• anna-tifu-300x450

  Anna Tifu

  Laureată a Concursului Internațional George Enescu, în 2007 la București, violinista Anna Tifu este considerată a fi un reprezentant de seamă al generației sale. S-a născut în Cagliari și a început să cânte la vioară la vârsta de șase ani, sub îndrumarea tatălui ei, având prima apariție în public la vârsta de opt ani, când… Citeşte mai mult »

  Solist
 • David-Geringas-300x448

  David Geringas

  Violoncelistul și dirijorul lituanian David Geringas aparține elitei muzicale de astăzi. Un repertoriu neobișnuit de vast, de la barocul timpuriu la compoziții contemporane, reprezintă dovada flexibilității și curiozității artistului. Rigoarea sa intelectuală, versatilitatea sa stilistică, simțul său melodic și senzualitatea tonului său i-au adus laude în lumea întreagă. Studentul lui Rostropovici și câștigătorul medaliei de… Citeşte mai mult »

  Solist
 • eun-sun-hong-300x450

  Eun-Sun Hong

  Eun-Sun Hong s-a născut în Seoul , în 1989 și a început să cânte la violoncel la vârsta de 9 ani. A primit lecții de la Myung-Wha Chung în Seoul și de la Lluis Claret la  Escola Municipal de Música Victoria dels Angels in Barcelona din 2005 până în 2008, iar din 2008 studiază alături… Citeşte mai mult »

  Solist
 • Florin-Croitoru

  Florin Croitoru

  Dupa concertele sale de debut ca solist cu Filarmonica din Viena sub bagheta lui Christoph von Dohnanyi, Florin Croitoru a fost aclamat de presa austriacă ca fiind un solist fenomenal (O.O.Nachrichten – Linz) maiestrând o tehnică perfectă (Neue Kronen Zeitung – Vienna). A aparut în nenumarate recitaluri și concerte, în numeroase țări din Europa, Asia,… Citeşte mai mult »

  Solist
 • horia-andreescu-

  Horia Andreescu

  Născut în Braşov (România), a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia dirijat. A urmat apoi cursuri de măiestrie la Viena (cu Swarowsky şi Östereicher), la Trier şi München (cu Celibidache). În perioada 1976 – 1987 a fost Dirijor Principal al Orchestrei Filarmonicii din Ploieşti, iar din 1987 a dirijat Orchestra Filarmonicii “George Enescu”… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Ian-Fountain-photo-300x326

  Ian Fountain

  În 1989, la vârsta de 19 ani, Ian Fountain a devenit cel mai tânăr câștigător al concursului Arthur Rubinstein Piano Masters în Tel Aviv. A primit lecții de muzică pentru poziția de corist la New College, Oxford și mai târziu la Winchester College. A studiat pianul cu Sulamita Aronovsky la RNCM. Încă din acea perioadă s-a… Citeşte mai mult »

  Solist
 • John Axelrod

  John Axelrod

  În aprilie 2009, John Axelrod a fost numit director muzical la Orchestre Nationale des Pays de la Loire (ONPL), urmând să îşi îndeplinească complet îndatoririle sale în stagiunea 2010-2011, pentru o perioadă de minim 3 ani. După cea de a cincea stagiune ca director muzical și dirijor principal al Sinfonie Luzerner Orchester, profilul lui John… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Josu de Solaun

  Josu de Solaun

  În calitate de câștigător al Premiului I la secțiunea pian, în cadrul Concursului Internațional ”George Enescu” – ediția a XIII-a (concurs fondat în 1958 și câștigat de pianiști de renume precum Radu Lupu, Elisabeth Leonskaja, și Dmitri Alexeev), și XV José Iturbi, pianistul spaniol Josu de Solaun a fost invitat să interpreteze în cadrul unor serii… Citeşte mai mult »

  Solist
 • lora tarara

  Lora Vakova-Tarara

  Lora Vakova-Tarara s-a născut în 1990 la Plovdiv, Bulgaria, și a început să cânte la pian la vârsta de șase ani. În 2008, Lora a absolvit cu onoruri Dobrin Petkov National Music School. A susținut primul ei recital public la vârsta de zece ani, iar în anul următor a câștigat concursul național Franz Schubert Competition, în… Citeşte mai mult »

  Solist
 • mihai-ritivoiu-300x450

  Mihai Ritivoiu

  Mihai Ritivoiu s-a născut la București și a început să ia lecții de pian la vârsta de 6 ani. În 2012 a absolvit cu onoruri la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de pian a profesorului Vinicius Moroianu, și în prezent studiază la Guildhall School of Music & Drama din Londra, cu profesorul Joan… Citeşte mai mult »

  Solist
 • stefan tarara

  Stefan Tarara

  Stefan Tarara s-a născut în anul 1986 la Heidelberg, într-o familie de muzicieni, şi a debutat pe scenă la vârsta de 4 ani. La frageda vârstă de 10 ani, apăruse deja ca solist în Concertul pentru vioară nr. 2 de Henryk Wieniawski. În iulie 2007, a fost primit cu entuziasm furtunos la debutul său din… Citeşte mai mult »

  Solist
 • thomas-hoppe-300x417

  Thomas Hoppe

  Thomas Hoppe și-a câștigat o remarcabilă reputație de pianist în cadrul unor ansambluri de muzică de cameră sau acompaniator. El cântă adesea alături de instrumentiști sau cântăreți în Statele Unite și Europa. A colaborat cu muzicieni de renume precum tzhak Perlman, Joshua Bell, Antje Weithaas, Mihaela Martin, Stefan Milenkovich, Jens Peter Maintz, Alban Gerhardt, Tabe… Citeşte mai mult »

  Solist