Regulament pian

CALENDARUL CONCURSULUI

Concursul de pian are două etape eliminatorii, semifinala şi finala – concert cu orchestra.

Tragerea la sorți se va desfăşura în data de 16 septembrie 2014.

Etapa I (eliminatorie), se va desfăşura în zilele de 17, 18 şi 19 septembrie 2014.

Etapa a II-a (eliminatorie), se va desfăşura în 21 şi 22 septembrie 2014.

Semifinala, se va desfăşura în data de 24 septembrie 2014. Repetiţia cu orchestră pentru etapa finală a Concursului va avea loc în data de 26 septembrie 2014.

Finala concursului, concertul cu orchestra, se va desfăşura în data de 27 septembrie 2014.
Rezultatele fiecărei etape vor fi anunţate de către Secretariatul Concursului la finalul acesteia, imediat după deliberarea juriului.

REPERTORIUL CONCURSULUI

Etapa I

Bach : – Preludiu şi Fugă din „Clavecinul bine temperat“ (Caietul I sau II)

O lucrare la alegerea candidatului dintre:

O sonată de Haydn
O sonată de Mozart
Trei sonate de Scarlatti

Un studiu la alegerea candidatului dintre:

Chopin
Liszt

Un studiu la alegerea candidatului dintre:

Skriabin
Debussy

Etapa a II-a

O sonată de Beethoven la alegerea candidatului (cu excepţia op. 10/1, op. 14/1, op. 14/2, op. 49/1, op. 49/2, op. 78, op. 90, op.106)
O lucrare la alegerea candidatului a unui compozitor romantic dintre : Schumann, Schubert, Liszt, Brahms, Chopin, Mendelssohn–Bartholdy sau Franck.

Semifinala:

1. O lucrare de Enescu la alegerea candidatului dintre:

Suita în re major
Sonata în fa# minor, op.24 nr.1
Sonata în re major, op.24 nr.3

2. O lucrare la alegerea candidatului a unui compozitor al secolului XX dintre: Rahmaninov, Prokofiev, Skriabin, Debussy, Ravel, Bartók, Janacek etc. (cu excepţia studiilor de Rahmaninov şi Skriabin)

Finala – cu orchestră:
Un concert aparţinând unuia din compozitorii: Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann, Liszt, Grieg, Brahms, Ceaikovski, Rahmaninov (Concertul nr. 2 sau 3), Prokofiev (Concertul nr. 2) sau Bartók (Concertul nr. 3).

 • liculesuc

  Adela Liculescu

  România – născută la 4 august 1993 – este studentă la Universitatea de Muzică din Viena, la clasa prof. Martin Hughes – a susţinut recitaluri şi concerte pe scene din Viena, Berlin, Munchen, Veneţia, Gdansk, Bucureşti, Cluj şi a participat la cursuri de măiestrie susţinute de Walter Krafft, Diana Ketler, Konstantin Lifschitz, Carlos Roque Alsina,… Citeşte mai mult »

 • akihito-okuda

  Akihito Okuda

  Japonia – născut la 20 ianuarie 1985 – a absolvit Universitatea de Artă din Zürich (clasa Prof. Homero Francesch) şi Universitatea de Artă din Berlin, fiind în prezent student la Universitatea Humboldt din Berlin – a concertat în calitate de solist alături de orchestra simfonice din Osaka, Berlin, Bratislava, pe scene din Germania, Japonia, Italia,… Citeşte mai mult »

 • albertina-eunju

  Albertina Eunju Song

  Coreea – născută la 3 februarie 1984 – a absolvit Universitatea de Muzică Yonsei din Seoul şi un master de muzică la Universitatea de Stat de Muzică din Stuttgart (clasa prof. Andrzej Ratusinski), fiind în prezent studentă la masterul de muzică de cameră al aceleiaşi universităţi germane (clasa prof. Florian Wiek) – a susţinut concerte… Citeşte mai mult »

 • aleksandr-shaikin

  Aleksandr Shaikin

  Rusia – născut la 10 iulie 1987 – studiază la Mozarteum University Salzburg (clasa Prof. Pavel Gililov). A absolvit Tchaikovsky Moscow State Conservatory (2013 – clasa Prof. Eliso Virsaladze) – recitaluri și concerte în Rusia, Austria, Germania, Spania și altele Premii Premiul I – Gubaidulina International Piano Competition (Russia 2006) și International Piano Competion in… Citeşte mai mult »

 • anatolii-kostiuchenko

  Anatolii Kostiuchenko

  Ucraina – născut la 28 decembrie 1992 – este student la Academia Naţională de Muzică P. I. Ceaikovski din Kiev, clasa Prof. Maria Aloe – a concertat cu Filarmonica Naţională a Ucrainei şi a susţinut concerte pe diferite scene din Ucraina şi Rusia – a urmat cursuri de măiestrie cu numeroși pianiști printre care Vladimir… Citeşte mai mult »

 • andrey-stukalov

  Andrey Stukalov

  Rusia – născut la 24 martie 1987 – absolvent al Concervatorului de Stat din Moscova (clasa Prof. Sergey Dorensky) Premii Premiul III – International Piano Competition „Le Muse” (Napoli – 2013) Premiul II – Delia Steinberg International Piano Competition (Madrid – 2012) Premiul I – Stefano Marizza International Piano Competition (Trieste – 2011) Repertoriu Etapa… Citeşte mai mult »

 • antoniya-stoyanova

  Antoniya Stoyanova

  Bulgaria – născută la 28 mai 1984 – a absolvit cursurile Şcolii Naţionale de Muzică Pancho Vladigerov din Sofia, la clasa prof. Julia Nenova, şi cursurile de Licenţă şi Master ale Academiei de Muzică din Sofia – clasa Prof. Jovcho Krushev – a concertat alături de filarmonicile din Sofia, Emiratele Arabe Unite şi a susţinut… Citeşte mai mult »

