Rezultate

Rezultate:
Locul I: Gyehee Kim
Locul II: Donghyun Kim
Locul III: Erzhan Kulibaev

Finala:

Erzhan Kulibaev (Kazakhstan)
Gyehee Kim (Coreea de Sud)
Donghyun Kim (Coreea de Sud)

Semifinală:

Ioana Cristina Goicea (România) 16.00
Hwapyung Yoo (Coreea de Sud) 16.50
pauză – 17.40
Erzhan Kulibaev (Kazakhstan) 17.55
Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă) 18.45
pauză – 19.35
Gyehee Kim (Coreea de Sud) 19.50
Donghyun Kim (Coreea de Sud) 20.40

Etapa a II-a:

Alican Süner (Turcia)
Ioana Cristina Goicea (România)
Hwapyung Yoo (Coreea de Sud)
Elly Suh (Statele Unite ale Americii)
Yasuka Morizono (Japonia)
Erzhan Kulibaev (Kazakhstan)
Sungmi Park (Coreea de Sud)
Usha Kapoor (Statele Unite ale Americii)
Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă)
Gyehee Kim (Coreea de Sud)
Haruna Shinoyama (Japonia)
Donghyun Kim (Coreea de Sud)

Etapa I:

10.09 UNMB 11.09 UNMB 12.09 UNMB
9:00 WOO YE ZU ELIZABETH 9:00 COLERIDGE BRIGID 9:00 KALMYKOVA LIUBOV GEORGIEVNA
9:25 HA YUNA (YOO NA) 9:25 BAI YUNFEI 9:25 KIM GYEHEE
9:50 TAEJUN PARK 9:50 MELNYCHENKO MARKIYAN 9:50 JAMES FELICITY
10:15 MASAOKA ERI 10:15 STANCIU ANDREI 10:15 NAGAO HARUKA
10:40 Pause 10:40 Pause 10:40 Pause
10:50 KIM HYE JIN 10:50 SUH ELLY 10:50 GÖCKEL ANNA
11:15 LUKIYANENKO TIKHON 11:15 CROITORU SIMINA 11:15 GRIMBERT – BARRÉ  ROMUALD
11:40 BAIK GUN 11:40 MANCIU IONEL 11:40 SHINOYAMA HARUNA
12:05 Pause 12:05 Pause 12:05 KIM DONGHYUN
12:15 CHO GA HYUN 12:15 WAKUI EIMI 12:15 Lunch break
12:40 DRUȚAC DAN – IULIAN 12:40 MORIZONO YASUKA 12:30
13:05 SÜNER ALICAN 13:05 SALUSTE – BRIDOUX CHARLOTTE
13:30 Lunch break 13:30 Lunch break
16:00 ŞERBAN VALENTIN 16:00 ROH YE JIN
16:25 FUJISE YUME 16:25 KULIBAEV ERZHAN
16:50 GOICEA IOANA CRISTINA 16:50 TIC ROMA ALEKSANDRA
17:15 AMBROŠ MIROSLAV 17:15 PARK SUNGMI
17:25 Pause 17:25 Pause
17:50 PUSHKARENKO OLEKSANDR 17:50 KAPOOR USHA
18:15 YOO HWAPYUNG 18:15 TURCU DIANA MARIA
18:40 ROPOTAN RADU 18:40 ETELÄVUORI SARA JULIA
18:50 Pause 18:50 Pause
19:15 TAE SUNNY SEONEE 19:15 KIM JAEWON
19:40 FRAPIER PIERRE 19:40 LOMEIKO ALEXANDRA
20:05 JEONG DA SOL 20:05 NEBYU SAMUEL
 • agustin leon ara

  Agustin León Ara

  Agustin León Ara s-a născut în Santa Cruz de Tenerife, Insulele Canare, Spania, unde a început studiul muzicii cu părinţii săi la Conservatorul din oraş. Mai târziu şi-a continuat studiile la Colegiul Regal de Muzică din Londra cu Albert Sammons, Cecil Aronowitz şi Alan Loveday, air în Bruxelles cu André Gertler şi Louis Poulet. Câştigător… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - Spania
 • Schmieder 2016_byAlexandr

  Eduard Schmieder

  Născut și educat în Rusia, Eduard Schmieder a fost descries ca un ”muzician extraordinar al sfârșitului de secol XX” (Henry Roth). În calitate de dirijor și violonist, Schmieder a dat concerte în săli renumite din întreaga lume, colaborând cu muziceni precum Yehudi Menuhin, Ida Haendel, Martha Argerich și mulți alții. În anul 1996 a dat… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Jury Violin
 • Florin Croitoru, 2007, foto: Egyed Ufo Zoltan

  Florin Croitoru

  Dupa concertele sale de debut ca solist cu Filarmonica din Viena sub bagheta lui Christoph von Dohnanyi, Florin Croitoru a fost aclamat de presa austriacă ca fiind un solist fenomenal (O.O.Nachrichten – Linz) maiestrând o tehnică perfectă (Neue Kronen Zeitung – Vienna). A aparut în nenumarate recitaluri și concerte, în numeroase țări din Europa, Asia,… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - România
 • mieczyslaw-szlezer

