndrumarea Prof. Svetlana Korogodina, iar din 2012 studiază la Conservatorul de stat din Moscova la clasa Prof. Boris Andrianov – a participat la numeroase festivaluri dintre care amintim: Moscow Greets Friends Festival, şi… Citeşte mai mult »

 • Atanas Krastev

  Atanas KRASTEV

  BULGARIA – data nașterii: 22 august 1988 – a studiat la Sofia la Școala Națională de Muzică Lyubomir Pipkov și la Academia Națională de Muzică, apoi la Escuela de Música Rejna Sofia din Madrid. Are titlul de Doctor în Muzică – a urmat cursuri de masterclasscu David Geringas, Frans Helmerson, Arto Noras, Natalia Gutman, Antonio… Citeşte mai mult »

 • Ayano Kamimura

  Ayano KAMIMURA

  JAPONIA – data nașterii: 8 noiembrie 1990 – a studiat la Toho Highschool of Music, Hochschule für Musik und Theater Hamburg, avându-l ca profesor pe Arto Noras – a urmat cursuri de masterclass susținute de Gary Hoffmann la the Summer International Music Academy of the Salzburg Mozarteum Music College, Frans Hermerson la Kronberg Academy și… Citeşte mai mult »

 • Basile Auslander

  Basile AUSLAENDER

  ELVEŢIA – data nașterii: 7 noiembrie 1996 – a absolvit cursurile de licenţa şi de masterat sub îndrumarea prof. François Salque, în cadrul Conservatoire de Lausanne – a concertat în formaţii camerale, festivaluri ca Paléo Festival în Elvetia şi în Orchestre des Continents, în săli precum Esplanade Concert Hall Premii: Premiul I la Swiss Youth… Citeşte mai mult »

 • Beata Antikainen

  Beata ANTIKAINEN

  FINLANDA – data nașterii: 2 martie 1993 – studiază la Academia Sibelius cu prof. Marko Ylonen și apoi la Folkwang Universität der Künste din Essen cu prof. Young-Chang Cho – debutează alături de ansamblul de cameră al Orchestrei Filarmonice din Helsinki. A concertat apoi cu alte orchestre precum Baden Baden Philharmonia, Finnish Radio Symphony Orchestra… Citeşte mai mult »

 • Bumjun Kim

  Bumjun KIM

  COREEA DE SUD – data nașterii: 13 decembrie 1994 – a început studiul violoncelului în Coreea de Sud, iar la 15 ani este admis la Conservatorul Național de Muzică din Paris – a continuat studiile la Hochschule für Musik und TheaterFelix Mendelssohn-Bartholdy din Leipzig și Hanns Eisler Musik Hochschule din Berlin – de-a lungul anilor… Citeşte mai mult »

 • Chan Heung Min

  Chan Heung MIN

  COREEA DE SUD  – data nașterii: 28 septembrie 2000 – studiază la Gajwa Elementary school (2008-2013) și din 2013 până în prezent la Korean National Institute for Gifted in Arts Premii: Premiul I la Concursul Yewon (2011); Premiul I la The Violin Association of Koreea Competition (2014); Premiul I la Concursul Ewhakyunghyang (2015) Program First… Citeşte mai mult »

 • Clara Pouvreau

  Clara POUVREAU

  FRANŢA  – data nașterii: 14 octombrie 1988 – a fost admisă la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris la vârsta de 16 ani și urmează apoi cursurile de violoncel cu Christoph Henkel la Musikhochschule din Freiburg – în prezent studiază violoncel baroc la Musikhochschule din Frankfurt alături de Kristin Von der Goltz – a… Citeşte mai mult »

 • Constantin Macherel

  Constantin MACHEREL

  ELVEŢIA – data nașterii: 18 iunie 1991 – începe studiul violoncelului la 6 ani, având primul recital la 12 ani, iar în 2007 intră la Conservatorul din Lausanne unde studiază cu Susan-Rybicki-Varga – urmează cursurile de master la Musik-Academie Basel, unde studiază cu Ivan Monighetti; din 2014 Constantin este elevul lui Raphael Wallfisch la Zrcher… Citeşte mai mult »