 • asuna yamanaka

  Asuna Yamanaka

  Japonia – născută pe 6 ianuarie 1984 – a studiat la Tokyo College of Music (clasa Prof. Takashi Hironaka) – beneficiază de îndrumarea unor mari pianiști printre care Gabriel Tacchino, Michel Beroff, Klaus Schilde, Andrey Pisarev, Boris Petrushansky – a susținut recitaluri și concerte în Tokyo, Osaka, Nagoya, Paris, Viena, Salzburg Premii: Marele Premiu la… Citeşte mai mult »

 • aurelia-visovan

  Aurelia Vișovan

  România – născută la 30 iunie 1990 – în prezent studiază la Universitatea de Muzică din Viena (pian – clasa prof. Martin Hughes și clavecin – clasa Prof. Gordon Murray) – a participat la cursuri de măiestrie susținute de Robert Levin, Stephen Hough, Gabriel Amiraș, György Kurtág – a susținut recitaluri și concerte în Berlin,… Citeşte mai mult »

 • balazs-demeny

  Balázs Demény

  România – născut la 3 martie 1989; – studiază simultan la Budapesta si Berlin, la Academia de Muzică Liszt Ferenc, cu prof. Andras Kemenes, şi la Universitatea de Arte din Berlin, ca masterand al profesorului Pascal Devoyon – a susţinut recitaluri solo la Budapesta, Berlin, Bucureşti (debutul în sala Ateneului Român), Bruxelles, Paris şi concerte… Citeşte mai mult »

 • bogdan-marian-nicola

  Bogdan Marian Nicola

  România – născut la 3 iunie 1989 – în prezent studiază la Academia Regală Daneză de Muzică din Copenhaga – clasa Prof. Niklas Sivelov, – licențial al Universității Naționale de Muzică din Bucuresti – clasa Prof. Viniciu Moroianu – a susţinut recitaluri solo, camerale şi concerte cu orchestra în Italia, Danemarca, Franţa, România; este preocupat… Citeşte mai mult »

 • cedric gremaud

  Cédric Gremaud

  Elveția – născut la 7 martie 1989 – a absolvit Conservatorul din Geneva (clasa profesorului Dominic Weber) – a participat la cursuri de perfecționare cu Jean-Bernard Pommier, Dominique Merlet, Alexis Golovin, Krzysztof Jablonski, Marc Durand, Claudio Martinez-Mehner, Jeffrey Swann, Filippo Gamba, Blanca Uribe, Julian Martin, Robert Mcdonald, Andreas Schiff, Natalia Trull. Repertoriu Etapa I J…. Citeşte mai mult »

 • coral-solomon

  Coral Solomon

  România / Canada – născută la 15 iunie 1993 – urmează cursurile Institutului de Muzică din Cleveland la clasa prof. Antonio Pomba-Baldi. Inainte de universitate a studiat cu Dan Atanasiu (cu care continuă și în prezent) și Patricia Parr – – a concertat în calitate de solistă alături de Filarmonici din Romania printre care Timisoara,… Citeşte mai mult »

 • cristian-mihai-dirnea

  Cristian–Mihai Dîrnea

  România – născut la 9 octombrie 1982 – a absolvit cursurile universitare de licenţă ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa de pian a Prof. Steluţa Radu şi clasa de muzică de cameră a Prof. Octavian Rădoi – a absolvit masterul în pian principal la Conservatorul „Felix Mendelssohn Bartholdy” din Leipzig în 2009; în… Citeşte mai mult »

 • daniel-dascalu

  Daniel Dascălu

  România – născut la 14 septembrie 1991 – a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică Bucureşti, clasa Prof. Dana Borşan – a susţinut recitaluri şi concerte în numeroase oraşe din România, dar şi în străinătate (Germania, Austria, Italia, Ungaria) – a participat la cursuri de măiestrie cu Martin Hughes, Mihaela Ursuleasa, Pascal Salomon, Walter Krafft,… Citeşte mai mult »

 • daniil-sayamov

  Daniil Sayamov

  Rusia – născut la 23 noiembrie 1983 – a absolvit Royal College of Music din Londra (clasa Prof. D. Alexeev) și Tchaikovsky Moscow State Conservatory (clasa prof. Vera Gornostaeva) – a susținut recitaluri solo (Rusia, USA, Canada, Israel, Elveția, Germania, Austria) și concerte alături de Estonian Chamber Orchestra, State Symphony Capella of Russia Premii Laureat… Citeşte mai mult »

 • denys-shramko

  Denys Shramko

  Ucraina – născut la 23 aprilie 1987 – absolvent al Academiei Naționale de Muzică din Ucraina (clasa. Prof. T. Roschina) – participă la cursuri de măiestrie susținute de Bernd Goetzke, Brenno Ambrosini, Oxana Yablonskaya – recitaluri solo (Ucraina, Russia, Germania, Grecia, Italia, Spania) și concerte alături de Filarmonica Națională a Ucrainei și Filarmonica din Krasnodar… Citeşte mai mult »

 • dinu alexandru mihailescu

  Dinu Alexandru Mihăilescu

  România – născut la 10 august 1988 – în prezent studiază la Haute École de Musique din Geneva – clasa Prof. Dominique Weber – a participat la cursuri de măiestrie pianistică cu Dimitri Bashkirov, Menahem Pressler, Julian Martin, Robert Mc Donald, Helmuth Deutsch – a susținut recitaluri în România, Germania, Elveția, Franța, Spania, Polonia și… Citeşte mai mult »

 • dmitry-ablogin

  Dmitry Ablogin

  Rusia – născut la 1 februarie 1989 – a absolvit în 2007 Conservatorul de Stat din Moscova în 2007, unde a studiat cu Kira Shashkina, şi în 2012 la Academia de Muzică Gnessin, unde a studiat cu profesorul Vladimir Tropp, al cărui asistent este în prezent – a participat la diferite festivaluri internaţionale de pian… Citeşte mai mult »