  Mieczyslaw Szlezer

  Violonistul Mieczyslaw Szlezer s-a născut pe 26 iulie 1955 în Cracovia, Polonia. A început studiul muzicii la 6 ani sub îndrumarea tatălui său, renumit violonist şi profesor. A absolvit Academia de Muzică din Cracovia şi a continuat studiile la Indiana University School of Music din Bloomington, Indiana (SUA) cu Joseph Gingold şi Tadeusz Wronski. Printre… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - Polonia
 • mihaela martin

  Mihaela Martin

  Mihaela Martin, violonistă de origine română, a dobândit reputaţia de a fi unul dintre cei mai de seamă virtuzi din generaţia sa. La vârsta de cinci ani a început să studieze vioara cu tatăl ei, continuând mai tarziu cu profesorul Ştefan Gheorghiu, elev al lui George Enescu şi David Oistrach. Doamna Martin a câştigat numeroase… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - Germania
 • mikhail kopelman

  Mikhail Kopelman

  Mikhail Kopelman a absolvit Consevatorul din Moscova unde a studiat cu Maya Glezarova şi Yuri Yankelevich. În 1973 a câştigat un premiu la Concursul Internaţional Jacques Thibaud în Paris. Fost membru al Teatrului Bolşoi şi concertmaestru la Orchestra Filarmonică din Moscova, Kopelman a fost numit prim violinist la Borodin String Quartet în 1976, şi a… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Juriu vioară - SUA
 • pierre amoyal

  Pierre Amoyal

  Pierre Amoyal este unul dintre cei mai străluciţi violonişti ai generaţiei sale. Şi-a început studiile de timpuriu şi la vârsta de 12 ani a fost premiat cu Premier Prix de către Conservatoire National Supérieur de musique de Paris. La vârsta de 17 ani a plecat în Los Los Angeles pentru a studia cu Jascha Heifetz…. Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Preşedintele juriului vioară - Franţa
 • azoitei

  Remus Azoiței

  Numit de către revista britanică The Strad ca “un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. După ce în 1995 a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa lui Daniel Podlovski, Remus Azoiţei obţine o bursă de studii la renumita… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Juriu Vioară
 • silvia marcovici

  Silvia Marcovici

  Silvia Marcovici s-a născut în România, la Bacău. A studiat vioara la Bacău și la București cu Harry Coffler şi cu Ștefan Gheorghiu. A cântat pentru prima oară în public la vârsta de 13 ani. În 1969 a fost laureata concursului Marguerite Long /Jean Thibaud, iar un an mai târziu a cucerit premiul întâi la… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

  Juriu Vioară
 • Ambros MIROSLAV

  Miroslav AMBROS

  CEHIA – data nașterii: 9 mai 1987 – absolvent al Academiei de Arte Muzicale din Praga (clasa prof. Ivan Strauss) și al Hochschule fur Musik Hannover (2009, clasa prof. Krzysztof Wegrzyn), a luat lecții private de la maestrul violonist Josef Suk. – a participat la cursuri de măiestrie susținute de violoniști precum Pinchas Zukerman, Zakhar… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Bai YUNFEI

  Yunfei BAI

  CHINA – data nașterii: 23 februarie 1993 – a absolvit Central Conservatory of Music din Beijing (la clasa prof. Tan Liwei) – a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesorii Qian Zhou, Dong-Suk Kang, Hu Kun Premii: Laureat al concursurilor China International Violin Competition; Tibor Varga International Competition; Semifinalist la Mozart International Music Competition;… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Baik Gun

  Gun BAIK

  COREEA DE SUD – data nașterii: 23 ianuarie 1991 – absolvent al Universității Naționale de Arte din Coreea de Sud, la clasa prof. Sung-Ju Lee – a susținut recitaluri solo în Coreea de Sud, la sala Knua Hall Premii: Premiul al III-lea la Concursul Internațional de Vioară de la Cremona Program Etapa I Bach –… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • gahyun cho

  Ga Hyun CHO

  COREEA DE SUD – data nașterii: 25 octombrie 1983 – urmează în prezent studiile doctorale ale University of Southern Californiațs Thornton School of Music (la clasa Prof. Midori Goto).Este absolventă a Universității Naționale din Seul și a New England Conservatory (la clasele Prof. Young-uck Kim și Donald Weilerstein) – a evoluat în calitate de solistă… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Coleridge Bridig

  Brigid COLERIDGE

  AUSTRALIA – data nașterii: 26 iunie 1987 – urmează în prezent cursurile Școlii Doctorale ale Universității din New York (la clasa Prof. Daniel Phillips) – a mai studiat la Royal College of Music din Londra (pe care a absolvit-o în 2013) și la Universitatea din Melbourne – a susținut numeroase recitaluri și concerte în calitate… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Croitoru Simina

  Simina CROITORU

  ROMÂNIA – data nașterii: 27 martie 1990 – în anul 2015 a absolvit studiile de master ale Universității Naționale de Muzică din București (la clasa prof. Gabriel Croitoru); este absolventă a Universității Franz Liszt din Weimar, Germania (la clasa prof. Friedemann Eichorn) – a avut numeroase colaborări cu muzicieni precum Valentin Gheorghiu, Gabriel Croitoru, Marin… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Drutac Dan Iulian

