ana maria ciornei (2)
Distribuie

Născută în Bucureşti, pianista Ana-Maria Ciornei a început studiile de pian la Liceul de Muzică G. Enescu cu prof. Gabriela Stepan. Licenţiată a Academiei de Arte G. Enescu din Iaşi, unde a studiat cu Mircea-Dan Răducanu, pianista a urmat apoi studii post-universitare la Universitatea de Muzică din Bucureşti, beneficiind de îndrumarea unor profesori precum Constantin Ionescu-Vovu sau Suzanna Szorenyi. O încununare a activităţii sale academice o reprezintă statutul său de doctor al aceleiaşi Universităţi, sub îndrumarea prof. univ. dr. Şerban-Dimitrie Soreanu.

Pianista este laureată a concursurilor “Dinu Lipatti”, Markopoulon, Grecia şi a Premiului de Acompaniament pianistic la concursurile pentru voce “Magda Ianculescu” şi “Ionel Perlea”. A beneficiat de îndrumarea muzicienilor Martin Hughes, Hans Leygraf, Tatiana Pikaizen, Victor Pikaizen, Anton Diaconu şi Rocco Filippini la cursuri de măiestrie de pian şi muzică de cameră.

A colaborat în formaţii camerale cu violoniştii Cristian Şuvăială şi Mihai Morna, cu pianistele Sofia Kontossi, Maria Indricău şi Olga Podobinschi, cu soprana Mirela Zafiri si mezzosopranele Aura Twarowska, Alina Ionescu si Angela Rogac-Solcan. Promovând liedul românesc contemporan, Ana-Maria Ciornei a lansat, împreună cu Mirela Zafiri, trei albume discografice ce ilustrează piese de gen din creaţia enesciană, a lui Mihail Jora şi a tinerei compozitoare Alexandra Cherciu.

« Înapoi