 • dmytro-pivnenko

  Dmytro Pivnenko

  Ucraina – născut la 14 februarie 1988 – în prezent studiază Academia Națională de Muzică din Ucraina – participă la cursuri de măiestrie pianistică susținute de B. Goetzke, L. Mikkola, A. Ljubimov, O. Yablonskaya – a susținut recitaluri solo, cu diferite formații camerale, ori concerte solistice Premii: laureat al Concursului internațional de muzică din Yalta… Citeşte mai mult »

 • litvintseva

  Ekaterina Litvintseva

  Rusia – născută la 15 decembrie 1986 – a absolvit Maimonides Classical Piano Academy din Moscova unde a studiat cu Viktor Derevyanko, Alexander Mndoyants şi Ekaterina Derzhavina, după care a absolvit masterul de muzică la Facultatea de Muzică şi Dans din Koln, clasa prof. Nina Tichman, în 2013 – a susţinut concerte cu orchestre în… Citeşte mai mult »

 • elisa dauria

  Elisa d'Auria

  Italia – născută la 21 mai 1983 – a absolvit Conservatorul din Milano și Haute École de Musique de Genève – și-a perfecționat arta pianistică cu Paul Badura Skoda, Aldo Ciccolini, Maria João Pires, François Joel Thiollier, Arie Vardi – a susținut recitaluri și concerte în Europa, SUA, America de Sud și Asia Premii Premiul… Citeşte mai mult »

 • emily-chiang

  Emily Chiang

  Canada – născută la 8 martie 1981 – a absolvit cursurile de licenţă la Oberlin College Conservatory of Music în 2005 şi masterul de interpretare al Universităţii Indiana în 2008; de asemenea, are titlul de doctor în arte muzicale, specialitatea interpretare pianistică, obţinut în 2013 la Universitatea din Toronto, avându-l ca îndrumător pe Ryan McClelland;… Citeşte mai mult »

 • evgeny-brakhman

  Evgeny Brakhman

  Rusia – născut la 18 ianuarie 1981 – a absolvit Conservatorul din Nizhny Novgorod la clasa prof. Valery Starynin şi cursurile postuniversitare ale Conservatorului din Moscova în 2003 – a susţinut numeroase concerte cu orchestre şi pe scene faimoase, cu Orchestra Naţională a Rusiei, Cleveland Orchestra, Louisiana Philharmonic Orchestra, Moscow Symphony şi recitaluri la Scala… Citeşte mai mult »

 • florian mitrea

  Florian Mitrea

  România – născut la 23 octombrie 1989 – a absolvit Royal Academy of Music din Londra – a concertat în săli din Austria, Marea Britanie, România, Olanda, Coreea de Sud – a urmat cursuri de vară şi de măiestrie cu Boris Berman, Leif Ove Andsnes, Stephen Hough, Stephen Kovacevich, John Lill, Pascal Devoyon, Joanna MacGregor,… Citeşte mai mult »

 • giulio-biddau

  Giulio Biddau

  Italia – născut la 16 februarie 1985 – a absolvit Şcoala Normală „Alfred Cortot” din Paris – clasa Prof. Jean-Marc Luisada şi Accademia di Santa Cecilia din Roma – clasa prof. Sergio Perticaroli; în prezent studiază la Hochschule für Musik „Hanns Eisler” din Berlin – clasa Prof. Fabio Bidini – a susţinut numeroase concerte în… Citeşte mai mult »

 • guang-chen

  Guang Chen

  China – născut la 21 octombrie 1994 – în prezent studiază la Accademia Pianistica di Imola (clasa Prof. Vovka Ashkenazy), iar în 2012 a absolvit cursurile de pian, dirijat și compoziție la The Julliard School Pre-College Devision – în prezent studiază cu Paul Badura-Skoda și cu Enrica Ciccarelli – susține numeroase recitaluri și concerte în… Citeşte mai mult »

 • herin-sung

  Herin Sung

  Coreea – născută la 25 februarie 1985 – a urmat cursurile Universităţii de Artă din Berlin – clasa Prof. Mi-Joo Lee – a susţinut recitaluri şi concerte atât în calitate de solistă cât şi în calitate de membră a unor formaţii camerale, în Coreea, Germania şi Elveţia în săli ca Liszt Salon der Alternburg din… Citeşte mai mult »

 • ilya-rashkovskiy

  Ilya Rashkovskiy

  Rusia – născut la 17 noiembrie 1984 – a absolvit cursurile Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover, clasa Prof. V. Krainev și École Normale Superieur de Musique de Paris „Alfred Cortot”, clasa Prof. M Rybicki – a concertat alături de Orchestra de Stat a Rusiei, Filarmonica Națională din Kiev, Gulbenkian Orchestra, Orchestra Națională Cehă… Citeşte mai mult »

 • jackie-jaekyung-yoo

  Jackie Jaekyung Yoo

  Coreea – născută la 4 iulie 1983 – în prezent studiază la Royal Northern College of Music din Manchester (clasa Prof. Graham Scott) și Hochschule für Musik, Medien und Theater Hannover (clasa Prof. Markus Groh) – a participat la cursuri de masterclass cu Pascal Rogé, Pascal Devoyon, John O’Connor, Michel Beroff, Karl-Heinz Kämmerling – a… Citeşte mai mult »

 • jenna-sung

  Jenna Sung

  Coreea – născută la 19 august 1985 – în prezent studiază la Trinity Laban Conservatoire of Music and dance (clasa Prof. Deniz Gelenbe și Gabriele Baldocci); a absolvit Royal College of Music London (2013 – clasa Prof. Leon McCawley), „Fryderyk Chopin” University of Music Warsaw (2011 – clasa Prof. Jerzy Sterczynski) și Hochschule für Musik… Citeşte mai mult »