  Dan-Iulian DRUȚAC

  REPUBLICA MOLDOVA – data nașterii: 19 iulie 1996 – studiază în prezent la Guildhall School of Music din Londra (la clasa Prof. David Takeno) și a beneficiat de o bursă de studii oferită de Whitgift International Music Competition (2013) – a evoluat în calitate de solist în Marea Britanie, Moldova – cântă pe o vioară… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Etelavuori Sara Iulia

  Sara Julia ETELÄVUORI

  FINLANDA – data nașterii: 26 august 1990 – studiază în prezent la Koln Musikhochschule (la clasa Prof. Mihaela Martin), a mai studiat la Sibelius Academy (la clasa prof. Seppo Tukiainen) – a evoluat în calitate de solistă alături  de orchestre precum Lahti Symphony Orchestra, Kuopio Philharmonic, Oulu Symphony, Lohja Philharmonic, Kemi Philharmonic Orchestra – cântă… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Frapier Pierre

  Pierre FRAPIER

  FRANȚA – data nașterii: 29 ianuarie 1990 – studiază la Royal College of Music, sub îndrumarea prof. Itzhak Rashkovsky – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre precum State Youth Orchestra of Armenia, Moscovia Chamber Orchestra si altele – în prezent cântă pe o vioara Jacob Fendt (1830) Premii: Premiul al… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Fujise Yume

  Yume FUJISE

  JAPONIA – data nașterii: 27 martie 1995 – studiază în prezent la Royal College of Music din Londra (la clasa Prof. Mark Messenger); a mai urmat cursuri la Kunst Universitat din Graz (la clasa prof. Boris Kuschnir) și Juilliard School of Music (prof. Lutsia Ibragimova) – a participat la cursuri de măiestrie susținute de Ivry… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Anna Gockel

  Anna GÖCKEL

  FRANȚA – data nașterii: 11 februarie 1992 – a studiat cu prof. Svetlin Roussev și Boris Belkin, iar la Saarbrucken cu prof. David Grimal – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre ca Munchen Radio Orchestra, Les Dissonances, Neue Westfalen Philharmonie și altele Premii: Premiul I la International Competition ARD (Trio… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Ioana Cristina Goicea

  Ioana Cristina GOICEA

  ROMÂNIA – data nașterii: 6 noiembrie 1992 – a studiat la Rostock cu prof. Petru Munteanu și la Leipzig cu prof. Mariana Sirbu, iar în prezent urmează cursurile de master la Hanovra, sub îndrumarea prof. Krzysztof Wegrzyn – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre ca Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Grimbert Barre Romuald

  Romuald GRIMBERT-BARRÉ

  FRANȚA – data nașterii: 1 decembrie 1988 – absolvent al cursurilor de măiestrie ale Conservatorului de Muzică din Geneva (clasa prof. Mihaela Martin) și ale Universității din Indiana, Bloomington, Statele Unite ale Americii (clasa prof. Mauricio Fuks) – a participat la cursuri de măiestrie susținute de Janos starker, Joseph Sileverstein, Samuel Ashkenasi, Itzhak Perlman și… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • yoona

  Yuna HA

  COREEA DE SUD – data nașterii: 29 octombrie 1991 – a absolvit studiile de master ale College Nationale Superieure de Musique din Paris – a mai studiat la Universitatea Națională din Seoul și Liceul de Arte din Seoul – sub îndrumarea lui Lee Kyungsun câștigă numeroase competiții în Coreea și peste hotare Premii: Premiul I… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Hsu LUKE

  Luke HSU

  STATELE UNITE ALE AMERICII – data nașterii: 24 iulie 1990 – studiază în prezent la Royal Academy of Music din Londra (la clasa prof. Rodney Friend); a mai urmat cursurile New England Conservatory (la clasa prof. Donald Weilerstein) – a colaborat cu muzicieni precum Cho-Liang Lin, Gil shaham, Marc-Andre Hamelin, Peter Frankl și Colin Carr… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • James FELICITY

  Felicity JAMES

  STATELE UNITE ALE AMERICII – data nașterii: 25 mai 1996 – studiază în prezent la Colborn Conservatory of Music (la clasa Prof. Robert Lipsett); a mai studiat cu Paul Kantor, Simon James, Elisa Barston, Jan Coleman – a ocupat poziția de concertmaestră a Aspen Philharmonic Orchestra, colaborând cu violoniști renumiți precum Sarah Chang, Jan Lisiecki,… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Jeong Dasol

  Dasol JEONG

  CANADA – data nașterii: 22 noiembrie 1991 – în prezent studiază la The Juilliard School of Music (la clasa prof. Ida Kavafian) – a mai urmat cursurile Eastman School of Music (clasa prof. Oleh Krysa, 2009-2013) și University of Toronto (la clasa prof. Leo Wigdorchik, 2003-2007) – a evoluat ca solistă în recitaluri și concerte… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kalmykova LIUBOV

  Liubov KALMYKOVA

  AUSTRIA – data nașterii: 2 aprilie 1992 – urmează în prezent studiile de master la Universitat fur Musik und Darstellende Kunst Viena (la clasa Prof. Pavel Vernikov) – a mai studiat la Musik und Kunst Privatuniversitat der Stadt Wien și Barrat-Due Music Institute din Oslo – a participat la cursuri de măiestrie la Kronberg Academy, Sion… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kapoor Jalusha Mae

