Regulament vioară

CALENDARUL CONCURSULUI

Concursul de vioară are două etape eliminatorii, semifinala şi finala – concertul cu orchestră.

Tragerea la sorți se va desfăşura în data de 8 septembrie 2014.

Etapa I (eliminatorie) se va desfăşura în zilele de 9, 10 şi 11 septembrie 2014.

Etapa a II-a (eliminatorie), se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 septembrie 2014.

Semifinala se va desfăşura în data de 16 septembrie 2014.

Repetiţia cu orchestră pentru etapa finală a Concursului va avea loc în data de 17 septembrie 2014.

Finala concursului, concertul cu orchestra, se va desfăşura în data de 18 septembrie 2014.
Rezultatele fiecărei etape vor fi anunţate de către Secretariatul Concursului la finalul acesteia, imediat după deliberarea juriului.

REPERTORIUL CONCURSULUI

Etapa I

1. J.S. Bach – o lucrare la alegere dintre:

Adagio şi Fugă din Sonata în sol minor
Grave şi Fugă din Sonata în la minor
Partita în re minor – Ciaccona
Adagio şi Fugă din Sonata în do major

2. Mozart – partea I cu cadenţă a unuia dintre Concertele pentru vioară şi orchestră no. 3, 4 sau 5

3. Paganini : un Capriciu la alegerea candidatului

Etapa a II-a

1. O lucrare la alegere dintre:

Sarasate: Fantezia Carmen, Zigeunerweisen
Paganini: Moses Fantasie, Motto perpetuo, Le Streghe, I palpiti, Nel cor piu non mi sento
Saint-Saëns: Introducere şi Rondo capricioso, Studiu în formă de vals transcris de E. Ysaye
Ernst: Erlkönig, Ultimul Trandafir
Ravel : Tzigane
Wieniawski: Fantezia Faust, Poloneza în re major

2. O lucrare la alegere dintre:

Schubert: Rondo Brillant pentru pian şi vioară în si minor, D 895/op.70
Rondo în la major pentru pentru pian şi vioară, D 438
Schumann: Fantezia în do major op.131

3. Beethoven – o sonată la alegere dintre Sonata nr 1, 6 sau 8

Semifinala – cu pian

Enescu – o lucrare, (integral) , la alegere dintre:

Sonata a II-a op.6 pentru pian şi vioară
Sonata a III-a op.25 pentru pian şi vioară
Suita „Impresii din copilărie”

O sonată la alegere dintre:

Brahms: Sonata nr.1, Sonata nr. 2, Sonata nr. 3
Franck
Fauré
Grieg: Sonata no. 3
Ravel
Hindemith: Sonata nr.1
Debussy

Finala – cu orchestră

Un concert la alegere dintre: Beethoven, Mendelssohn-Bartholdy, Brahms, Ceaikovski, Sibelius, Prokofiev (Concertul nr.1, Concertul nr.2), Sostakovici, Haciaturian, Bruch (Fantezia scoţiană), Elgar, Karlowitz, Vieuxtemps (Concertul nr. 5), Paganini (Concertul nr.5), Bartók.

 • adam lulek

  Adam Lulek

  Polonia – născut la 14 octombrie 1981 – a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Cracovia, unde a studiat cu prof. Kaja Danczowska şi Wieslaw Kwasny, şi ale Universităţii de Muzică Frederic Chopin din Varşovia, clasa prof. Konstanty Andrzej Kulka – a susţinut concerte alături de orchestre precum Lublin Philharmonic Orchestra, Polish Camerata sau Orchestra… Citeşte mai mult »

 • selfjord

  Adrian Goicoechea Selfjord

  Norvegia – născut la 1 august 1987 – a obţinut diploma de licenţă în cadrul Universităţii de Muzică din München, sub îndrumarea prof. Ingolf Turban, acelaşi profesor care în prezent îi este îndrumător la studiile de masterat – a concertat în calitate de solist alături de orchestre precum Collegium Musicum Bergen, Trondheim Symphony Orchestra, Murmansk… Citeşte mai mult »

 • bobeico alexandra

  Alexandra Bobeico

  România – născută la 16 noiembrie 1996 – este elevă in clasa a XI-a la Liceul de Muzică “George Enescu” din Bucureşti, clasa prof. Elena Baltaga – a susţinut concerte şi recitaluri în Cehia, România, Moldova, Italia şi a evoluat în cadrul concertelor de muzică de cameră „SoNoRo Conac” în 2013 şi 2014; a susţinut… Citeşte mai mult »

 • andrea hughes

  Andrea Hughes

  Statele Unite ale Americii – născută la 7 mai 1991 – a absolvit cursurile de Licenţă ale Cleveland Institute of Music, clasa prof. Paul Kantor şi Ivan Zenaty – a concertat în calitate de solistă alături de orchestre precum CIM Orchestra, Woods Cross Orchestra şi Utah Symphony şi a susţinut recitaluri solo în cadrul Temple… Citeşte mai mult »

 • beatrice gagiu

  Beatrice Gagiu

  România – născută la 18 octombrie 1992 – este studentă în anul IV la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa prof. Florin Croitoru; în anul universitar 2012-2013 a studiat cu prof. Silvia Marcovici, la Universitatea de Arte din Graz, în urma obţinerii unei burse Erasmus – a urmat cursuri de măiestrie susţinute de… Citeşte mai mult »