 • jeremy-chaulk

  Jeremy Chaulk

  Canada – născut pe 25 martie 1982 – a absolvit Hocheschool voor de Kunsten Utrecht, fiind în prezent doctorand la McGill University, studiind cu Kyoko Hashimoto, Alan Weiss, Richard Raymond – a susţinut concerte şi recitaluri în Belgia, Canada, Germania, Grecia, Olanda, Mexic, România, Spania, SUA – a urmat cursuri de măiestrie cu Stephen Hough,… Citeşte mai mult »

 • josquin-otal

  Josquin Otal

  Franţa – născut la 21 noiembrie 1992 – studiază la Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse – Paris, clasa Prof. Anne Queffélec şi Denis Pascal – a participat la numeroase festivaluri, abordând atât un repertoriu concertistic, cât şi recitaluri şi muzică de cameră – a urmat cursuri de măiestrie cu Bruno Rigutto, Jean-Claude Pennetier,… Citeşte mai mult »

 • Solaun

  Josu De Solaun

  Spania – născut la 27 octombrie 1981 – a studiat la Manhattan School of Music (Licenţă, Masterat şi Doctorat) cu Nina Svetlanova şi Horacio Gutiérrez – a concertat în calitate de solist alături de orchestre internaţionale renumite precum Mariinsky Theatre Orchestra, Mexico City Philharmonic Orchestra, New York Sinfonietta, Leos Janacek Symphony Orchestra, dar şi alături… Citeşte mai mult »

 • kazuya-saito

  Kazuya Saito

  Japonia – născut la 1 februarie 1990 – licențiat al Conservatorului Național Superior de Muzică și Dans din Paris (2014 – clasa prof. Michel Dalberto și Claire-Marie le Guay) și al Universității de Arte Frumoase și Muzică din Tokyo (2012) – a concertat alături de Orchestra simfonia din Tokyo, Orchestra Națională a Franței, ori New… Citeşte mai mult »

 • kirill lissijenko

  Kirill Lissijenko

  Estonia – născut la 29 iunie 1986 – a absolvit Estonian Academy of Music and Theatre în 2010, unde a studiat cu prof. Lilian Semper, Irina Zahharenkova, Age Juurikas, fiind în prezent student la Academia Sibelius din Helsinki, unde studiază cu Prof. Hui-Ying Liu-Tawaststjerna – concertează frecvent în Estonia şi Finlanda – a urmat cursuri… Citeşte mai mult »

 • Kirill Zvegintsov

  Ucraina – născut la 6 noiembrie 1983 – a absolvit Basel School of Music (clasa Prof. Jürg Henneberger și Markus Weiss) și Hochschule der Künste Bern (clasa Prof. Thomas Herbut) – a participat la cursuri de masterclass cu Robert Levin, Konstantin Lifshitz, Piotr Andreszewsky – a susținut recitaluri și concerte în Elveția, Ucraina, Polonia, Ungaria,… Citeşte mai mult »

 • lia-bibileishvili

  Lia Bibileishvili

  Georgia – născută la 21 septembrie 1988 – a studiat la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg – clasa Prof. Franz Massinger și Volker Banfield – a participat la cursuri de perfecționare pianistică cu Dmitry Bashkirov, Eliso Virsaladze, Ruvim Ostrovsky și Naum Starkman – a susținut atât recitaluri solo, concerte solistice, cât și de… Citeşte mai mult »

 • lilit-artemyan

  Lilit Artemyan

  Armenia – născută la 17 iulie 1985 – absolventă a Conservatorului de Stat din Yerevan – clasa Prof. Anahit Bogdanyan – este doctor în Artă al Academiei Naționale de Știință din Armenia – a susținut recitaluri și concerte în Armenia Premii Laureată a Festivalului de Muzică Austro – Armenian din Yerevan (2010) Premiul II –… Citeşte mai mult »

 • madalina-claudia-danila

  Mădălina-Claudia Dănilă

  România – născută la 2 aprilie 1990 – în prezent este studentă masterand la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa Prof. Sandru Sandrin – pian și Prof. Şerban – Dimitrie Soreanu – muzică de cameră – a susţinut recitaluri solo, cameral, şi concerte cu orchestră în Praga, Budapesta, Milano, Torino, Graz şi Chişinău –… Citeşte mai mult »

 • mamikon-nakhapetov

  Mamikon Nakhapetov

  Georgia – născut la 19 decembrie 1982 – a absolvit cursurile de licenţă şi de master ale Conservatorului de Stat din Tbilisi, clasa Prof. N. Gabunia şi N. Khubuti, apoi își completează studiile postuniversitare la Hochschule für Musik und Theater München – clasa Prof. Eliso Virsaladze şi Helmuth Deutsch – din 2008 predă la aceeași… Citeşte mai mult »

 • mateusz-rettner

  Mateusz Rettner

  Polonia – născut la 21 ianuarie 1990 – a absolvit Universitatea de Muzică Frederic Chopin din Varșovia (muzică religioasă – orgă), licențiat al Universității din Varșovia (muzicologie) și începând cu 2011 studiază, la Academia de Muzica din Lodz, compoziția (clasa prof. Zygmund Krauze) și din 2012 – pian (clasa Prof. Anna Wesalowska-Firtej) – a participat… Citeşte mai mult »

 • maya-matievich

  Maya Matievich

  Serbia – născută la 5 ianuarie 1990 – în prezent studiază la Conservatorul din Moscova (clasa Prof. Maria Bodo), iar în 2010 a absolvit Facultatea de Muzică din Belgrad – a participat la cursuri de masterclass susținute de Elisso Virsaladze, Jacques Rouvier, Igor Lazko, Andrei Diev, Piero Rattalino, Svetlana Bogino și alții Premii: Laureată International… Citeşte mai mult »

 • mihairitivoiu

  Mihai Ritivoiu

  România – născut la 11 august 1989 – din 2012 studiază la Guidhall School of Music and Drama (master – clasa prof. Joan Havill). A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (2012 – clasa prof. Viniciu Moroianu) – a participat la cursuri de măiestrie susținute de Emmanuel Ax (2013), Richard Goode (2012), Dominique Merlet… Citeşte mai mult »