  Usha KAPOOR

  STATELE UNITE ALE AMERICII – data nașterii: 31 decembrie 1993 – studiază în prezent la Colburn Conservatory of Music (la clasa prof. Robert Lipsett) – a debutat ca solistă la vârsta de 17 ani, cu orchestra Phoenix Symphony, dirijată de Kei Harada – a colaborat cu muzicieni precum James Conlon, Gustavo Dudamel, sir Neville Marriner,… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kim Donghyun

  Donghyun KIM

  COREEA DE SUD – data nașterii: 15 octombrie 1999 – studiază la Universitatea Națională de Arte din Coreea (la clasa prof. Namyun Kim) – a evoluat ca solist în compania unor orchestre precum Incheon Philharmonic Orchestra, Suwon Philharmonic Orchestra Premii: Premiul I la Concursul Internațional pentru tineri muzicieni Tchaikovsky (2015); Premiul I la Concursul Internațional… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kim GYEHEE

  Gyehee KIM

  COREEA DE SUD – data nașterii: 29 iulie 1993 – studiază în prezent la Seoul National University (la clasa prof. Young Uck Kim); a mai studiat cu profesorii Joseph Silverstein, Sunny Lee și Bon-jiu Koo – de-a lungul timpului a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music, Bulgaria… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kim Hyejin

  Hye-Jin KIM

  COREEA DE SUD – data nașterii: 8 februarie 1992 – studiază în prezent la Berlin cu prof. Nora Chastain – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă in Seoul, Paris, Dusseldorf Program Etapa I  Bach- Grave şi Fuga din  Sonata nr. 2  în la  minor pentru  vioară solo Mozart –  Concertul nr.5 în… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kim JAEWON

  Jaewon KIM

  COREEA DE SUD – data nașterii: 12 februarie 1994 – absolventă a cursurilor de master ale Conservatoire National Superieur de musique de Paris (la clasa prof. Svetlin Roussev) – a mai participat la festivaluri si cursuri de măiestrie organizate în Austria, Coreea de Sud, Elveția – a susținut recitaluri și concerte în Italia, Spania, Coreea… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kim Sojeong

  Sojeong KIM

  COREEA DE SUD – data nașterii: 29 noiembrie 1991 – studiază în prezent la Universitatea Națională din Seoul (la clasa prof. Young-uck Kim), a mai absolvit Yewon Art Middle School și Seoul Arts High School – în 2016 a fost invitată la Gyeonggi Arts Center și Penang (Malaezia) – a participat la cursuri de măiestrie… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kogan Daniel

  Daniel KOGAN

  RUSIA – data nașterii: 17 februarie 1993 – a studiat la Moscova cu prof. Maya Glezarova și la Maastricht cu prof. Boris Belkin – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist, cu orchestre ca Odessa Philharmonic și Sendai Philharmonic Program Etapa I Bach – Adagio și Fuga din Sonata nr. 1 în sol… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Kulibaev ERZHAN

  Erzhan KULIBAEV

  KAZAHSTAN – data nașterii: 21 septembrie 1986 – a studiat la Madrid cu prof. Zakhar Bron și la Salzburg cu prof. Pierre Amoyal – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre ca Polish Chamber Philharmonic, Poznan Philharmonic Orchestra – a interpretat in sali ca Carnegie Hall, Mariinski Theater si altele Premii:… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Lomeiko Alexandra

  Alexandra LOMEIKO

  NOUA ZEELANDĂ – data nașterii: 2 august 1991 – în prezent, studiază cu prof. Radu Blidar – este absolventă a Guildhall School of Music din Londra în anul 2014 (clasa prof. David Takeno); a mai studiat la Royal College of Music, acolo unde a avut parte de îndrumarea prof. Yuri Zhislin – a participat la… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Lukiyanenko TIKHON

  Tikhon LUKIYANENKO

  RUSIA – data nașterii: 22 octombrie 1985 – este absolvent de studii postuniversitare ale Conservatorului de Stat din Moscova (la clasa prof. S. Girshenko) – a mai studiat la Conservatorul de Stat din Sankt-Petersburg (la clasa prof. E. Zajtseva) – a activat în orchestre precum State Academic Symphonic Orchestra of Russia, Moscow Virtuosi Premii: Premiul… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Maiboroda Sergey

  Sergey MAIBORODA

  UCRAINA – data nașterii: 25 iulie 1991 – a absolvit cursurile de masterat ale Academiei de Muzică de Stat din Odessa, iar în prezent studiază la Reina Sofia School of Music din Madrid (la clasa prof. Marco Rizzi și Sergey Teslya) – a susținut recitaluri în Ucraina, Germania, Polonia, Rusia, Elveția și a colaborat cu… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Manciu Ionel

  Ionel MANCIU

  REPUBLICA MOLDOVA – data nașterii: 26 Aprilie 1993 – studiază în Londra la Guildhall School of Music and Drama, sub îndrumarea prof. David Takeno – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre ca Filarmonica Moldova din Iasi, Filarmonica George Enescu din București Program Etapa I Bach – Ciaccona din Partita nr…. Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Masaoka Eri