 • bibifatima aziyeva

  Bibifatima Aziyeva

  Kazakhstan – născută la 18 martie 1996 – a absolvit cursurile Şcolii de Muzică din oraşul Atyrau, iar în prezent este studentă la Conservatorul de Muzică Sergei Rachmaninoff din Paris – a participat la cursurile de măiestrie suţinute de Marina Sorokowa, Yuri Polatschek, Valery Oistrakh, Victor tretyakov, Boris Kuschnir, Takashi Shimizu şi alţii Premii: câştigătoare… Citeşte mai mult »

 • carlos vegas

  Carlos Vegas

  Venezuela – născut la 19 martie 1987 – a absolvit cursurile Conservatorului de Muzică „Simón Bolívar”, iar în prezent studiază la Academia Latinoamericană de Vioară, clasa prof. José Francisco Del Castillo – a susţinut, în calitate de solist, concerte alături de Orchestra Simfonica „Simón Bolívar” şi de Orchestra Simfonică din Aragua, şi a susţinut recitaluri… Citeşte mai mult »

 • Dassesse

  Claire Dassesse

  Belgia – născută la 29 iunie 1989 – a absolvit cursurile de Licenţă ale Conservatorului Regal din Brussels, clasa prof. Igor Oistrakh, şi a urmat cursurile de Master din cadrul Universităţii de Muzică din Geneva cât şi pe cele ale Hochschule für Musik und Tanz Köln, la clasa prof. Mihaela Martin – a susţinut concerte… Citeşte mai mult »

 • david ardukhanyan

  David Ardukhanyan

  Rusia – născut la 4 aprilie 1990 – urmează cursurile Conservatorului de Stat „Tchaikovsky” din Moscova, clasa prof. Sergey Kravchenko – a susţinut recitaluri în Irlanda, România, Grecia, Spania, Elveţia, Armenia, Croaţia, Austria, Japonia, Germania, Singapore etc., iar în calitate de solist a concertat alături de Orchestra Simfonică a Şcolii Centrale de Muzică din Moscova… Citeşte mai mult »

 • diana elena jipa

  Diana Elena Jipa

  România – născută la 20 septembrie 1985 – a absolvit cursurile de Licenţă şi Master din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa prof. Florin Croitoru, iar în prezent urmează cursurile de Doctorat ale aceleiaşi Universităţi, sub îndrumarea prof. univ. dr. Valentina Sandu Dediu – în calitate de solistă a susţinut concerte alături de… Citeşte mai mult »

 • dong young lee

  Dong Young Lee

  Coreea de Sud – născut la 4 ianuarie 1987 – a studiat la Hochschule für Musik und Tanz Köln la clasa prof. Mihaela Martin, iar în prezent urmează cursurile Hochschule für Musik und Theater Leipzig, clasa prof. Mariana Sîrbu – a concertat în ţări ca Japonia, Coreea şi Germania, şi a deţinut timp de 2… Citeşte mai mult »

 • elina-sitnikava

  Elina Sitnikava

  Belarus – născută la 6 octombrie 1990 – a studiat la Academia de Muzică de Stat din Belarus şi la Colegiul Republican de Muzică Belarus cu Lev Kuleshov şi Eduard Kuchinski, iar în prezent este studentă la Escuela Superior de Musica Reina Sofia, la clasa prof. Zakhar Bron – a concertat în calitate de solistă… Citeşte mai mult »

 • emil lyutfaliev

  Emil Lyutfaliev

  Rusia – născut la 31 martie 1987 – a absolvit cursurile de Licenţă şi pe cele de Master din cadrul Conservatorului Maastricht la clasa prof. Boris Belkin, iar din 2012 studiază la Şcoala Superioară de Muzică Reina Sofia (Madrid) – a concertat în calitate de solist alături de orchestre precum Sinfonica de Galicia, Cantilena din… Citeşte mai mult »

 • ermir-abeshi

  Ermir Abeshi

  Albania / Statele Unite ale Americii – născut la 24 aprilie 1987 – a absolvit cursurile Academiei Walter Stauffer din Cremona, clasa prof. Salvatore Accardo, a urmat apoi cursurile de Licenţă cât şi pe cele de Master ale Conservatorului din New England, clasa prof. Malcolm Lowe, iar în prezent studiază cu prof. Dora Schwarzberg –… Citeşte mai mult »

 • fedor roudine

  Fédor Roudine

  Franţa – născut la 21 iulie 1992 – a absolvit cursurile Conservatorului Naţional Regional din Paris la clasa prof. Larissa Kolos, apoi a studiat cu Miroslav Roussine, Svetlin Roussev şi Zakhar Bron, iar în prezent studiază la Mozarteum University în Salzburg, clasa prof. Pierre Amoyal – a concertat în calitate de solist alături de orchestre… Citeşte mai mult »

 • florian rago

  Florian Rago

  Marea Britanie – născut la 28 octombrie 1988 – a absolvit cursurile de Licenţă ale Royal College of Music, clasa prof. Dona Lee Croft, cât şi pe cele de Masterat ale aceleiaşi instituţii, clasa prof. Igor Petrushevski – printre locaţiile unde a susţinut recitaluri solo sau concerte se numără All Saints Friern din Londra, Lincoln… Citeşte mai mult »

 • gahyun cho

  GaHyun CHO

  Coreea de Sud – născută la 25 octombrie 1983 – a absolvit cursurile Universităţii Naţionale din Seoul, iar în prezent este înscrisă la cursurile de Doctorat ale Universităţii din California Sud, după ce a terminat renumitul program „Artist Diploma” sub îndrumarea lui Midori Goto Premii Premiul I si Premiul Publicului – Concursul Internaţional de Vioară… Citeşte mai mult »

