andrey pisarev
Distribuie

În 1991, la Concusul Internaţional Mozart din Salzburg, un tânăr pianist rus câştiga premul întâi după o perioadă de 35 de ani în care acest premiu nu a fost acordat. Câştigătorul era Andrei Pisarev.
Publicaţia germană „Westdeutsche Algemeine Zeitung” scrie despre Pisarev:

“Pianistul în vârstă de 34 de ani a concertat pentru a treia oară în Essen. Prestaţia lui nu poate fi uitată. Pianistul ne-a dăruit o muzică impresionantă, rar auzită…”

Andrei Pisarev s-a născut în vechiul oraş rusesc Rostov-pe-Don la data de 6 Noiembrie 1962. Şi-a început studiile muzicale la vârsta de 7 ani. În 1978 s-a mutat la Moscova să studieze cu profesorul Boris Shatskes la Şcoala de Muzică şi a continuat studiile la Conservatorul Ceaikovski sub îndrumarea profesorului Sergei Dorensky. A absolvit în 1987, iar în 1989 a terminat cursurile de master.

Pe lângă premiul câştigat la Concursul Mozart, Andrei Pisarev a obţinut premiul întâi la concursurile de pian Rachmaninov (Moscova 1982) şi UNISA TRANSNET şi premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei sonate clasice şi a unui Concert de Mozart (Pretoria 1992).

Andrei Pisarev este un pianist unic, cu un temperament artistic rar întâlnit. Repertoriul său este vast, cuprinzând lucrări de Bach, Mozart, Liszt, Chopin, Rachmaninov sau Debussy. A susţiut recitaluri şi concerte ca solist sau alături de mari orchestre din fosta Uniune Sovietică, Rusia dar şi din SUA, Germania, Italia, Austria, Yugoslavia, Bulgaria, Suedia, Africa de Sud şi Japonia. Printre orchestrele cu care acesta a concertat se numără Orchestra Naţională din Rusia, Orchestra Filarmonică Leningrad, Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Japonia, Orchestra RAI din Milano, Italia sau Orchestra Simfonică Cape Town.

Pisarev este profesor la Conservatorul din Moscova, susţine deasemenea masterclass-uri în Japonia, SUA sau Yugoslavia şi a facut parte din juriul Concursului Internaţional pentru Tineri Pianişti Rahmaninov (Novgorod, 1995).

« Înapoi