  Eri MASAOKA

  JAPONIA – data nașterii: 5 septembrie 1992 – a studiat la Madrid cu prof. Marco Rizzi, la Mannheim cu prof. Viviane Hagner și la Graz cu prof. Silvia Marcovici – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre ca Orchestra Radio a Croatiei, Orchestra Simfonica din Nancy – a urmat cursurile de… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • MELNYCHENKO MARKIYAN

  Markiyan MELNYCHENKO

  AUSTRALIA – data nașterii: 9 septembrie 1988 – a studiat cu prof. cu prof. Oleh Krysa and Alice Waten, a participat la cursuri cu prof. Pierre Amoyal și William Hennessy – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre ca Orchestra Victoria si Lviv Philharmonic – a participat la numeroase concursuri internationale de vioară Program… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Mengler Isabell

  Isabell MENGLER

  GERMANIA – data nașterii: 10 noiembrie 1992 – a studiat la Pre-College Cologne-Ausbildungszentrum fur musikalisch Hochbegabte de Hochschule fur Musik und Tanz Koln; a mai studiat la Mannheim, cu prof. Valeri Gradow – a participat la numeroase cursuri de măiestrie susținute de profesori renumiți precum Ana Chumachenco, Zakhar Bron, Antje Weithaas, Christian Tetzlaff – a… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Morizono Yasuka

  Yasuka MORIZONO

  JAPONIA – data nașterii: 23 decembrie 1992 – a studiat la Wurzburg cu prof. Herwig Zack – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre ca Konzerthaus Orchester Berlin, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pflaz – a urmat cursurile de măiestrie cu Ivry Gitlis, Igor Ozim, Vadim Gluzman Premii: Premiul II la Concursul International Max… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Nagao Haruka

  Haruka NAGAO

  JAPONIA – data nașterii: 12 mai 1989 – a studiat la Tokyo, Graz si Budapesta, cu prof. Gerard Poulet, Natsumi Tamai, Boris Kushnir și Perenyi Eszter – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre ca Orchestra Simfonica din Tokyo, Orchestra Filarmonicii Radio France și altele Premii: Premiul III la Concursul International… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • samuel

  Samuel NEBYU

  UNGARIA – data nașterii: 26 septembrie 1993 – studiază în prezent la Boyer College of Music and Dance din cadrul Temple University, SUA (la clasa prof. Laura C. Carnell și Eduard Schmieder) – a mai studiat la Conservatorul Regal din Bruxelles, sub îndrumarea lui Igor Oistrakh, și a beneficiat și de statutul de violonist rezident… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Ozolina Jana

  Jana OZOLINA

  LETONIA – data nașterii: 25 iulie 1987 – a studiat la Graz cu prof. Boris Kuschnir și la Sion cu prof. Pavel Vernikov – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre precum Kremerata Baltica, Orchestra Academiei de la Kronberg și altele – a urmat cursurile de măiestrie ale prof. Zakhar Bron,… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • sungmi park

  Sungmi PARK

  COREEA DE SUD – data nașterii: 16 aprilie 1991 – a studiat la Boston cu prof. Miriam Fried și la Koln cu prof. Mihaela Martin – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre ca Orchestra Simfonica din Seul, Orchestra Simfonica din Bucheon și altele Premii: Premiul special la Concursul Fritz Kreisler;… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Park Taejun

  Taejun PARK

  COREEA DE SUD – data nașterii: 20 aprilie 1991 – studiază în prezent la Hochschule fur Musik Hanns Eisler din Berlin (la clasa prof. Kolja Blacher) – la vârsta de 12 ani a beneficiat de o bursă la Curtis Institute of Music (la clasa prof. Aaron Rosand) – a participat la festivaluri precum Carl-Flesch Akademie… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Pushkarenko Oleksandr

  Oleksandr PUSHKARENKO

  Ucraina – data nașterii: 25 decembrie 1989 – este student la Conservatorul N. Paganini din Genova și la W. Stauffer Academy din Cremonă, Italia (clasa prof. Salvatore Accardo) – a participat la cursuri de măiestrie susținute de muzicieni renumiți precum Tibor Varga, Dora Shwarzberg, Julian Rachlin, Oleh Krysa, Nicola Benedetti, Bin Huang, Zoya Mahtina. – a… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Roh Yejin

  Yejin ROH

  COREEA DE SUD – data nașterii: 20 iunie 1992 – studiază la Hochschule fur Musik Koln Premii: Premiul I la Summit Musik Festival Concerto; Premiul I la Busan Music Competition Program Etapa I Bach – Adagio și Fuga din Sonata nr. 1 în sol minor pentru vioară solo Mozart – Concertul nr.5 în La Major,… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Ropotan Radu

  Radu ROPOTAN

  ROMANIA – data nașterii: 8 noiembrie 1989 – a absolvit cursurile de masterat la Royal Academy of Music din Londra, lucrând cu profesori și muzicieni celebri, precum Igor Petrushevsky, Levon Chilingirian și Maxim Vengerov – a mai beneficiat de instruire muzicală din partea unor muzicieni ca Mari Tampere-Bezrodny, Liviu Prunaru, Eugen Sârbu, Ilarion-Ionescu Galați, Ștefan… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Saluste Bridoux Charlotte