 • gudrat-amrahov

  Gudrat Amrahov

  Azerbaidjan – născut la 24 mai 1988 – în prezent este student la Turku Music Academy, la clasa Prof. Alexander Vinnitski – în calitate de solist, a concertat în USA, Turcia, Italia, Germania, Spania, Franţa, Rusia, Elveţia, Azerbaidjan – a urmat cursurile de măiestrie susţinute de M. Rastrapovich, V. Spivakov, M. Mintchev, Pavel Vernikov Premii… Citeşte mai mult »

 • guillaume faraut

  Guillaume Faraut

  Franţa – născut la 25 aprilie 1987 – a absolvit cursurile de Master din cadrul Universităţii de Muzică „Hanns Eisler” din Berlin la clasa prof. Kolja Blacher; i-a mai avut ca îndrumători pe Stefan Hempel, Ingolf Turban, Mi-kyung Lee şi Ernst Kovacic – a fost membru în diferite orchestre, precum Deutsche Oper Berlin, Münchener Kammerorchester,… Citeşte mai mult »

 • haruna shinoyama

  Haruna Shinoyama

  Japonia – născută la 28 martie 1994 – a absolvit cursurile Toho Gakuen Music Highschool, clasa prof. Tomoko Kato şi Gerard Poulet, şi ale Toho Gakuen College, iar în prezent studiază la Mozarteum University în Salzburg, clasa prof. Pierre Amoyal – a participat la festivaluri precum International Music Festival Nippon, Kirishima International Music Festival şi… Citeşte mai mult »

 • hwa-pyung yoo

  Hwa–Pyung Yoo

  Coreea de Sud – născut la 20 ianuarie 1991 – a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Arte din Seoul, clasa prof. Nam-Yoon Kim şi Sang-Woo Park, iar în prezent studiază Hochschule für Musik und Tanz Köln, clasa prof. Mihaela Martin Premii: Premiul III – Concursul Internaţional „Hyundai Musik” (Berlin) Premiul II – Concursul Internaţional de… Citeşte mai mult »

 • igor tsinman

  Igor Tsinman

  Rusia – născut la 15 ianuarie 1984 – a studiat la Moscova cu prof. Kravtschenko şi la Rheinland-Pfalz cu prof. Anne Seih – a urmat cursurile de măiestrie susţinute de: Klaus Arp, Taras Gabora, Arvo Part, Roger Chase, Jurgen Kussmaul, Wolfgang Guttler, Dora Schwarzberg Repertoriu Etapa I J. S. Bach – Adagio şi Fuga din… Citeşte mai mult »

 • il zoo park

  Il Zoo Park

  Coreea – născută la 27 februarie 1991 – urmează cursurile de Master din cadrul Universităţii de Arte din Berlin la clasa prof. Erika Geldsetzer – a concertat în calitate de solistă alături de Seoul Pops Orchestra, Seoul Union Symhony Orchestra şi de Hagook Symhony Orchestra; a susţinut recitaluri săli precum Kumho Art Center şi Centrul… Citeşte mai mult »

 • ioana forna

  Ioana Forna

  România – născută la 22 martie 1991 – studiază la Royal College of Music din Londra, clasa prof. Yossi Zivoni şi Berent Korfker – a participat la festivaluri precum Sonoro, Enescu, Sacconi, Catelton Festival USA, şi altele, iar în calitate de solistă a concertat în săli ca King’s Place, St. Martin in the Fields, Cadogan… Citeşte mai mult »

 • iryna kichakova

  Iryna Kichakova

  Ucraina – născută la 20 mai 1984 – a absolvit cursurile Hochschule für Künste Bremen, clasa prof. Katrin Scholz, iar în prezent studiază la Hochschule für Musik Detmold la clasa prof. Christian Thomas – în calitate de solistă dar şi ca membră în diferite formaţii camerale, a concertat ţari precum Germania, Coreea de Sud, Elveţia,… Citeşte mai mult »

 • iva miletic

  Iva Miletić

  Serbia – născută la 3 martie 1988 – este absolventă a Facultăţii de Muzică din Belgrad şi a Universităţii de Muzică din Essen, la clasa prof. Mintcho Mintchev – a colaborat cu orchestre din întreaga Europă, concertând în cadrul unor festivaluri precum cele de la Varna, Antalya, Sicilia şi Tel-Aviv, iar în prezent cântă pe… Citeşte mai mult »

 • jee won kim

  Jee Won Kim

  Coreea de Sud – născută la 29 martie 1990 – în prezent este studentă la Hochschule für Musik und Tanz Köln, la clasa Prof. Mihaela Martin – a concertat în calitate de solistă cu Orchestra Simfonică de Stat din Moscova, Orchestra Simfonică de Stat din Smolensk, Orchestra de Stat Lipitsk şi Orchestra de Stat Izhevsk,… Citeşte mai mult »

 • jimmy chih ming wang

  Jimmy Chih-Ming Wang

  Taiwan / Statele Unite ale Americii – născut la 4 mai 1989 – a absolvit cursurile de Licenţă ale New England Conservatory şi pe cele de Master ale Cleveland Institute of Music, şi i-a avut ca profesori pe David Nadien, Joel Smirnoff, Masuko Ushioda, Stefan Milenkovich şi Gregory Lee – a concertat alături de orchestre… Citeşte mai mult »

 • jiweon moon

  Jiweon Moon

  Coreea de Sud – născută la 9 februarie 1986 – a absolvit cursurile de Licenţă cât şi pe cele de Master ale Hochschule für Musik und Theater Leipzig, clasa prof. Mariana Sîrbu – a susţinut concerte în calitate de solistă alături de Incheon Symphony Orchestra, Seoul Youth Philharmonic şi New Korean Symphony Orchestra, dar şi… Citeşte mai mult »