 • Daniel Arias

  Daniel ARIAS

  VENEZUELA – data nașterii: 29 aprilie 1990 – studiază cu Phillipe Müller la Conservatorul din Aulnay Sous Bois, Franța, apoi urmează cursurile de Muzică Baroc și Muzică contemporană la Conservatorul Versailles, în prezent este studentul lui Troels Svane la Conservatorul din Lübeck, Germania – a concertat alături de Orchestra Simfonică Radio din Praga și Orchestra… Citeşte mai mult »

 • Danila Popov

  Danila POPOV

  RUSIA – data nașterii: 9 martie 1992 – studiază violoncelul cu Alexey Seleznyov la Conservatorul P.I. Tchaikowsky din Moscova – participă la cursuri de masterclass susținute de M. Rastropovitch, N. Gutman, A. Chaushyan, S. Roldugin, A. Buzlov Premii: Premiul al III-lea la Concursul Internațional de violoncel Antonio Janigro (Croația); Premiul I la Concursul pentru tineri muzicieni… Citeşte mai mult »

 • Elia Cohen Weissert

  Elia COHEN WEISSERT

  GERMANIA – data nașterii: 13 octombrie 1994 – a început studiile la vârsta de 7 ani la Conservatorul din Ierusalim, la 14 ani continuă pregătirea la Julius Stern Institute, Berlin, urmând apoi cursurile la UDK Berlin, Din 2016 studiază la Bruxelles, la Queen Elisabeth Music Chapel – a urmat cursuri de masterclass cu B. Greenhouse,… Citeşte mai mult »

 • Endre Stankowsky

  Endre Ferenc Stankowsky

  UNGARIA – data nașterii: 7 iulie 1988 – în 2010 a absolvit Liszt Ferenc Academy of Music in Budapesta, iar din 2012 până în prezent urmează cursurile Universität für Musik und darstellende Kunst Viena, sub îndrumarea prof. Rudolf Leopold, Andrea Molnar – în cadrul cursurilor de masterclass a studiat cu Ádám Károly, Josef Pothoransky, Róbert… Citeşte mai mult »

 • Florian Schmidt Bartha

  Florian SCHMIDT-BARTHA

  GERMANIA – data nașterii: 20 ianuarie 1991 – a studiat la Hochschule für Musik in Würzburg și la Hochschule für Musik und Theater in Rostock – a urmat cursuri de masterclass susținute de Wolfgang Boettcher, János Starker, David Geringas, Heinrich Schiff, Natalia Gutman, Uzi Wiesel, Bernard Greenhouse și the Juilliard String Quartet – a colaborat… Citeşte mai mult »

 • Gabriel Ureña Hevia

  Gabriel UREÑA HEVIA

  SPANIA – data nașterii: 21 noiembrie 1989 – a absolvit cursurile de licență în cadrul Oviedo Conservatoire, urmând studii post universitare în cadrul Fiesole Music School și cursuri de masterat în cadrul Conservatorului din Viena, ambele sub îndrumarea Nataliei Gutman – a susținut numeroase concerte alături de artiști precum Leo Nucci, Edita Gruberoba, Ainhoa Arteta,… Citeşte mai mult »

 • Georgiy Lomakov

  Georgiy LOMAKOV

  GERMANIA – data nașterii: 5 ianuarie 1984 – a studiat la Școlile de Muzică Piotr Stoljarski, Odessa și Mikolaj Lysenko, Kiev; continuă studiile la Musikhochschule Nuremberg, New England Conservatory of Music in Boston, USA, Musikhochschule München – a urmat cursuri de masterclass susținute de David Geringas, Lynn Harrell, Gary Hoffmann, Bernhard Greenhouse, Antonio Meneses, Wolfgang… Citeşte mai mult »