  Charlotte SALUSTE-BRIDOUX

  FRANȚA  – data nașterii: 8 februarie 1996 – a studiat la Yehudi Menuhin School (la clasa prof. Natasha Boyarsky) și la Conservatoire a Rayonnement Regional (la clasa prof. Francois Gilles) – a participat la cursuri de măiestrie susținute de Marie-Annick Nicolas, Oliver Charlier, Paul Roczek, Boris Kuschnir, Pavel Vernikov – a evoluat în calitate de… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • SERBAN VALENTIN

  Valentin ȘERBAN

  ROMÂNIA – data nașterii: 8 mai 1990 – urmează în prezent studiile de master ale Universității de Muzică din Graz, Austria (la clasa prof. Silvia Marcovici), a mai studiat cu prof. Valeriu Rogacev, Daniel Podlovschi, Ștefan Gheorghiu și Ilarion-Ionescu Galați -a susținut concerte și recitaluri în calitate de solist în Brașov, Satu-Mare, Oradea, București, Strasbourg,… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • SHINOYAMA HARUNA

  Haruna SHINOYAMA

  JAPONIA – data nașterii: 28 martie 1994 – studiază în prezent la Mozarteum University (la clasa prof. Pierre Amoyal); a mai studiat cu profesorii Gerard Poulet, Tomoto Kato (Japonia) – a susținut concerte în calitate de solistă în țări ca Brazilia, Taiwan, România, Austria și Japonia Premii: Premiul I la Osaka International Music Competition; Premiul… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • STANCIU ANDREI

  Andrei STANCIU

  ROMÂNIA – data nașterii: 25 aprilie 1988 – a studiat la Academia Internațională Yenuhi Menuhin cu prof. Maxim Vengerov, Liviu Prunaru și Oleg Kaskiv – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre ca Menuhin Academy Soloists, Filarmonica Moldova din Iași si altele – a urmat cursurile de măiestrie ale prof. Gyorgy… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • SUH ELLY

  Elly SUH

  STATELE UNITE ALE AMERICII  – data nașterii: 10 mai 1989 – a studiat la Juilliard School cu prof.Robert Mann și Joel Smirnoff, iar la Salzburg cu prof. Pierre Amoyal – a susţinut concerte în calitate de concert-maestru invitat în cadrul Orchestrei Teatrului de Balet American din New York Premii: Premiul V la Concursul Internațional Premio… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • SUNER ALICAN

  Alican SÜNER

  TURCIA – data nașterii 7 septembrie 1992 – în prezent studiază cu Nora Chastain la Berlin – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre ca Konzerthausorchester, Filarmonica de Stat din Istanbul și altele. – în prezent cântă pe o vioara J. Gagliano (1742) împrumutată de către Universitatea din Berlin Premii: Premiul… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • TAE SUNNY SEONEE

  Sunny Seonee TAE

  COREEA DE SUD – data nașterii: 15 mai 1987 – a absolvit Hochschule fur Musik „Franz Liszt” din Weimar (2013), a urmat cursurile Hochschule fur Musik „Hanns-Eisler” din Berlin (2011) și Yewon Art School – a participat la cursuri de măiestrie susținute de muzicieni precum Jaekwang Song, Sunny Lee, Stephen Picard și Friedemann Eichhorn –… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • TIC ROMA

  Roma TIC

  MAREA BRITANIE – data nașterii: 27 martie 1991 – studiază la Royal Academy of Music din Londra – a susţinut concerte şi recitaluri cu orchestre ca Berliner Philharmonie și Kolner Philharmonie Program Etapa I Bach – Adagio şi Fuga din Sonata nr 1 în sol minor Mozart – Concertul  nr. 4 în Re Major, K… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • TURCU DIANA MARIA

  Diana-Maria TURCU

  ROMÂNIA – născută la 22 iulie 1989 – a absolvit cursurile de masterat la Zurcher Hochschule der Kunste din Zurich (la clasa Prof. Rudolf Koelman), a mai studiat la Weimar, Iași și Botoșani – a participat la cursuri de măiestrie susținute de Maxim Vengerov, Mihaela Martin, Joshua Epstein, Sebastian Hamann, Oleg Kaskiv, Florin Paul ș.a…. Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • WAKUI EIMI

  Eimi WAKUI

  JAPONIA – născută la 14 septembrie 1992 – în prezent studiază  la Salzburg cu prof. Pierre Amoyal – a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solistă cu orchestre ca Orchestre de Chambre de Lausanne și pe diferite scene din Japonia Premii: semifinalistă a Concursului Jean Sibelius și câștigătoare a premiului al III-lea la Concursul… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • WEE JIMAN

  Jiman WEE

  COREEA DE SUD – născut la 28 martie 1992 – studiază la Universitatea „Mozarteum” din Salzburg (la clasa Prof. Pierre Amoyal) – a participat la numeroase festivaluri, ca Festivalul de Muzică al Academiei din Nice, Festivalul de Muzică al Alpilor (Courchevel) și Festivalul Internațional din Asago – a evoluat în calitate de solist in compania… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • WOO YEZU