 • mihkel-poll

  Mihkel Poll

  Estonia – născut la 14 august 1986 – a studiat la Guildhall School of Music and Drama din Londra cu prof. Ronan O’Hara, iar în prezent este doctorand la Academia de muzică şi teatru din Estonia – a susţinut recitaluri şi concerte în numeroase ţări (Estonia, Letonia, Lituania, Rusia, Suedia, Franţa, Spania, Belgia, Marea Britanie,… Citeşte mai mult »

 • mikhail-turpanov

  Mikhail Turpanov

  Rusia – născut la 17 mai 1989 – studiază la Conservatorul de Stat din Moscova (clasa Prof. Mikhail Voskresensky și Nikolia Petrov) – a participat la cursuri de perfecționare pianistică susținute de Leif Ove Andsnes, Pierre-Laurent Aimard, Dmitri Bashkirov, Vladimir Feltsman, Oksana Yablonskaya – a susținut recitaluri și concerte în Rusia, Franța, Norvegia, Serbia –… Citeşte mai mult »

 • monica-han

  Monica Han

  Canada – născută la 10 decembrie 1990 – a absolvit cursurile de licenţă la Mannes College of Music, New York, cu prof. Pavlina Dokovska, iar în prezent urmează cursurile de master ale University of British Columbia ca bursieră, la clasa dr. Sara Davis Buechner – ca solistă, a susţinut în 2014 două concerte cu Vancouver… Citeşte mai mult »

 • nozomu-sugawara

  Nozomu Sugawara

  Japonia – născut la 18 mai 1990 – a absolvit Universitatea de Arte din Tokyo – clasa Prof. Yu Kakuno și Rintaro Akamatsu – a participat la cursuri de masterclass susținute de Piotr Paleczny, Enrico Pace și Andrea Bonatta – a concertat alături de filarmonicile din Tokyo, Sendai, orchestra Universității de Arte din Tokyo, ori… Citeşte mai mult »

 • paris-tsenikoglou

  Paris Tsenikoglou

  Grecia – născut la 10 aprilie 1989 – în prezent studiază la Universitatea Mozarteum din Salzburg (clasa Prof. Jacques Rouvier); în 2012 a absolvit Universitatea de Muzică și Teatru din München – participă la masterclass-uri susținute de Murray Perahia și András Schiff – a concertat alături de orchestre din München, Salzburg, Thessaloniki și din Serbia… Citeşte mai mult »

 • paul coriolan cartianu

  Paul Coriolan Cartianu

  România – născut la 29 octombrie 1988 – a studiat la University of Southern California – Thornton School of Music cu John Perry şi este în prezent student masterand la Mozarteum University din Salzburg, clasa Prof. Karl-Heinz Kämmerling şi cu Andreas Weber – a susținut recitaluri în România, SUA, Franţa, Italia, Germania, a colaborat ca solist… Citeşte mai mult »

 • peng-cao

  Peng Cao

  China – născut la 30 septembrie 1986 – a urmat cursurile Conservatorului de muzică al Chinei, obţinând bursele Yamaha şi Tanxiaowei – a susţinut numeroase concerte şi recitaluri, colaborând cu numeroase orchestre din Rusia, Armenia, China Premii Marele Premiu – Concursul Internaţional de pian Haciaturian (2011) Medalia de Aur –Concursul internaţional de pian Zhujiang Kayserburg… Citeşte mai mult »

 • peter-klimo

  Peter Klimo

  Statele Unite ale Americii – născut la 9 octombrie 1990 – a absolvit cursurile de licenţă ale Eastman School of Music şi cele de master ale Yale School of Music; a studiat cu Peter Frankl, Nelita True, Tyler W. Tom, Jean Barr – a susţinut recitaluri la New York, Aspen şi Tarzana (SUA) şi concerte… Citeşte mai mult »

 • regina-chernychko

  Regina Chernychko

  Ucraina – născută la 18 mai 1986 – a urmat cursurile Universității de Muzică din Karlsruhe (Germania) cu Olga Rissin-Morenova și ale Academiei „Incontri col Maestro in Imola” – Italia la clasa prof. Leonid Margarius – a concertat în calitate de solistă alături de Orchestra Sinfonică din Roma, Fort Worth Symphony Orchestra, Orchestra Naţionala Simfonică… Citeşte mai mult »

 • ryutaro-suzuki

  Ryutaro Suzuki

  Japonia – născut la 24 ianuarie 1990 – în prezent studiază la Conservatoire Nationale Supérieur de Musique et Danse de Paris (clasa Prof. Hortense Cartier Bresson) – a participat la cursuri de perfecționare susținute de D. Bashkirov, F. Wibault, P. Devoyon, B. Rigutto, G. Tacchino, S. Perticaeoli, V. Klaiven – a susținut recitaluri și concerte… Citeşte mai mult »

 • sang-il-han

  Sang-Il Han

  Coreea – născut la 5 februarie 1984 – licențiat al Universității de Arte din Coreea (clasa Prof. Daejin Kim – 2012) și al Hochschule für Musik Nürnberg (clasa prof. Wofgang Manz – 2008) – a participat la masterclass-uri susținute de Pascal Devoyon, Dominique Merlet, John O’Connor, Vladimir Krainev – a concertat cu Orchestra National de… Citeşte mai mult »

 • sang min lee

  Sang Min Lee

  Coreea – născut pe 9 decembrie 1983 – în prezent este student al Hochscule für Musik Saarbrücken (clasa Prof. Kristin Merscher), iar în 2012 a absolvit Hochschule für Musik Karlsruhe (clasa Prof. Kalle Randalu) Premii Premiul I – Korea Piano Association Competition și Korea/Germany Brahms Association Premiul II – Eumyoun Piano Competition și Bechstein –… Citeşte mai mult »