 • Giljae Lee

  Giljae LEE

  COREEA DE SUD – data nașterii: 4 mai 1992 – a studiat în cadrul Yewon School, Seoul Arts High School şi The Colburn School sub îndrumarea Prof. Ronald Leonard; în prezent studiază în Korea National University of Arts sub îndrumarea prof. Kangho Lee – a participat şi evoluat în cadrul Piatigorsky International Cello Festival (Los… Citeşte mai mult »

 • Storojenco Ion

  Ion STOROJENCO

  ROMANIA – data nașterii: 20 noiembrie 1988 – absolvent al cursurilor Colegiului de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca, sub îndrumarea prof. Adalbert Torok, şi ale Universității de Muzică şi Arte Interpretative din Viena, în clasa prof. Valentin Erben şi Robert Nagy – îşi continuă ulterior cursurile în cadrul Conservatorului Superior din Paris, sub îndrumarea prof…. Citeşte mai mult »

 • Jamal Aliyev

  Jamal ALIYEV

  TURCIA – data nașterii: 2 septembrie 1993 – în prezent este student la Royal College of Music – a concertat în Europa și Asia în săli precum The Wigmore Hall (Londra), Royal Festival Hall (Londra), The Windsor Castle (London), The Menuhin Hall (London), Forbidden City Concert Hall (Beijing), Reims Cathedral (France) Premii: Eastbourne Concerto Competition… Citeşte mai mult »

 • Junko Fujii

  Junko FUJII

  JAPONIA – data nașterii: 15 martie 1990 – a studiat la Conservatorul P.I Tchaikowsky din Moscova și Centrul Leopold Mozart din Augsburg, cu profesorul Julius Berger – a interpretat în calitate de solistă alături de State Symphony Orchestra of Udmurtia, Omsk Academic Symphony Orchestra și a cântat în unele din sălile prestigioase precum Théâtre des… Citeşte mai mult »

 • Kang-Hyun Lee

  Kang-Hyun LEE

  COREEA DE SUD – data nașterii: 14 aprilie 1994 – a studiat Liceul de Arte din Seoul, Universitatea Uslan și Universitatea Națională de Arte din Coreea – a concertat alături de Czech Virtuosi Orchestra of Brno Czech, Aloysius Orchestra, Korean Symphony Orchestra, Tongyeong Festival Orchestra Busan Youth Orchestra, precum și în numeroase recitaluri Premii: Premiul… Citeşte mai mult »

 • Kyungjun Lee

  KyungJun LEE

  COREEA DE SUD – data nașterii: 3 octombrie 1992 – a studiat la Universitatea Națională de Arte Coreea de Sud și Academia Norvegiană de Muzică – a colaborat cu Changwon Philharmonic Orchestra, Sunhwa Orchestra, Asia Festival Orchestra, Prime Philharmonic Orchestra și a interpretat în diverse ansambluri de muzică de cameră – a cântat în cadrul… Citeşte mai mult »

 • Dong Yeol Lee

  Lee DONG YEOL

  COREEA DE SUD – data nașterii: 27 noiembrie 1996 – a studiat în Coreea de Sud la Universitatea Națională de Arte – a susținut concerte alături de Orchestra Filarmonică Gyeonggi (2016), Orchestra Filarmonică Busan, Orchestra Simfonică Coreeană, Orchestra Simfonică KNIGA, Orchestra Liceului de Arte Seoul, precum și recitaluri Premii: Premiul I la Dong-A Newspaper Competition… Citeşte mai mult »

 • Makio Horie

  Makio HORIE

  JAPONIA – data nașterii: 11 iunie 1990 – din 2010 a studiat la Tchaikovsky Moscow State Conservatory la clasa prof. N. Shakhovskaya – a concertat alături de orchestre precum Kansai Philharmonic Orchestra (2005), Nagaokakyo Chember Ensemble (2005, 2007), Osaka Philharmonic Orchestra (2007), Japan Century Symphony Orchestra (2009, și în Rusia alături de Kirov Symphony Orchestra… Citeşte mai mult »