 • IMG_4317

  Joenne Oana Dumitraşcu

  România / Canada – născută la 7 martie 1988 – a absolvit cursurile de Licenţă ale Conservatorului Regal de Muzică „Glenn Gould” din Toronto, iar în prezent urmează cursurile de Master ale Conservatorului din Boston – a colaborat cu orchestre precum Boston Civic Symphony, Wellesley Symphony Orchestra, Oakville Chamber Orchestra, şi altele, şi a participat… Citeşte mai mult »

 • kevin lin

  Kevin Lin

  Statele Unite ale Americii – născut la 16 mai 1993 – urmează cursurile de Licenţă ale Colburn School Conservatory of Music, iar printre profesorii cu care a studiat se numără Robert Lipsett, Arnold Steinhardt, Pinchas Zukerman, Grigory Kalinovsky, Patinka Kopec şi Paul Kantor – a concertat în cadrul festivalurilor Aspen Music Festival and School, Heifetz… Citeşte mai mult »

 • korbinian-altenberger

  Korbinian Altenberger

  Germania – născut la 7 februarie 1982 – a studiat cu Charles André Linale şi cu Donald Weilerstein în Köln şi Boston, şi a absolvit cursurile post-universitare ale University of South California – a concertat alături de orchestre precum Munich Philharmonic, Auckland Philharmonia, Munich Chamber Orchestra, WDR Symphony Orchestra, şi altele, în ţări precum Japonia,… Citeşte mai mult »

 • lara weber

  Lara Weber

  Germania – născută la 26 noiembrie 1992 – din octombrie 2011 studiază cu prof. Marco Rizzi la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim – a concertat în calitate de solistă alaturi de Rhineland – Palatinate Philharmonic Orchestra şi de „Kurpfălziches Kammerorchester”, iar din ianuarie 2012 cântă la o vioară de Joseph Gagliano, în urma… Citeşte mai mult »

 • li kung kuo

  Li–Kung Kuo

  Taiwan – născut la 30 aprilie 1981 – a absolvit cursurile de Licenţă din cadrul Universităţii de Muzică Soochow din Taiwan, cât şi cursurile École Normale de Musique „Alfred Cortot”, clasa prof. Devy Erilh şi Isabelle Flory – a concertat în Franţa şi în Taiwan în cadrul unor festivaluri precum „Musicatheme”, „l’Abbaye de la Lucerne”,… Citeşte mai mult »

 • chepikova

  Lilia Chepikova

  Rusia – născută la 1 iulie 1985 – a studiat la Haute Ecole de Musique Genève, clasa prof. Sergey Ostrovsky, la HEMU Lausanne cu prof. Gyula Stuller, din 2013 studiază cu prof. Pierre Amoyal, iar de curând a fost admisă la Hochschule der Künste Bern la clasa prof Barbara Doll – a participat la numeroase… Citeşte mai mult »

 • margarita garmute

  Margarita Garmutė

  Lituania – născută la 6 iunie 1989 – a absolvit cursurile Academiei Lituaniene de Muzică şi Teatru, cât şi cursurile de Master ale Universităţii Vytautas Magnus – a participat la numeroase concerte, festivaluri şi cursuri din Lituania, România şi Belgia, iar în calitate de concrtmaestru sau de membră în diferite formaţii camerale a colaborat cu… Citeşte mai mult »

 • maria hara

  Maria Hara

  Japonia – născută la 29 ianuarie 1990 – a absolvit cursurile de Licenţă ale Universităţii Naţionale de Arte Frumoase şi Muzică din Tokyo, unde a studiat cu Gérard Poulet, Oleh Krysa şi Kazuki Sawa, iar în prezent urmează cursurile de Master ale Conservatorului Naţional Superior de Muzică şi Dans din Paris, clasa prof. Alexis Galpérine… Citeşte mai mult »

 • mircea dumitrescu

  Mircea Dumitrescu

  România – născut la 26 mai 1998 – studiază la Colegiul Naţional George Enescu din Bucureşti, clasa prof. Olivia Papa, şi în paralel lucrează şi cu prof. univ. dr. Gabriel Croitoru – a obţinut peste 50 de premii I la concursuri naţionale şi internaţionale, este premiant al Fundaţiei „Principesa Margareta a României” şi bursier al… Citeşte mai mult »

 • myung-eun-lee

  Myung–Eun Lee

  Coreea / Germania  – născută la 24 decembrie 1987 – a absolvit cursurile de Licenţă şi cele de Master ale Hochschule für Musik und Tanz Köln, la clasa prof. Mihaela Martin – a concertat în cadrul unor festivaluri internaţionale precum Kuhmo Music Festival sau Santander Music Festival, este recipienta mai multor burse de studii, iar… Citeşte mai mult »

 • naomi iikawa

  Naomi Iikawa

  Japonia – născută la 30 decembrie 1991 – a absolvit cursurile Liceului de Muzică Toho Gakuen, iar în prezent studiază la Conservatorul Naţional Superior de Muzică şi Dans din Paris – printre profesorii de care a fost îndrumată se numără Svetlin Roussev, Frolin Szigeti, Ayako Tanaka, Larissa Kolos, Alexis Galperine, Shizuko Ishii şi alţii Premii:… Citeşte mai mult »