 • sang-wook-jung

  Sang-Wook Jung

  Coreea de Sud – născut la 2 martie 1987 – în prezent studiază la Hochscule für Musik Saarbrücken – clasa Prof. Thomas Duis, iar înainte a absolvit cursurile Universität für Musik und darstelende Kunst Wien – clasa Prof. Stefan Arnold și Michael Krist – a participat la cursuri de măiestri pianistică cu Hans Leygraf, Klaus… Citeşte mai mult »

 • santa-ignace

  Santa Ignace

  Letonia – născută la 16 aprilie 1982 – în prezent studiază la Academia Regală Irlandeză de Muzică din Dublin (clasa prof. Hugh Tinney); a absolvit masteratul la CIT Cork School of Music – Irlanda – a susținut recitaluri solo în Irlanda, Franța și Letonia Premii Laureată la ESB Feis Cecil 114th Music Festival – Dublin,… Citeşte mai mult »

 • sebastian-ene

  Sebastian Ene

  România – născut la 4 iunie 1988 – a studiat la Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris – clasa Prof. Emmanuel Strosser, Cecile Hugonard-Roche, Roger Murano și Isabelle Dubuis – a susținut recitaluri şi concerte în România, Franţa, Suedia, Spania; a lucrat şi a studiat cu Michael Levinas şi Roger Tessier… Citeşte mai mult »

 • selim-mazari

  Sélim Mazari

  Franţa – născut la 3 noiembrie 1992 – a absolvit Conservatoire Regional de Paris, unde a studiat cu profesorul Pierre Reach şi Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse din Paris, unde a studiat cu Brigitte Engerer şi Claire Desert – a susţinut concerte în duo şi trio cu Yo-Yo Ma în mai 2014,… Citeşte mai mult »

 • shizhe-shen

  Shizhe Shen

  China – născută la 12 noiembrie 1994 – în prezent studiază la Hochschule für Musik, Theater und Medien Hanovra – clasa Prof. Arie Vardi – a susținut recitaluri și concerte în China, Anglia, Germania și SUA Premii Premiul III – Louisiana International Piano Competition (2013) Premiul I – Purcell School Concerto Competition (2010 – Anglia)… Citeşte mai mult »

 • simeon goshev

  Simeon Goshev

  Bulgaria – născut la 5 septembrie 1990 – a studiat la Hochschule für Musik und darstellende Kunst din Viena (clasa Prof. Oleg Maisenberg şi Stefan Vladar); a beneficiat şi de îndrumarea Prof. Alan Weiss (Belgia – bursă de studiu Erasmus) – a participat la cursuri de masterclass cu Michel Beroff, Arie Vardi, Klaus Helwig, Pascal… Citeşte mai mult »

 • sofya-bugayan

  Sofya Bugayan

  Rusia – născută la 7 noiembrie 1981 – a absolvit cursurile Conservatorului din Rostov, cu profesorul S. I. Ossipenko – a participat la festivaluri din Moscova şi Rostov pe Don; a cântat pentru prima oară două lucrări ale compozitorului Mikhail Fuxmann; a câştigat o bursa UNESCO-Aschberg de trei luni la The Banff Centre for the… Citeşte mai mult »

 • soshi-koyama

  Soshi Koyama

  Japonia – născut la 23 decembrie 1991 – în prezent este student la Universitatea de Arte din Tokyo – a susținut numeroase recitaluri în Tokyo Premii: Premiul I la Concursul Internațional Pusaka din Indonesia Repertoriu Etapa I J.S. Bach – Preludiu și Fugă în si bemol minor din „Clavecinul bine temperat” (I) J. Haydn –… Citeşte mai mult »

 • sylvia-thereza

  Sylvia Thereza

  Brazilia – născută la 3 ianuarie 1981 – a absolvit Lucca Arts – KU (Belgia) și Conservatorul de Muzică din Brazilia, studiind cu renumiți pianiști precum Alan Weiss, Maria João Pires (cu care are o strânsă colaborare artistică și profesională), Nelson Freire, Sergio Tiempo, Maria da Penha, ori Bella Davidovich – concertează alături Philadelphia Orchestra,… Citeşte mai mult »

 • tatiana-chernichka

  Tatiana Chernichka

  Rusia – născută la 15 mai 1984 – a absolvit Universitatea de Muzică și Teatru din Munchen (clasa Prof. Eliso Virsaladze) și Universitatea Mozarteum din Salzburg (clasa Prof. Klaus Kaufmann) – a concertat alături de Mozarteum Orchestra – Salzburg, Gustav Mahler Akademie Orchestra, Israel Symphony Orchestra – laureată a Concursului „Maria Canals” (Spania – 2014),… Citeşte mai mult »

 • tatiana-kachko

  Tatiana Kachko

  Rusia – născută la 22 aprilie 1986 – a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Conservatorului de Stat Rimsky-Korsakov din Sankt Petersburg, la clasa prof. N. N.Seregina; în prezent, studiază la Hochschule für Musik Franz Liszt din Weimar – clasa Prof. G. Gruzman – a susţinut concerte şi recitaluri solo în Rusia, inclusiv cu… Citeşte mai mult »

 • tatiana-sidorova

  Tatiana Sidorova

  Rusia – născută la 6 martie 1984 – studiază la Universitatea de Arte din Zürich (clasa Prof. Konstantin Scherbakov). A absolvit Conservatorul din Moscova (clasa Prof. Mikhail Lidsky) – susține recitaluri solo în Rusia, Ucraina, Franșa, Elveția, Italia și concerte alături de orchestre ca Russian National Orchestra, Russian State Cinema Symphony Orchestra, Hermitage Orchestra Premii… Citeşte mai mult »