 • Markus Hallikainen

  Markus HALLIKAINEN

  FINLANDA – data nașterii: 31 august 1987 – a studiat la Espoo Music Institute, Sibelius Academy și Zürcher Hochschule der Künste – a fost solicitat să interpreteze un recital pentru Fundația Tinerilor Muzicieni din Elveția – a interpretat în calitate de solist alături de Turku Philharmonic Orchestra, Kuopio City Orchestra și alte orchestre de studenți… Citeşte mai mult »

 • Michael Heupel

  Michael HEUPEL

  GERMANIA – data nașterii: 8 august 1988 – a absolvit cursurile de licență din cadrul University of Music, Drama and Media din Hanovra la clasa prof. Tilmann Wick, iar în 2014 a absolvit cursurile de master ale University of Music and Drama din Hamburg in clasa prof. Arto Noras – a susținut concerte în săli… Citeşte mai mult »

 • Minje Song

  Minje SONG

  COREEA DE SUD – data nașterii: 29 iulie 1995 – a concertat în calitate de solist în diferite formații camerale Beijing Music Conservatory Chamber Concert; KNUA Night of Chamber Music Concert; dar și în cadrul altor reprezentații KNUA Cello Series Recital alături de Chloe Mun la pian; Kumho Young Artist Cello Recital; KNUA Cello Ensemble… Citeşte mai mult »

 • Minjin-Lee

  Minjin LEE

  COREEA DE SUD – data nașterii: 22 mai 1991 – a absolvit studiile de licență la Conservatorul Yong Siew Toh din Singapore sub îndrumarea Prof. Qin Li Wei, şi studiile de master in cadrul Hannover Musik Hochschule – susține în prezent concerte camerale şi performante solo în Hanovra, Coreea de Sud şi Singapore – a… Citeşte mai mult »

 • Mon-puo Lee

  Mon – Puo LEE

  SPANIA – data nașterii: 19 decembrie 1993 – a absolvit studiile de licenţă în cadrul Escuela Superior de Música Reina Sofía, sub îndrumarea Prof Natalia Shakhovskaya – din 2015 studiază în cadrul UDK Berlin sub îndrumarea lui Jens Peter Maintz – a colaborat cu diverse orchestre în calitate de solist: Chamber orchestra of Andrés Segovia,… Citeşte mai mult »

 • Naduo Zhang

  Naduo ZHANG

  - data nașterii: 11 august 1995 – în 2008 a absolvit cursurile școlii generale afiliate Conservatorului din Shanghai, iar în 2011 a inceput să studieze sub îndrumarea Prof. Min Cao – în 2010 a fondat alături de colegii săi The Mix Quartet – a concertat atât în calitate de solist, cât și ca membru, în… Citeşte mai mult »

 • Nam Jeongheon

  Nam JEONGHEON

  COREEA DE SUD – data nașterii: 30 ianuarie 1993 – a absolvit studiile la Korsakov Konservatory Music School şi a continuat cu studiile de licenţă în cadrul Korea National University of Arts și a absolvit în 2013 – a colaborat cu diverse orchestre ca şi solist, printre care National Philharmonic of Russia, Incheon Philharmonic Orchestra,… Citeşte mai mult »

 • Costiuc Natalia

  Natalia COSTIUC

  ROMÂNIA  – data nașterii: 11 august 1989 – își efectuează studiile în cadrul Berlin University of the Arts la clasa prof. Jens Peter Maintz – a participat la numeroase festivaluri dintre care amintim: International Festival for Young Artists in Bayreuth Festival junger Künstler Bayreuth și a luat parte la numeroase școli de vară precum Summer… Citeşte mai mult »