 • niklas liepe

  Niklas Liepe

  Germania – născut pe 2 martie 1990 – a absolvit Universităţilor de Muzică din Hanovra, clasa prof. Krzysztof Wegrzyn şi din Köln, clasa prof. Zakhar Bron, iar în prezent urmează cursurile de Masterat ale Academiei din Kronberg, clasa prof. Mihaela Martin şi Ana Chumachenco – a concertat atât în calitate de solist dar şi ca… Citeşte mai mult »

 • noe inui

  Noé Inui

  Grecia – născut la 16 iulie 1985 – a absolvit cursurile Conservatoarelor din Brussels, Paris, Karlsruhe şi Düsseldorf, iar în prezent studiază regulat cu mentorii săi, profesorii Ulf Hoelscher şi Rosa Fain – în calitate de solist, a concertat alături d orchestre precum Nagoya Philharmonic, Japan Philharmonic Orchestra, Athens State Symphony Orchestra, Dutch National Ballet,… Citeşte mai mult »

 • nogga

  Nogga Ana–Maria Mihăeş Abramovici

  Israel / România – născută la 6 decembrie 1993 – este studentă în anul III la Jerusalem Academy of Music, clasa prof. Moti Schmitt – în calitate de solistă, a susţinut concerte alături de Haifa Symphony Orchestra, Orchestra Academiei de Muzică de Vară din Sighişoara şi Yuval and Kiriat – Motzkin Chamber Orchestra, iar în… Citeşte mai mult »

 • olga boico

  Olga Boico

  România – născută la 6 iulie 1985 – a absolvit cursurile Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (Master şi Licenţă) – a concertat în calitate de solistă alături de Orchestra Simfonică a AMTAP, Orchestra de Cameră a AMTAP şi Orchestra Simfonică din Tiraspol, sub bagheta unor dirijori precum Pawel Kota, Vladimir Andrieş,… Citeşte mai mult »

 • olga caceanova

  Olga Caceanova

  Republica Moldova – născută la 20 septembrie 1985 – a absolvit cursurile Conservatorului din New England sub îndrumarea prof. Donald Weilerstein – a concertat în calitate de solistă alături de Longy Chamber Orchestra, şi a susţinut recitaluri pe scene din Italia, Rusia, New York, Luxemburg, Elvetia etc. – a urmat cursurile de măiestrie susţinute de… Citeşte mai mult »

 • pasha tseitlin

  Pasha (Paul) Tseitlin

  Statele Unite al Americii – născut la 8 ianuarie 1986 – a studiat la The Colburn School (Masterat), la clasa prof. Robert Lipsett şi la University of Southern Californa (Licenţă), clasa prof. Alice Schoenfeld – a susţinut concerte, în calitate de solist, alături de orchestre precum La Jolla Symphony, San Diego Symphony, St. Petersburg Chamber… Citeşte mai mult »

 • radu mihai ropotan

  Radu Mihai Ropotan

  România – născut la 11 august 1989 – a absolvit cursurile de Licenţă ale Royal College of Music, iar în prezent îşi finalizează studiile de Master la Royal Academy of Music din Londra – a susținut numeroase concerte și recitaluri atât în țară în orașe precum Galați, București, Sinaia, Brașov și Ploiești, cât și în… Citeşte mai mult »

 • raphael bernardeau

  Raphaël Bernardeau

  Franţa – născut la 23 februarie 1984 – în 2011 a absolvit cursurile de Masterat la Scoala Superioara de Muzica din Geneva – a susţinut concerte în calitate de solist alături de orchestre precum l’Orchestre Symphonique des Alpes, Camerata Candela, l’Orchestre Symphonique de Pontarlier, etc., iar în calitate de concert-maestru a colaborat cu Sinfonietta de… Citeşte mai mult »

 • raphaelle rubio

  Raphaëlle Rubio

  Franţa – născută la 11 iulie 1992 – a absolvit cursurile de Licenţă ale Conservatorului Superior Naţional de Muzică şi Dans din Lyon, iar în prezent urmează cursurile de master ale aceleiaşi instituţii, unde studiază cu Vladimir Nemţanu şi cu Kazimiers Olechowski – a susţinut recitaluri de muzică de cameră în diverse combinaţii camerale în… Citeşte mai mult »

 • reina shibutani

  Reina Shibutani

  Japonia – născută la 3 februarie 1993 – a studiat la Universitatea de Arte din Tokio, la École normale de musique din Paris şi la Conservatorul Regional din Paris, printre profesorii săi numărându-se Takashi Shimizu, Gérard Poulet, Larissa Kolos şi Igor Volochine – a susţinut recitaluri solo şi camerale în Japonia şi în Europa, în… Citeşte mai mult »

 • rusanda panfili

  Rusanda Panfili

  România – născută la 1 noiembrie 1988 – urmează cursurile de Masterat din cadrul Universităţii de Muzică din Viena, la clasa prof. Edward Zeinkowski, iar în trecut a mai studiat cu profesorii Alexander Arenkow şi Christian Altenburger – a colaborat cu artisti precum Horia Andreescu, Patricia Kopatchinskaja, Vadim Repin, Aleksey Igudesman, şi alţii. In 2004… Citeşte mai mult »

 • sebastian-dinu

  Sebastian Dinu

  Germania – născut la 27 mai 1991 – studiază la Hochschule für Musik und Theater din Rostock, clasa prof. Liviu Câşleanu, iar în trecut a studiat şi cu Ion Cristea şi Skerdj Keraj – concertează frecvent în calitate de solist, dar şi în formaţii camerale, la festivaluri precum Ruhrfestspiele Recklinghausen şi Festspiele Mecklenburg – Vorpommern,… Citeşte mai mult »