  Yezu WOO

  COREEA DE SUD – data nașterii: 14 ianuarie 1988 – a studiat cu muzicieni precum Albert Markov (Manhattan School of Music), Catherine Cho (Juilliard School) și Laurie Smukler (Bard College) – a debutat în anul 2004 la Carnegie Hall, acolo unde a devenit cea mai tânără violonistă interpretă a integralei Capriciilor de Paganini – a… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • YOO HWAPYUNG

  Hwapyung YOO

  COREEA DE SUD – născut la 20 ianuarie 1991 – studiază în prezent la Musik Hochschule din Koln (la clasa Prof. Mihaela Martin), a urmat cursurile Universității Naționale din Coreea de Sud Premii: Finalist al Concursului Internațional „Postacchini” și câștigător al premiului al II-lea la Stockholm International Music Competition Program: Etapa I Bach – Adagio… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • ADELA-IRINA LÖRINCZ

  Adela-Irina Lörincz

  ADELA-IRINA LÖRINCZ și-a început educația în Brașov, la liceul de muzică Tudor Ciortea. Pasiunea sa a fost îndreptată spre domeniul muzicii, dar și cel al istoriei. Din acest motiv, a urmat studiile universitare de licență și master atât la Universitatea București, Facultatea de Istorie, cât și la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • ana maria ciornei (2)

  Ana-Maria Ciornei

  Născută în Bucureşti, pianista Ana-Maria Ciornei a început studiile de pian la Liceul de Muzică G. Enescu cu prof. Gabriela Stepan. Licenţiată a Academiei de Arte G. Enescu din Iaşi, unde a studiat cu Mircea-Dan Răducanu, pianista a urmat apoi studii post-universitare la Universitatea de Muzică din Bucureşti, beneficiind de îndrumarea unor profesori precum Constantin… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • cristina popescu stanesti

  Cristina Popescu Stănești

  Pianista Cristina Popescu Stăneşti a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (1991), iar între anii 1995 şi 1998 a urmat cursuri de perfecţionare în Germania, la Staatliche Hochschule für Musik Trossingen, sub îndrumarea maestrului  Gabriel Amiraș. Titlul de doctor l-a obținut în anul 2011, iar ulterior, teza sa dedicată lui Maurice Ravel a fost… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • ioana ionescu

  Ioana Ionescu

  Ioana Ionescu (n. 21 decembrie 1987) a început studiul pianului la vârsta de 7 ani la Liceul de Artă din Slobozia, iar din clasa a şaptea a continuat studiile muzicale la Liceul de Muzică Dinu Lipatti Bucureşti, la clasa profesor Marcela Nistor. Între anii 2006-2010 a urmat programul de licenţă in cadrul Universităţii Naţionale de… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • velciu

  Maria Luiza Velciu

  Maria-Luiza Velciu, născută la București, ȋn data de 23 februarie 1974, începe studiul pianului cu Iosif Ion Prunner, continuă la Liceul de Artă „George Enescu” cu prof. Zoe Popescu, sub atenta ȋndrumare a profesoarelor Ana Pitiș, Ioana Minei și Viorica Rădoi. Urmează Facultatea de Interpretare Muzicală, secția pian, din cadrul Universității Naționale de Muzică București,… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • Piro Gaqi

  Piro Gaqi

  Pianistul Piro Gaqi s-a născut în Tirana (Albania) într-o familie de muzicieni. El are o lungă carieră solistică internațională în Europa și America de Nord, care include și recitaluri ținute de duolul pianistic Gaqi Piano Duo, înființat împreună cu fratele său, Gjergji Gaqi. Piro Gaqi a terminat studiile de Licență și Masterat la Universitatea Națională… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

 • raluca ouatu

  Raluca Ouatu

   S-a născut la Piatra Neamţ în septembrie 1982, a inceput studiul pianului cu prof. Mihaela Spiridon şi Mircea Dan Raducanu la Liceul de Artă din oraşul natal şi apoi a continuat la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” din Bucureşti, prof. Magda Stănescu, Marcela Nistor, Ioana Minei, Ana Pitiş. A absolvit Universitatea de Muzică București, cursuri… Citeşte mai mult »

  Citeşte mai mult »

Rezultate preselecție

Felicitări concurenților selectați! Afișarea acestora se face în ordine alfabetică.