 • Noemi Raymond Friset

  Noémie RAYMOND-FRISET

  CANADA – data nașterii: 27 iunie 1991 – a absolvit cursurile de Master în cadrul University of Montreal, iar în prezent își continuă studiile de licență în cadrul New England Conservatory din Boston, sub îndrumarea Prof. Yeesun Kim – a concertat în calitate de solist, precum și ca membra în diferite orchestre și festivaluri de… Citeşte mai mult »

 • Octavian LUP

  ROMANIA – data nașterii: 25 martie 1987 – absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din București la clasa maestrului Marin Cazacu, și își continuă studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde îi are ca mentori pe celebri violonceliști Roland Pidoux si Xavier Philips – în prezent este doctorand bursier la Universitatea Națională de Muzica… Citeşte mai mult »

 • Park SUNGGEUN

  Park SUNG-GEUN

  COREEA DE SUD – data nașterii: 20 septembrie 1993 – a absolvit cursurile de licență în cadrul Korea National University of Arts sub îndrumarea prof. Kangho Lee si studiile de master în cadrul Arts Gifted Preparatory School of Korea National University of Arts sub îndrumarea Prof. Sangmin Park si Yunjeong Bu – a concertat în… Citeşte mai mult »

 • Sevac Avanesyan

  Sevak AVANESYAN

  ARMENIA – data nașterii: 17 martie 1989 – cel mai tânăr absolvent Conservatorului Regal din Bruxelles (la 13 ani) – la 19 ani termină studiile cu prof. Viviane Spanoghe, primind înalta distincție; din 2009 este admis la clasa violoncelistului Claudio Bohorquez la Hans Eissler Musikhochschule în Berlin – a concertat în Europa, Statele Unite, Canada,… Citeşte mai mult »

 • Sophia Bacelar

  Sophia BACELAR

  STATELE UNITE ALE AMERICII  – data nașterii: 31 ianuarie 1996 – a absolvit în 2014 cursurile de Licență ale Conservatorului National Supérieur de Paris in clasa prof. Philippe Muller – a concertat în calitate de solistă și a susținut recitaluri solo și camerale în Europa, Asia, America de Nord – printre locațiile unde a susținut… Citeşte mai mult »

 • Stanislas Kim

  Stanislas Emanuel KIM

  FRANȚA – data nașterii: 24 august 1993 – în 2010 a primit Diplôme d’Etudes Supérieures intrând în clasa Prof. Tilmann Wick în cadrul Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover – în prezent studiază sub îndrumarea lui Leonid Gorokhov, în Hanovra – a concertat în calitate de solist și a susținut recitaluri camerale în numeroase… Citeşte mai mult »

 • Sujin Lee

  Sujin LEE

  STATELE UNITE ALE AMERICII – data nașterii: 16 octombrie 1991 – a absolvit cursurile de licență la New England Conservatory, precum și la Conservatorul din Paris beneficiind de bursa Carla Bruni-Sarkozy Foundation Scholarship – a concertat în calitate de solistă și a susținut recitaluri solo și camerale în Boston, New York și Florida; s-a bucurat… Citeşte mai mult »

 • Tavi Ungerleider

  Tavi UNGERLEIDER

  STATELE UNITE ALE AMERICII – data nașterii: 24 martie 1990 – a absolvit cursurile de licență în cadrul Columbia University New York și pe cele de masterat în cadrul Juilliard School – în prezent își continuă studiile în cadrul Kronberg Academy sub îndrumarea lui Frans Helmerson – a susținut numeroase concerte alături de Waltham Philharmonic… Citeşte mai mult »

 • Václav Petr

  Václav PETR

  CEHIA – născut la 24 martie 1990 – a absolvit cursurile de Licenţă în cadrul Universitat der Kunste in Berlin, sub îndrumarea prof. Wolfgang Boettcher iar în anul 2015 şi-a finalizat studiile la Praga sub atenta îndrumare a lui Michal Kaňka – a susţinut numeroase concerte alături de Prague Chamber Orchestra, Czech Philharmonic, Pilsen Philharmonic,… Citeşte mai mult »

