Pianista Adela Liculescu
Distribuie

Adela Liculescu, pianista care în 2014 a câştigat premiul pentru cel mai bine clasat participant român din cadrul Concursului Internaţional George Enescu, va evolua în toamnă pe scena Ateneului Român în cadrul celei de-a VI-a ediții a Concursului Internaţional de Dirijat, Jeunesses Musicales Bucureşti.

Pianista Adela Liculescu, distinsă în 2014 cu premiul pentru cel mai bine clasat participant român din cadrul Concursului Internaţional George Enescu va urca în această toamnă pe scena Ateneului Român pentru participa la două dintre etapele Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales, care are loc între 22-26 septembrie în Capitală.

În program: Rahmaninov, Chopin și Schumann

Prima apariţie a pianistei Adela Liculescu va fi în cadrul celei de-a treia etape, etapa de acompaniamente cu orchestra unde va interpreta Concertul pentru pian şi orchestră Nr. 2 de Sergei Rahmaninov, Concertul pentru Pian şi Orchestră Nr. 2 de Chopin şi Concertul pentru pian şi orchestră de Schumann.

Adela Liculescu va fi solista Concertului de Gală care va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, pe 26 septembrie 2015, în care finaliştii Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales.

De asemenea, Adela Liculescu va fi solista Concertului de Gală care va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, pe 26 septembrie 2015, în care finaliştii Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales se vor afla la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Intrarea este liberă.

Alexandru Tomescu, câștigător ale ediției din 1999 al Concursului Enescu a fost și el alături de dirijorii laureați

În parteneriat cu Concursul Internațional George Enescu, care susține tinerele talente și deschide uși artiștilor către cariere internaționale, Gala de Deschidere a Concursului a fost marcată printr-un concert extraodrinar, avându-i la pupitru pe laureații ediției din anul 2014 a Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales, iar soliști au fost doi laureați ai Concursului Enescu, astăzi celebri: violonistul Alexandru Tomescu (laureat al Concursului Enescu, ediția 1999) și pianistul Amir Tebenikhin (laureat al Concursului Enescu, ediția 2009). Atunci, la pupitru s-au aflat luareații Concursului de dirijat Jeunesses Musicales 2014: Li Haoran (China), Donka Miteva (Bulgaria) și Jiao Yang (China).

Alexandru Tomescu și Amir Tebenikhin, în anul 2014, alături de laureații oncursului de dirijat Jeunesses Musicales. în Concertul de Gală din deschiderea Concursului George Enescu

Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales este unul dintre cele mai apreciate concursuri de dirijat la nivel mondial. Concursul este dedicat tinerilor dirijori de toate naţionalităţile, având vârsta până în 35 de ani. Competiția este deschisă până la data de 15 august 2015, iar artiștii se pot înscrie pe site-ul oficial al evenimentului, www.bucharestcompetition.ro. Maxim 50 de tineri dirijori vor putea participa la concurs iar concurenţii acceptaţi în prima etapă vor fi evaluaţi de un juriu format din șapte personalităţi ale vieţii muzicale internaţionale: Mark Stringer (SUA – preşedintele juriului), Sigmund Thorp (Norvegia), Jacek Rogala (Polonia), Horia Andreescu, Nicolae Licareţ, Bujor Prelipcean şi Gheorghe Costin (România).

bilete disponibile

 

Distribuie