AMBROŠ MIROSLAV
BAI YUNFEI
BAIK GUN
CHO GA HYUN
COLERIDGE BRIGID
CROITORU SIMINA
DIMA ADRIAN  (retras)
DRUȚAC DAN-IULIAN
ETELÄVUORI SARA JULIA
FLORY HENRY (retras)
FUJISE YUME
GÖCKEL ANNA
GRIMBERT-BARRÉ ROMUALD
HA YUNA (YOO NA)
HIRAI MIU (retras)
JAMES FELICITY
JEONG DASOL
KALMYKOVA LIUBOV
KIM GYEHEE
KIM JAEWON
KIM HYE JIN
KIM DONGHYUN
KIM SOJEONG
KOGAN DANIEL
KOLAROVA BARBORA (retras)
LOMEIKO ALEXANDRA
LUKE HSU
LUKIYANENKO TIKHON
MAIBORODA SERGEY
MANCIU IONEL
MELNYCHENKO MARKIYAN
MENGLER ISABELL
MORIZONO YASUKA
NEBYU SAMUEL
OZOLINA JANA
PARK SUNGMI
POSPELOV SERGEY
PUSHKARENKO  OLEKSANDR
ROH  YEJIN
ROPOTAN RADU
SALUSTE-BRIDOUX   CHARLOTTE
ȘERBAN  VALENTIN
SHINOYAMA  HARUNA
STANCIU  ANDREI
SÜNER  ALICAN
TAE  SUNNY SEONEE
TAEJUN  PARK
TIC ROMA
TURCU DIANA-MARIA
USHA KAPOOR
WEE  JIMAN
WOO  YEZU
YOO  HWAPYUNG
ZUCKERMAN PHILIP (retras)

————————————————-
Laureați ai altor concursuri internaționale, membre World Federation International Music Competitions:

FRAPIER PIERRE (Aram Khatchaturian Competition)
GOICEA IOANA CRISTINA (Fritz Kreisler; Michael Hill)
KULIBAEV ERZHAN (Henryk Wieniawski Competition)
HARUKA NAGAO (Sendai Competition)
MASAOKA ERI (Vaclav Huml Competition)
SUH ELLY (Niccolo Paganini Competition)
SUZUKI MAI (Vaclav Huml Competition) – retras.
WAKUI EIMI (Tibor Varga Competition)

Regulament vioară

I. CALENDARUL CONCURSULUI

Concursul de vioară are două etape eliminatorii, semifinala şi finala –concertul cu orchestră.

Tragerea la sorţi se va desfăşura în data de 9 septembrie 2016.

Etapa I (eliminatorie) se va desfăşura în zilele de 10, 11 şi 12 septembrie 2016.
Durata programului: aprox. 25 minute.

Etapa a II-a (eliminatorie) se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 septembrie 2016.
Durata programului: aprox. 50 minute.

Semifinala se va desfăşura în data de 17 septembrie 2016.
Durata programului: aprox. 50 minute.

Repetiţia cu orchestră pentru etapa finală a Concursului va avea loc în data de 18 septembrie 2016.

Finala Concursului, concertul cu orchestră, se va desfăşura în data de 19 septembrie 2016.

Rezultatele fiecărei etape vor fi anunţate de către Secretariatul Concursului la finalul acesteia, imediat după deliberarea juriului.

II. REPERTORIUL CONCURSULUI

Programul prezentat de candidat în buletinul de înscriere în concurs rămâne definitiv şi nu poate fi modificat.
Fiecare candidat îşi stabileşte ordinea de prezentare a lucrărilor din programul fiecărei etape.
Toate lucrările vor fi interpretate din memorie, cu excepţia sonatelor cu pian şi a lucrărilor compuse de George Enescu.

Etapa I

1. J.S. Bach: o lucrare la alegere dintre:
– Adagio şi Fugă din Sonata în sol minor
– Grave şi Fugă din Sonata în la minor
– Partita în re minor: Ciaccona
– Adagio şi Fugă din Sonata în Do Major

2. Mozart: partea I cu cadenţă a unuia dintre Concertele pentru vioară
şi orchestră nr. 3, 4 sau 5

3. Paganini: un Capriciu la alegerea candidatului

Etapa a II-a

1. O lucrare la alegere dintre:

- Schubert: Rondo Brillant pentru vioară şi pian în si minor D 895/op. 70

- Schubert: Rondo în La Major pentru vioară şi pian D 438
– Schubert: Fantezia pentru vioară și pian în Do Major, D 934
– Beethoven – orice sonată pentru vioară și pian

2. Enescu - Menétrier (Lăutarul) – episodul de deschidere al Suitei Impresii din Copilărie, op. 28

3. O lucrare completă la alegerea candidatului pentru vioară solo sau vioară cu pian

Semifinala (cu pian)

1. O lucrare la alegere dintre:
– Brahms: Sonata nr. 1, Sonata nr. 2, Sonata nr. 3
– Franck
– Faure
– Grieg: Sonata no. 3
– Ravel
– Hindemith: Sonata nr. 1
– Debussy
– Strauss

2. Enescu – o lucrare completă la alegere dintre:
Sonata a II-a op.6 pentru vioară şi pian
-  Sonata a III-a op.25 pentru vioară şi pian
-  Suita „Impresii din copilărie”, op. 28 pentru vioară și pian.

3. O lucrare de virtuozitate la alegere aparținând următorilor compozitori:
Sarsate, Paganini (concertele 1-4), Saint-Saens, Ernst, Ravel, Wieniawski, Schnittke, Milstein, Waxman, Ceaikovsky.

Finala (cu orchestră)
Un concert la alegere dintre: Beethoven, Mendelssohn-Bartholdy, Paganini (Concertul nr. 1 sau nr. 2), Brahms, Ceaikovski, Sibelius, Prokofiev, Sostakovici (Concertul nr. 1), Lalo (Simfonia Spaniolă), Bruch (Concertul nr. 1 sau nr. 3), Haciaturian, Dvorak, Elgar, Bartók (Concertul nr. 2)