 • Ensemble Messian

  Volodia VAN KEULEN

  FRANȚA – data nașterii: 27 decembrie 1993 – este admis la numai 17 ani în cadrul Conservatoire National Supérieure de Musique de Paris la clasa profesorilor Roland Pidoux si Xavier Philips – a concertat atât în calitate de solist, precum și ca membru, în numeroase orchestre și festivaluri, cum ar fi Festival International de la… Citeşte mai mult »

 • Woochan Jeong

  Woochan JEONG

  COREEA DE SUD – data nașterii: 25 mai 1999 – a absolvit cursurile de licenţă în cadrul Korea National University of Arts – a susţinut numeroase concerte alaturi de Gyeonggi Philharmonic Orchestra, Suwon Philharmonic Orchestra, Youth Orchestra and Chamber Ensemble Premii: Premiul II la International Tchaikovsky Competition for Young Musicians (Moscova); Premiul I la Sungjung… Citeşte mai mult »

 • Yoon-Kyung Cho

  Yoon Kyung CHO

  Yoon Kyung CHO – data nașterii: 6 martie 1989 – a absolvit studiile de licență în cadrul Seoul National University, sub îndrumarea Prof. Chung Sim Baik – a absolvit cursurile de masterat în cadrul The Juilliard School, sub îndrumarea Prof. Timothy Eddy – a urmat cursuri de excelență sub îndrumarea lui Gautier Capuçon cu sprijinul… Citeşte mai mult »

 • Zlatomir Fung

  Zlatomir FUNG

  STATELE UNITE ALE AMERICII – data nașterii: 11 aprilie 1999 – este în ultimul an de studii la secțiunea Muzică de Cameră în cadrul New England Conservatory Preparatory School – în 2010 a fondat alături de colegii săi The Mix Quartet – a concertat în calitate de solist în numeroase orchestre precum Santa Cruz Symphony,… Citeşte mai mult »

Rezultate preselecție

(ordine alfabetică)

ALIYEV JAMAL
ANTIKAINEN BEATA
ARIAS DANIEL
AVANESYAN SEVAK
BACELAR SOPHIA
BASILE AUSLÄNDER
BECK MICHAL
CHO YOON-KYUNG
COHEN WEISSERT ELIA
COSTIUC NATALIA
DÍAZ ALEJANDRA
DONG-YEOL LEE
FERULEVA ANASTASIA
FUJII JUNKO
FUNG ZLATOMIR
HALLIKAINEN MARKUS
HEUPEL MICHAEL
HORIE MAKIO
JEONG WOOCHAN
JEONGHEON NAM
KAMIMURA AYANO
KIM STANISLAS
KIM BUMJUN
KOBEKINA ANASTASIA
KOSHKINA ANNA
KRASTEV ATANAS
LAI BENJAMIN
LEE SUJIN
LEE HAN
LEE KYUNGJUN
LEE GILJAE
LEE KANG-HYUN
LEE MINJIN
LOMAKOV GEORGIY
MACHEREL CONSTANTIN
MIN CHAN HEUNG
PERLOVA ALEKSANDRA
PETR VÁCLAV
POPOV DANILA
RABBANI ALDANGOR
RAYMOND-FRISET NOEMIE
SCHMIDT-BARTHA FLORIAN
SONG MINJE
STANKOWSKY ENDRE
STASEVSKIJ LUKAS
STOROJENCO ION
SUNGGEUN PARK
UNGERLEIDER TAVI
UREÑA HEVIA GABRIEL
VAN KEULEN VOLODIA
XIE TIAN
YI YOONHA
ZHANG NADUO

––––––––––––––––––-
Laureați ai unor concursuri internaționale, membre World Federation of International Music Competitions:

OCTAVIAN LUP (George Enescu International Competition)
MON-PUO LEE (Isangyun Competition)
CLARA POUVREAU (Bach Competition)

Regulament violoncel

I. CALENDARUL CONCURSULUI

Concursul de Violoncel are două etape eliminatorii, semifinala şi finala – concertul cu orchestră.
Tragerea la sorţi se va desfăşura în data de 3 septembrie 2016.