 • shiori terauchi

  Shiori Terauchi

  Japonia – născută la 28 februarie 1990 – a absolvit Liceul de Muzică Toho Gakuen, iar în prezent studiază la Şcoala Superioară de Muzică Reina Sofia – a primit îndrumări profesionale de la Zakhar Bron, Yuri Volguin, Akiko Tatsumi, Chihiro Kudo şi alţii Premii Premiul III – Concursul Internaţional Louis Spohr (2010) Premiul V –… Citeşte mai mult »

 • si li

  Si Li

  China – născut la 19 noiembrie 1985 – a absolvit cursurile de Licenţă, cât şi pe cele de Master, ale Şcolii Normale de Muzică „Alfred Cortot” din Paris, clasa prof. Devy Erlih – începând cu martie 2013 este violonist co-solist al Orchestrei Centrului Naţional Chinez pentru Artele Scenei din Beijing Premii:  Premiul I – Concursul… Citeşte mai mult »

 • stefan tarara

  Ştefan Tarara

  Germania – născut la 2 mai 1986 – a absolvit în 2012 Masteratul în „Interpretare Specializată pentru Solişti” cu note maxime în cadrul Universităţii de Muzică din Zurich, la clasa Prof. Zakhar Bron – a concertat, în calitate de solist, alături de orchestre precum SWR Radio Orchestra, Münchner Rundfunkorchester, RTV Symphony Orchestra Ljubljana, şi altele;… Citeşte mai mult »

 • stepan lavrov

  Stepan Lavrov

  Rusia – născut la 18 mai 1987 – a absolvit cursurile Academiei de Muzică „Hanns Eisler” din Berlin, clasa prof. Kolja Blacher şi ale Royal College of Music din Londra, clasa prof. Maciej Rakowski şi Jan Repko, iar în prezent studiază la Universitatea Mozarteum din Salzburg, clasa prof. Pierre Amoyal – a susţinut concerte şi… Citeşte mai mult »

 • stephanie childress

  Stephanie Childress

  Marea Britanie – născută la 6 mai 1999 – studiază vioara la Royal Academy of Music din Londra, clasa prof. Remus Azoiţei, dar şi pianul cu Clara Rodriguez, şi canto-ul cu Katharine Lewis şi Sally Burgess – a concertat în calitate de solistă în numeroase concerte, printre acestea numărându-se Concertul Fundaţiei Concordia (2011 şi 2012)… Citeşte mai mult »

 • stephanie zyzak

  Stephanie Zyzak

  Statele Unite ale Americii – născută la 15 aprilie1994 – studiază la Conservatorul New England, clasa prof. Miriam Fried (master şi licenţă), iar în trecut a mai studiat cu Kurt Sassmannshaus şi Mimi Zweig – a concertat în calitate de solistă alături de Orchestra de Cameră Starling din Aspen, Orchestra Simfonica Louisville, Orchestra Simfonica Cincinnati,… Citeşte mai mult »

 • taiga tojo

  Taiga Tojo

  Japonia – născut la 21 mai 1997 – studiază la Universitatea Mozarteum din Salzburg, la clasa prof. Pierre Amoyal – în calitate de solist, a concertat alături de orchestre precum Tokyo Philharmonic, Tromso Chamber Orchestra, Kofu Chamber Orchestra şi Tamaho Chamber Orchestra – a urmat cursurile de măiestrie ale profesorilor Nam Yun Kim şi Regis… Citeşte mai mult »

 • varvara igumnova

  Varvara Igumnova

  Rusia – născută la 16 noiembrie 1987 – a absolvit cursurile de licenţă cât şi pe cele de master ale Institutului de Muzică de Stat „A. Schnittke” din Moscova, clasa prof. Dagmara Kalashkova şi Vladislav Igolinsky – a concertat în calitate de membră a orchestrei alături de ansambluri precum Moscow Philharmonic Orchestra şi Orchestra de… Citeşte mai mult »

 • wohnee bae

  Wonhee Bae

  Coreea de Sud – născută la 30 ianuarie 1987 – studiază la Universitatea Folkwang Essseu din Germania laclasa prof. Boris Garlitshy – a concertat în calitate alături de orchestre precum Russian National Orchestra, Philharmonie der Nationen, Filarmonica Paul Constantinescu, Orchestra de Cameră din Coreea, Philadelphia Youth Orchestra, şi altele; de asemenea a susţinut numeroase recitaluri… Citeşte mai mult »

 • yena lee

  Yena Lee

  Canada – născută la 3 iulie 1989 – a absolvit cursurile de Licenţă ale Hochschule für Musik Mainz, clasa prof. Anne Shih, iar în prezent urmează cursurile de Masterat ale Yale School of Music, clasa prof. Hyo Kang – în calitate de solistă, a concertat alături de Vancouver Symphony Orchestra, West Coast Symphony, Vancouver Metropolitan… Citeşte mai mult »

 • yoon yang

  Yoon Yang

  Coreea de Sud – născută la 16 martie 1986 – a absolvit cursurile Korean National University of Arts, clasa prof. Nam – Yun Kim, şi cursurile Hannover University of Music, clasa prof. Krzysztof Wegrzyn, iar în prezent studiază la Universitatea „Mozarteum” din Salzburg la clasele profesorilor Pierre Amoyal şi Liana Isakadze – a concertat alături… Citeşte mai mult »

 • yoonjin lee

  Yoonjin Lee

  Coreea de Sud – născută la 10 aprilie 1984 – a absolvit cursurile de Licenţă din cadrul Royal College of Music din Londra, sub îndrumarea prof. Radu Blidar, iar acum urmează cursurile de Master ale Conservatorului de Muzică din San Francisco – a susţinut concerte în săli precum Allice Tully Hall, Lincon Center din NYC… Citeşte mai mult »

