alexandra gutu
Distribuie

Violoncelista ALEXANDRA GUȚU, născută la Timişoara, a început studiul violoncelului la 8 ani, primul ei profesor fiind Zimmer Simion. La doar 12 ani a concertat cu orchestra Liceului de Muzică, iar ca studentă, la Conservatorul din Bucureşti, a studiat cu renumitul profesor Serafim Antropov. Talentul ei a fost recunoscut la cele mai prestigioase concursuri internaţionale, primul fiind Concursul Pablo Casals de la Budapesta; au urmat concursurile de la Bologna, Florenţa, Praga, Moscova, Roma, apoi cursuri de specializare la Paris, la Conservatoire Superieur de Musique şi la Academia Mozarteum din Salzburg.

Deja din anii de studiu, Alexandra Guţu a avut o bogată activitate concertistică în România, dar şi turnee importante în Statele Unite, Japonia, Germania, Franţa, Italia.

Ataşată de oraşul natal, a ocupat postul de prim violoncel şi apoi de solist concertist la Filarmonica Banatul din Timişoara, continuând şi seria concertelor şi turneelor în America de Sud, Canada, China, Thailanda, Macao, Maroc şi în diferite ţări europene. A colaborat cu Orchestra RAI Napoli, Orchestra Teatrului Olimpic din Vicenza, Orchestra San Carlo şi Orchestra Internaţională a Italiei.

A avut o intensă activitate de muzică de cameră, în duo cu pianistul Dragoş Mihăilescu, Quartetul de coarde Timişoara, Trio Palladio în Italia, duo cu violonistul Gabriel Popa, Quartet de violoncele Cellissimo cu Marin Cazacu, Răzvan Suma şi Octavian Lup. Are înregistrări la Casa de discuri Electrecord şi Claves, DVD-uri realizate în Macao şi Bangkok, colaborări la Radio şi Televiziune.

« Înapoi