Etapa I (eliminatorie) se va desfăşura în zilele de 4, 5 şi 6 septembrie 2016.
Durata programului: aprox. 25 de minute.

Etapa a II-a (eliminatorie) se va desfăşura în 8 şi 9 septembrie 2016.
Durata programului: aprox. 40 minute.

Semifinala se va desfăşura în data de 11 septembrie 2016.
Durata programului: aprox. 40 minute.

Repetiţia cu orchestră pentru etapa finală a Concursului va avea loc în data
de 12 septembrie 2016.

Finala concursului, concertul cu orchestra, se va desfăşura în data de 13
septembrie 2016.

Rezultatele fiecărei etape vor fi anunţate de către Secretariatul Concursului
la finalul acesteia, imediat după deliberarea juriului.

II. REPERTORIUL CONCURSULUI

Programul prezentat de candidat în Buletinul de înscriere în concurs rămâne definitiv şi nu poate fi modificat.
Fiecare candidat îşi stabileşte ordinea de prezentare a lucrărilor din programul
fiecărei etape.
Toate lucrările vor fi interpretate din memorie, cu excepţia sonatelor cu pian şi a lucrărilor compuse de George Enescu.

Etapa I

1. Un capriciu sau un studiu la alegerea candidatului dintre:
– Alfredo Piatti op. 25 (nr. 2, 6 sau 10)
– David Popper op. 73 (nr. 29 sau nr. 33)

2. Bach: un preludiu, la alegerea candidatului, din:
– Suita nr. 4, 5 sau 6

3. Haydn: la alegerea candidatului, prima parte cu cadenţă din:
– Concertul nr. 1 în Do Major (Hob VII b:1)
– Concertul nr. 2 în Re Major (Hob VII b:2)

Etapa II

1. O lucrare, la alegerea candidatului, dintre:
– Schubert: Sonata „Arpeggione”
– Mendelssohn Bartholdy: Sonata op. 58 nr. 2 în Re Major

2. O lucrare solo la alegerea candidatului dintre:
– Ligeti: Sonata pentru violoncel solo
– Hindemith: Sonata pentru violoncel solo op. 25 nr. 3
– Penderecki: Divertimento pentru violoncel solo
– Crumb: Sonata pentru violoncel solo

Semifinala (cu pian)

1. Enescu: Sonata în fa minor (opus postum)

2. O piesă de virtuozitate, la alegerea candidatului, dintre:
– David Popper: Elfentanz, Spinning Song
– Karl Davydov: At the Fountain
– M. Rostropovich: Humoresque op. 5

3. O lucrare, la alegerea candidatului dintre:
– Debussy: Sonata în re minor
– Britten: Sonata în Do Major op. 65

Finala (cu orchestră)

Un concert aparţinând unuia dintre compozitorii: Dvorak, Elgar, Prokofiev (Simfonia concertantă în mi minor op. 125), Şostakovici (Concertul nr. 1 op. 107), Enescu (Simfonia concertantă op. 8)

 • alexandra gutu

  Alexandra Guțu

  Violoncelista ALEXANDRA GUȚU, născută la Timişoara, a început studiul violoncelului la 8 ani, primul ei profesor fiind Zimmer Simion. La doar 12 ani a concertat cu orchestra Liceului de Muzică, iar ca studentă, la Conservatorul din Bucureşti, a studiat cu renumitul profesor Serafim Antropov. Talentul ei a fost recunoscut la cele mai prestigioase concursuri internaţionale,… Citeşte mai mult »

