cristina popescu stanesti
Distribuie

Pianista Cristina Popescu Stăneşti a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (1991), iar între anii 1995 şi 1998 a urmat cursuri de perfecţionare în Germania, la Staatliche Hochschule für Musik Trossingen, sub îndrumarea maestrului  Gabriel Amiraș. Titlul de doctor l-a obținut în anul 2011, iar ulterior, teza sa dedicată lui Maurice Ravel a fost publicată.

Activitatea artistică a pianistei Cristina Popescu Stăneşti cuprinde recitaluri solistice şi camerale pe scene din România, Grecia, Spania, Germania, SUA, înregistrări, şi numeroase participări la concursuri şi masterclass-uri, pe plan naţional şi internaţional, în calitate de pianist acompaniator.

În domeniul pedagogic, Cristina Popescu Stăneşti şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti încă din anul 1991, odată cu finalizarea studiilor. În prezent este conferențiar universitar doctor la departamentul „Instrumente cu claviatură şi muzică de cameră” şi este decanul Facultăţii de Interpretare Muzicală.

« Înapoi