 • yumi kanzaki

  Yumi Kanzaki

  Japonia – născută la 19 octombrie 1988 – studiază la Hochschule für Musik und Tanz Köln, clasa prof. Mihaela Martin – a concertat în calitate de solistă cu orchestre internaţionale precum Osaka Philharmonic Orchestra, Japan Philharmonic Orchestra, National Institute Sofia Philharmonic Orchestra, Jenaer Philharmonie, Sofia Sinfonietta Orchestra, şi altele, sub bagheta unor dirijori precum Eiji… Citeşte mai mult »

 • agustin leon ara

  Agustin León Ara

  Agustin León Ara s-a născut în Santa Cruz de Tenerife, Insulele Canare, Spania, unde a început studiul muzicii cu părinţii săi la Conservatorul din oraş. Mai târziu şi-a continuat studiile la Colegiul Regal de Muzică din Londra cu Albert Sammons, Cecil Aronowitz şi Alan Loveday, air în Bruxelles cu André Gertler şi Louis Poulet. Câştigător… Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - Spania
 • bujor prelipcean

  Bujor Prelipcean

  Violonistul Bujor Prelipcean şi-a făcut studiile mai întâi la Galaţi, sub conducerea reputatului profesor S. Nachmanovici, apoi la Conservatorul George Enescu din Iaşi, cu eminentul pedagog Gheorghe Sârbu. Înzestrat cu un talent de excepţie şi cu o enormă putere de muncă, Bujor Prelipcean a îndreptăţit din plin sfaturile pe care George Enescu le-a adresat permanent… Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - România
 • Florin Croitoru, 2007, foto: Egyed Ufo Zoltan

  Florin Croitoru

  Dupa concertele sale de debut ca solist cu Filarmonica din Viena sub bagheta lui Christoph von Dohnanyi, Florin Croitoru a fost aclamat de presa austriacă ca fiind un solist fenomenal (O.O.Nachrichten – Linz) maiestrând o tehnică perfectă (Neue Kronen Zeitung – Vienna). A aparut în nenumarate recitaluri și concerte, în numeroase țări din Europa, Asia,… Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - România
 • igor petrushevski

  Igor Petrushevski

  Igor Petrushevski este considerat unul dintre cei mai importanți profesori de vioară din Europa. Studenții săi sunt câștigătorii unor competiții internaționale, printre care P. I. Tchaikovsky, N. Paganini, M. Long-Thibaud, Tibor Varga, Rodolfo Lipizer, Indianapolis, Tokyo, Wieniavsky, Cologne, Heifetz, Sion, Postacchini, Joachim, Britten, Caneti, Enescu, Valsesia și Khachaturian și concertează alături de Maxim Vengerov, Krzysztof… Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - Rusia
 • mieczyslaw-szlezer

  Mieczyslaw Szlezer

  Violonistul Mieczyslaw Szlezer s-a născut pe 26 iulie 1955 în Cracovia, Polonia. A început studiul muzicii la 6 ani sub îndrumarea tatălui său, renumit violonist şi profesor. A absolvit Academia de Muzică din Cracovia şi a continuat studiile la Indiana University School of Music din Bloomington, Indiana (SUA) cu Joseph Gingold şi Tadeusz Wronski. Printre… Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - Polonia
 • mihaela martin

  Mihaela Martin

  Mihaela Martin, violonistă de origine română, a dobândit reputaţia de a fi unul dintre cei mai de seamă virtuzi din generaţia sa. La vârsta de cinci ani a început să studieze vioara cu tatăl ei, continuând mai tarziu cu profesorul Ştefan Gheorghiu, elev al lui George Enescu şi David Oistrach. Doamna Martin a câştigat numeroase… Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - Germania
 • mikhail kopelman

  Mikhail Kopelman

  Mikhail Kopelman a absolvit Consevatorul din Moscova unde a studiat cu Maya Glezarova şi Yuri Yankelevich. În 1973 a câştigat un premiu la Concursul Internaţional Jacques Thibaud în Paris. Fost membru al Teatrului Bolşoi şi concertmaestru la Orchestra Filarmonică din Moscova, Kopelman a fost numit prim violinist la Borodin String Quartet în 1976, şi a… Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - SUA
 • pierre amoyal

  Pierre Amoyal

  Pierre Amoyal este unul dintre cei mai străluciţi violonişti ai generaţiei sale. Şi-a început studiile de timpuriu şi la vârsta de 12 ani a fost premiat cu Premier Prix de către Conservatoire National Supérieur de musique de Paris. La vârsta de 17 ani a plecat în Los Los Angeles pentru a studia cu Jascha Heifetz…. Citeşte mai mult »

  Preşedintele juriului vioară - Franţa
 • sergey kravchenko

  Sergey Kravchenko

  Profesor la Conservatorul de Stat Ceaikowsky din Mosova, Sergey Kravchenko s-a născut în 1947. A absolvit faimoasa Școală de Muzică Stolyarsky din Odessa în 1965 și a intrat la Conservatorul din Moscova. Profesorul său a fost renumitul violinist și musician Leonid Kogan. După ce a devenit castigator la competiției Paganini, în Geneva, în 1969, cariera… Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - Rusia
 • daniela badoi

  Daniela Bădoi

  S-a născut în anul 1969 în Bacău (România). A început studiul pianului la vârsta de 6 ani, absolvind Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti în anul 1987 şi Academia de Muzică din acelaşi oraş în 1993,unde a studiat pianul sub îndrumarea profesorilor Aurora Ienei şi Gabriel Amiraş. Începând cu anul 1993 activează ca pianist… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • eliza puchianu