 • timofey-dolya

  Timofey Dolya

  Rusia – născut la 24 noiembrie 1993 – în prezent urmează cursurile Conservatorului de Stat P. I. Tchaikovsky din Moscova, clasa Prof. Andrey Pisarev – a concertat în calitate de solist, cât şi în formaţii camerale, în Rusia, Ucraina, SUA, Austria, Germania, Japonia şi Franţa – a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Dmitry… Citeşte mai mult »

 • tommaso-carlini

  Tommaso Carlini

  Italia – născut la 25 aprilie 1989 – a absolvit cursurile Conservatorului „Santa Cecilia” din Roma – clasa Prof. Francesco Martucci – s-a perfecționat cu Aldo Ciccolini, Giovanni Bellucci, Michele Campanella, Yves Henry, Marc Laforet, Elisso Virsaladze și Leslie Howard – a susținut recitaluri și concerte în Italia, Franța și Japonia și este totodată un… Citeşte mai mult »

 • tomoka-shigeno

  Tomoka Shigeno

  Japonia – născută la 7 octombrie 1988 – studiază la Hochschule für Musik und Theater Hamburg (clasa Prof. Marian Migdal); a absolvit Royal College of Music din Londra (2011 – clasa Prof. Ruth Nye) – colaborează cu renumiți muzicieni precum violonistul Julian Rachlin (integral sonatelor de Beethoven – BBC Radio 3), violonista Mayu Kishima ori… Citeşte mai mult »

 • tomoya-umeda

  Tomoya Umeda

  Japonia – născut la 6 ianuarie 1991 – studiază la Universitatea de Arte din Tokyo (clasa Prof. Seizo Azuma și Rintaro Akamatsu) și participă la cursuri de masterclass susținute de G. Nádor, J. Rouvier – susține recitaluri și concerte în Japonia și Europa Premii Premiul II – Tokyo Art Center Piano Competition 2012 Premiul II… Citeşte mai mult »

 • vassilis varvaresos

  Vassilis Varvaresos

  Grecia – născut la 1 iunie 1983 – a studiat la Juilliard School (clasa Prof. Jerome Lowenthal), la Conservatorie Nationale et Superieur de Musique et de Danse – Paris (clasa Prof. Michel Dalberto) și este doctor în interpretare pianistică al Juilliard School (îndrumător Carl Schachter) – a susținut recitaluri și concerte pe cele mai importante… Citeşte mai mult »

 • viacheslau-spiridonov

  Viacheslau Spiridonov

  Belarus – născut la 20 august 1985 – studiază la Universitatea de Arte din Berna (clasa Prof. Tomasz Herbut), iar în 2014 absolvit Universitatea de Arte din Zürich (clasa Prof. Homero Francesch) – a susținut recitaluri solo în Belarus, Europa, SUA, a concertat alături de orchestra din Zurich, Minsk, Karlsbad și a participat în festivaluri… Citeşte mai mult »

 • vladislav-chepinoga

  Vladislav Chepinoga

  Rusia – născut la 21 octombrie 1980 – a absolvit cursurile Conservatorului de Stat Ural M. P. Mussorgski – clasa Prof. Nadezhda Yakimova – este în prezent solist al Philharmonic Society din Yekaterinburg Premii Diploma şi Premiul Special – Concursul de Pian „Grieg” (Oslo, 2010) Premiul II – Concursul internaţional de pian „Russian Season in… Citeşte mai mult »

 • vladislav-kozhukhin

  Vladislav Kozhukhin

  Rusia – născut la 30 mai 1990 – în prezent studiază la Hochschule für Musik din Stuttgart (clasa Prof. Kirill Gershtein), iar în 2013 a absolvit La Escuela Superior de Música Reina Sofía din Madrid (clasa Prof. Dmitri Bashkirov și Claudio Martinez – Mehner) – a participat la cursuri de masterclass susținute de E. Krossovski,… Citeşte mai mult »

 • wakamatsu-naru

  Wakamatsu Naru

  Japonia – născut la 8 noiembrie 1984 – a absolvit Academia de Muzică Liszt Ferenc, unde a studiat cu Nador Gorgy şi Baranyay Laszlo, iar în prezent este student la Hochschule für Musik Karlsruhe – a susţinut concerte şi recitaluri în Japonia, Germania, SUA, Finlanda Premii Premiul II – Concursul internaţional de pian Delia Steinberg… Citeşte mai mult »

 • wei-xing

  Wei Xing

  China – născută la 23 aprilie 1983 – a absolvit Universitatea de Stat din Arizona – clasa Prof. Caio Pagano – a participat la cursuri de masterclass cu Andre Watts, John O’Connor, Mikhail Voskresensky, Manuela Gouveia Premii Semifinalistă la New Orleans International Piano Competition (SUA – 2010) Laureată a Concursului Music Teacher National Association Piano… Citeşte mai mult »

 • woogil-park

  Woogil Park

  Coreea – născut la 5 aprilie 1993 – studiază la Universitatea Naţională din Seoul – clasa Prof. Hyoungjoon Chang – a susţinut recitaluri şi concerte în Coreea de Sud şi Serbia şi a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Jacques Rouvier, Ian Hobson, Alexander Korsantia, Nelita True, Sofya Gulyak Premii Premiul I – Korea… Citeşte mai mult »

 • xin-li

  Xin Li

  China – născut la 16 august 1982 – a absolvit Conservatorul de Muzică din Beijing – clasa Prof. Bing Han – a susţinut recitaluri şi concerte în China, Franţa, Austria, Australia, Elveţia – a participat la cursuri de măiestrie susţinute de Leslie Howard, Einar Steen-Noekleberg, Tamas Ungar, Mika Oi, Jorg Demus Premii: Laureat al Concursului… Citeşte mai mult »

 • yelena-zorina

  Yelena Zorina

  Rusia – născută la 2 decembrie 1982 – a absolvit cursurile Colegiului de Artă din Kamceatka în 2002 şi pe cele ale Conservatorului Glinka din Nizhny Novgorod în 2007, iar din decembrie 2012 studiază la Conservatorul Ceaikovski din Moscova la clasa prof. Pavel Nersessian – a participat la cursuri de măiestrie susţinute de prof. A…. Citeşte mai mult »

