ioana ionescu
Distribuie

Ioana Ionescu (n. 21 decembrie 1987) a început studiul pianului la vârsta de 7 ani la Liceul de Artă din Slobozia, iar din clasa a şaptea a continuat studiile muzicale la Liceul de Muzică Dinu Lipatti Bucureşti, la clasa profesor Marcela Nistor. Între anii 2006-2010 a urmat programul de licenţă in cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia pian, iar între anii 2011- 2013 a absolvit Masterul în Interpretare Pianistică la Hogeschool voor de Kunsten Codarts din Rotterdam sub indrumarea profesorului Stephane de May. În anul 2009 a obţinut o bursa Erasmus la Hochschule fuer Musik, Theater und Medien Hannover la clasa profesor Beatrice Berthold.

Ca solist, este laureata a numeroase concursuri internaţionale si naţionale: Festivalul Muzicii Maghiare – Bucuresti 2015, Concursul Internaţional “Konzerteum” 2001 – Atena, Concursul Internaţional “Beethoven e i Classici” – Salerno 2002, Concursul Internaţional “Pro Piano” – Bucuresti, Concursul Internaţional “George Georgescu” – Tulcea,  Olimpiada Naţională de Muzica, etc. A concertat in numeroase orase din Europa: Hannover – Germania, Rotterdam, Leiden, Enschede, Middelburgh, den Haag, Amsterdam – Olanda, Bruxelles – Belgia la Serviciul Cultural al Ambasadei Ungariei (ca urmare a obtinerii premiului I la Festivalul Muzicii Maghiare) si in cele mai importante sali de concert din tara: Palatul Parlamentului, Muzeul “Enescu” – Bucureşti, Muzeul “Enescu” – Sinaia, Muzeul “Şuţu”, Fundaţia Europeană pentru Tineret, Institutul Maghiar din Bucuresti, Centrul Cultural “Ionel Perlea” – Slobozia, Primăria Sighişoara. In ianuarie 2016 a urcat pe scena Salii Radio, alaturi de pianista Verona Maier si Orchestra de Camera Radio, in cadrul concertului omagial  Ludovic Bacs.

Printre interesele sale se numara si domeniile muzicii de camera si acompaniamentului, de-a lungul timpului cantand atat in formule de duo, trio cat si cvintet. Alaturi de violonista Iulia Ghinda a participat la Concursul National “Mihail Jora” – Bucuresti 2015, sectia Muzica de Camera,  unde au obtinut Premiul I si Premiul Special al Fundatiei ACCUMM pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti, si tot in aceasta formula de duo au sustinut un concert pe scena Salii Mici a Ateneului in mai 2016. Pe parcursul programului de Master a colaborat si cu Orchestra Universitatii Codarts, urcand pe scena salii De Doelen din Rotterdam.

A participat la masterclassuri ale unor pianisti renumiti ca Håkon Austbø, Bart van Oort, Imogen Cooper, Jean Bernard Pommier ,Henri Sigfridsson, Jan Jiracek von Armin, si in domeniul muzicii de camera la masterclassuri sustinute de Tatiana Koleva, Bart van de Roer, Chris Leenders, Benzion Shamir, Bujor Prelipcean.

« Înapoi