  Eliza Puchianu

  Eliza Puchianu a absolvit Royal Irish Academy of Music, Irlanda, Dublin cu First Class Honorous, licenţiată în pian principal 2014, şi de asemenea a obţinut în cadrul aceleiaşi instituţii Diploma in Teaching Music and Performance 2010, la clasa profesorului Reamonn Keary. Cea mai recentă apariţie publică a sa a fost ca solista cu orchestra la… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • lorena tecu

  Lorena Țecu

  Născută la Craiova (România), pianista Lorena Ţecu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a obţinut diplomele de licenţă şi master în pian, avându-i ca profesori pe Veronica Gaspar, C.I.Vovu şi Gheorghe Halmos. Lorena a obţinut Artist Diploma in Collaborative Piano la Boston University, unde a studiat împreună cu Shiela Kibbe. A… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • raluca ouatu

  Raluca Ouatu

  S-a născut la Piatra Neamţ în septembrie 1982, a inceput studiul pianului cu prof. Mihaela Spiridon şi Mircea Dan Raducanu la Liceul de Artă din oraşul natal şi apoi a continuat la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” din Bucureşti, prof. Magda Stănescu, Marcela Nistor, Ioana Minei, Ana Pitiş. In prezent este Lector Univ. Dr. al… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • simona strungaru

  Simona Strungaru

  Simona Strungaru este pianistă, dirjor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. A absolvit masteratul la Conservatorul din Amsterdam la clasa de pian a reputatului profesor Jan Wijn. Tot la Amsterdam a studiat dirijat cu Lucas Vis. În România a absolvit masterul în dirijat orchestral la Universitatea Națională de Muzică București și este… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • verona maier

  Verona Maier

  Născută la București, pe 31 decembrie 1961, Verona Maier a început studiul pianului la vârsta de 6 ani, la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice nr. 2 din Bucureşti. Din 1975 devine elevă a Liceului de Artă “George Enescu” din Bucureşti, pa care îl absolvă în 1980. În vara aceluiaşi an este admisă la Universitatea… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • viorela ciucur

  Viorela Ciucur

  Născută la Bucureşti, Viorela Ciucur a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (secţia Pian) în anul 1990, sub îndrumarea maeştrilor Constantin Ionescu-Vovu şi Suzana Szoereny. Imediat după absolvire a fost angajată, prin concurs, pe post de preparator universitar în cadrul aceleiaşi instituţii, la catedra de Pian, disciplina Acompaniament. A parcurs de atunci treptele activităţii didactice… Citeşte mai mult »

  Pianistă

Rezultate

Premiul I – Ștefan Tarara (Germania)

Premiul II – Roudine Fedor (Franța)

Premiul III – Bae Wonhee (Coreea de Sud)

FINALA:

Roudine Fedor (Franța)
Bae Wonhee (Coreea de Sud)
Ștefan Tarara (Germania)

SEMIFINALA:

Lavrov Stepan (Rusia)
Roudine Fedor (Franța)
Yang Yoon (Coreea de Sud)
Bae Wonhee (Coreea de Sud)
Park Sungmi (Coreea de Sud)
Ștefan Tarara (Germania)

ETAPA aII-a:

Lee Myung-Eun
Lavrov Stepan
Yoo Hwa-Pyung
Kim YuEun
Roudine Fedor
Miletic Iva
Ardukhanian David
Yang Yoon
Bae Wonhee
Park Sungmi
Tarara Stefan
Shinoyama Haruna

ETAPA I:

UNMB 09.09.2014 UNMB 10.09.2014 UNMB 11.09.2014
Zyzak Stephani 10:00 Hara Maria 10:00 Dinu Sebastian 10:00
Tojo Taigae 10:25 Vegas Carlos 10:25 Park Sungmi 10:25
Faraut Guillame 10:50 Roudine Fedor 10:50 Tarara Stefan 10:50
break 11:15 break 11:15 break 11:15
Kichakova Iryna 11:30 Miletic Iva 11:30 Dumitrascu Joenne 11:30
Goicoechea S. A. 11:55 Ardukhanian D. 11:55 Lulek Adam 11:55
Kanzaki Yumi 12:20 Bernardeau R 12:20 Shinoyama Haruna 12:20
break 12:45 break 12:45 break 12:45
Rago Florian 13:00 Sitnikava Elina 13:00 Boico Olga 13:00
Lee Myung-Eun 13:25 Inui Noe 13.25 Amrahov Gudrat 13.25
Shibutani Reina 13:50 Lin Kevin 13.50 Aziyeva Bibifatima 13.50
LUNCH 14:15 LUNCH 14.15 LUNCH 14.15
Lavrov Stepan 16:00 Dumitrescu Mircea 16.00 Igumnova Varvara 16.00
Panfili Rusanda 16:25 Kuo Li-Kung 16:25 Kim Jee Won 16:25
Terauchi Shiori 16:50 Iikawa Naomi 16:50 Lee Dong-Young 16:50
Uchino Yukako 17:15 Yang Yoon 17:15 Lee Yoonjin 17:15
break 17:40 break 17:40 break 17:40
Lee Yena 18:00 Ropotan Mihai R. 18:00 Moon Jiweon 18:00
Yoo Hwa-Pyung 18:25 Bobeico Alexandra 18:25 Park Il Zoo 18:25
Kim YuEun 18:50 Hughes Andrea 18:50 Wang Jimmy 18:50
Weber Lara 19:15 Bae Wonhee 19:15