Art&Craft - Sponsor București Creativ
Distribuie

În cadrul Bucureștiului Creativ, Pianocktail va da gust muzicii lui George Enescu.

Pianocktail este inspirat din cartea ’’Spuma zilelor ’’, de Boris Vian.  Proiectul este, în fapt, o pianină transformată şi modificată, astfel încât să poată da gust muzicii, la propriu. Principiul de funcţionare este reprezentat de transmiterea unui impuls electric (în momentul apăsării clapelor) către electrovalvele conectate la sticlele cu băuturi, impuls care deschide electrovalvele, dozând astfel lichidul din recipient şi formând un cocktail.

Între 30 august şi 20 septembrie, Pianocktailul se va afla la Journey Pub (str. George Enescu 25). În cadrul primului spectacol, veţi avea ocazia să ascultaţi muzică live interpretată  de către  Ema Geamănu, pianistă mereu deschisă provocărilor avangardei sau proiectelor de interferență și recent revenită în țară după al doilea turneu de succes din Coreea de Sud, acesta din urmă alături de reputatul cvartet Janacek..

Următoarele două spectacole vor fi susținute de pianista Amira Magdalena Curus, absolventă a Conservatorului în anul 2009 care are în portofoliu o experiență bogată în arta pianistică, câștigând multiple premii internaționale la concursuri în România și în afara granițelor. Tânăra pianistă, în prezent și profesoară de pian în București, a colaborat cu diverse instituții culturale, ambasade și fundații pentru a da viață unor proiecte inovatoare ce depășesc tiparele clasicelor concerte și s-a implicat în organizarea unor evenimente de anvergură, totul pentru a readuce în atenția publicului tânăr muzica clasică și nu numai.

La finalul fiecărui spectacol veţi putea gusta muzica sub forma de cocktail sau o veţi putea lua acasă, în sticluţe frumos decorate, cu esenţă de muzică.

Creatoarele și coordonatoarele acestui proiect sunt Antonia Dumitrescu și Raluca Macaleț.

Spectacolele vor avea loc pe 3, 9 si 17 Septembrie la Journey Pub, începând cu ora 19.00.

 

logo journey pt fundaluri deschise uniforme

Sponsor și gazdă

 

 

 

 

Sponsor București Creativ:

art&craft_logo

 

 

Distribuie