ADELA-IRINA LÖRINCZ
Distribuie

ADELA-IRINA LÖRINCZ și-a început educația în Brașov, la liceul de muzică Tudor Ciortea. Pasiunea sa a fost îndreptată spre domeniul muzicii, dar și cel al istoriei. Din acest motiv, a urmat studiile universitare de licență și master atât la Universitatea București, Facultatea de Istorie, cât și la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, pian. În prezent, Adela îmbină interesul pentru cercetarea academică, manifestat prin publicarea a numeroase studii de istorie, cu interpretarea muzicală la Universitatea Națională de Muzică București, unde este doctorand.

Încă din anii de studenție, timpul acordat pentru acompaniament sau colaborarea în cadrul diverselor ansambluri camerale a predominat. Recunoașterile profesionale nu au întârziat să apară: premiul pentru acompaniament, Doina Micu și premiul special acordat de Fundația ACCUMM la Concursul de Interpretare a Liedului Ionel Perlea, Ediția a XXIII – a, premiul al II-lea la Concursul Naţional Mihail Jora, ediţia a XXIV-a, secțiunea Formații camerale. De asemenea, a colaborat cu artiști de renume internațional în concerte și masterclassuri: Pierre Yves-Artaud, Remus Azoiței, Paul Edmund-Davis, Josephine Knight, Cristina Bellu, George Tudorache. Activitatea concertistică a adus-o pe scenele filarmonicilor și sălilor de concerte din țară: București, Brașov, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Sinaia, Suceava, Lugoj, Oravița etc.

Doctorand al Universității Naționale de Muzică București și profesor la Colegiul Național Dinu Lipatti București, Adela este bursier al Institutului Cultural Român și artist rezident la Cité Internationale des Arts, Paris. Ea întreprinde numeroase proiecte concertistice și academice având ca temă muzica franceză de la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului al XX-lea.

« Înapoi