  Juriu Violoncel
 • arto_noras_2

  Arto Noras

  Arto Noras, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți finlandezi, se bucură de reputația unui violoncelist de talie mondială. Lăudându-i virtuozitatea impecabilă, naturală, aparent lipsită de eforturi, criticii au comentat și expresivitatea puternică a interpretării lui Noras. Entuziasmul său uriaș și calitățile deosebite de muzician se extind și la muzica de cameră și predat. Printre multiplele… Citeşte mai mult »

  Juriu Violoncel
 • frans helmerson

  Frans Helmerson

  Violoncelistul suedez Frans Helmerson a studiat în Göteborg, Roma şi Londra cu G.Vecchi, G. Selmi şi W. Pleeth şi a avut privilegiul de a beneficia de îndrumarea şi susţinerea maestrului M. Rostropovitch. Frans Helmerson a concertat alături de orchestre importante sub bagheta unor dirijori de seamă printre care se numără Seiji Ozawa, Colin Davies, Neeme… Citeşte mai mult »

  Juriu Violoncel
 • julius berger Foto Behrbohm, Augsburg

  Julius Berger

  Născut la Augsburg, în 1954, Julius Berger a studiat la Musikhochschule din Munchen, Germania sub îndrumarea profesorilor Walter Reichardt și Fritz Kiskalt. Mai târziu, el a studiat la Mozarteum, Salzburg, Austria, cu Walter Reichardt and Fritz Kiskalt (devenind asistentul acestuia între anii 1979-1982) și la Universitatea din Cincinnati, Statele Unite, cu Zara Nelsova și, cu… Citeşte mai mult »

  Juriu Violoncel
 • marin cazacu

  Marin Cazacu

  Născut pe 30 septembrie 1956 la Vidra-Ilfov, Marin Cazacu a studiat violoncelul la Liceul de muzică Dinu Lipatti din Bucureşti cu profesorul Ion Urcan, apoi la Conservatorul de stat Ciprian Porumbescu cu renumiţii profesori Serafim Antropov şi Aurel Niculescu. S-a perfecţionat la Weimar, cu profesorul Mezö Lászlo şi a fost asistentul maestrului Radu Aldulescu la… Citeşte mai mult »

  Juriu Violoncel
 • mirel iancovici photo gabor lorand

  Mirel Iancovici

  Mirel Iancovici s-a născut în România. După studiile desfășurate la Conservatorul din București sub îndrumarea lui Serafim Antropov, apoi cu Radu Aldulescu și Paul Tortelier, el a câștigat multe concursuri internaționale importante cum ar fi: „Gaspar Cassado” Florența, Italia – Premiul I și câteva premii speciale; „Concursul de Violoncel Imperial Tobacco ” Bristol, Marea Britanie… Citeşte mai mult »

  Juriu Violoncel
 • natalia gutman

  Natalia Gutman

  Natalia Gutman este una dintre cele mai admirate artiste ale lumii, iar publicul și criticii o numesc adesea „Regina violoncelului”. Prestigiul său se reflectă în numeroasele premii importante pe care le deține: Artistul Național al URSS (1991), Premiul de Stat al Federației Ruse (2000), „Bundesverdienstkreuz 1. Klasse” al Republicii Federale Germania (2005), Premiul Șostakovici (2002… Citeşte mai mult »

  Juriu Violoncel
 • PhilippeMuller

  Philippe Muller

  Născut în Alsacia, Philippe Muller a fost crescut în tradițiile muzicale franceză și germană ale provinciei. Și-a menținut deschiderea față de diferite culturi și a urmat o carieră polivalentă, interpretând un repertoriu vast, nu numai ca solist, ci și ca membru al diverselor ansambluri de muzică de cameră. În anul 1970, împreună cu Jacques Rouvier… Citeşte mai mult »

  Juriu Violoncel