 • yoon-jee

  Yoon-Jee Kim

  Coreea – născută la 4 ianuarie 1985 – a absolvit Royal Northern College of Music, Hochschule für Musik Theater und Medien din Hanovra şi Universitatea Yale; a studiat cu Markus Groh, Matti Raekallio, Vladimir Krainev – a susţinut recitaluri, concerte cu orchestra şi de muzică de cameră în SUA, Canada, Spania, Elveţia, Coreea de Sud,… Citeşte mai mult »

 • yu mi lee

  Yu Mi Lee

  Coreea – născută la 26 ianuarie 1983 – a absolvit Universitatea de Muzică, Teatru şi Media din Hanovra; a studiat cu Mi Kyung Kim, Matti Raekallio, Roberto Plano – a susţinut concerte ca solistă în Bulgaria, Germania, Rusia, Spania, Cehia şi recitaluri în Germania, Olanda, Italia, Coreea de Sud Premii Premiul I – Concursul de… Citeşte mai mult »

 • yui-yoshioka

  Yui Yoshioka

  Japonia – născută la 12 aprilie 1991 – în prezent studiază la Hochschule für Musik und Theater Hamburg (clasa Prof. Dina Yoffe) – a beneficiat de îndrumarea unor pianiști precum Karl-Heinz Kämmerling, Katsuko Miura, Lilya Zilberstein – a susținut recitaluri și concerte în Japonia, Austria, Anglia, Franța, Germania, Italia, Portugalia, SUA Premii Premiul III –… Citeşte mai mult »

 • andrey pisarev

  Andrei Pisarev

  În 1991, la Concusul Internaţional Mozart din Salzburg, un tânăr pianist rus câştiga premul întâi după o perioadă de 35 de ani în care acest premiu nu a fost acordat. Câştigătorul era Andrei Pisarev. Publicaţia germană „Westdeutsche Algemeine Zeitung” scrie despre Pisarev: “Pianistul în vârstă de 34 de ani a concertat pentru a treia oară… Citeşte mai mult »

  Juriu pian - Rusia
 • Jean-Claude Pennetier

  Jean-Claude Pennetier

  Jean-Claude Pennetier este considerat unul dintre cei mai spectaculoși pianiști ai generației sale. S-a remarcat în câteva competiții internaționale, obținând premiul întâi în Concursul Gabriel Fauré sau premiul al doilea în Concursul Marguerite Long. A continuat lansându-se într-o carieră strălucitoare fiind invitat să cânte cu orchestre precum Orchestre de Paris, Staatskapelle din Dresda, Orchestra Națională… Citeşte mai mult »

  Preşedintele juriului pian - Franţa

Rezultate

Premiul I: Josu De Solaun (Spania)

Premiul II: Ilya Rashkovskiy (Rusia)

Premiul III: Vassilis Varvaresos (Grecia)

FINALA:

Vassilis Varvaresos (Grecia)
Josu De Solaun (Spania)
Ilya Rashkovskiy (Rusia)

SEMIFINALA:

Evgeny Brakhman (Rusia)
Vassilis Varvaresos (Grecia)
Josu De Solaun (Spania)
Ilya Rashkovskiy (Rusia)
Adela Liculescu (România)
Woogil Park (Coreea de Sud)

ETAPA a II-a:

Evgeny Brakhman (Rusia), Sang-Il Han (Coreea de Sud), Tatiana Chernichka (Rusia), Peter Klimo (Statele Unite ale Americii), Vassilis Varvaresos (Grecia), Dmytro Pivnenko (Ukraine), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Daniel Dascălu (România), Adela Liculescu (România), Woogil Park (Coreea de Sud), Aurelia Vișovan (România)

ETAPA I:

17.09 UNMB 18.09 UNMB 19.09 UNMB
9.00 Cartianu Paul Coriolan 9.00 Dolya Timofey 10.00 Chiang Emily
9.25 Goshev Simeon 9.25 Chernichko Regina 10.25 Bugayan Sofya
9.50 Suzuki Ryutaro 9.50 Poll Mihkell 10.50 Rashkovskiy Ilya
10.15 Dănilă Mădălina – Claudia 10.15 Yamanaka Asuna 11.15 Dascălu Daniel
10.40 pauză 10.40 pauză 11.40 pauză
10.50 Shramko Denys 10.50 Solomon Coral 11.50 Bibileishvili Lia
11.15 Umeda Tomoya 11.15 Klimo Peter 12.15 Ignace Santa
11.40 Shen Shizhe 11.40 Varvaresos Vassilis 12.40 Liculescu Adela
12.05 Sung Herin 12.05 Nakhapetov Mamikon 13.05 Park Woogil
12.30 pauză 12.30 pauză 13.30 pauză de prânz
12.40 Sugawara Nozomu 12.40 Pivnenko Dmitro 16.00 Vişovan Aurelia
13.05 Brakhman Evgeny 13.05 Demeny Balazs 16.25 Yoshioka Yui
13.30 Chepinoga Vladislav 13.30 Tsenikoglou Paris 16.50 Zorina Yelena
13.55 Sung Jenna 13.55 Ene Sebastian 17.15 Zvegintsow Kirill
14.20 pauză de prânz 14.20 pauză de prânz
17.00 Han Sang-il 17.00 Artemyan Lilit
17.25 Shaikin Aleksandr 17.25 de Solaun Josu
17.50 Nicola Bogdan Marian 17.50 Dîrnea Cristian-Mihai
18.15 pauză 18.15 pauză
18.30 Chernichka Tatiana 18.30 Lee Yu Mi
18.55 Koyama Soshi 18.55 Jung Sang-Wook
19.20 Dmitry Ablogin 19.20 Mihailescu Dinu