25 sept_Finala Pian_58_fotoCatalinaFilip
Distribuie

Când îți vezi visul cu ochii, vrei să mulțumești tuturor celor care te-au ajutat să ajungi acolo unde ți-ai dorit. Acest articol este pentru voi, toți prietenii Festivalului și ai Concursului George Enescu, pentru a vă mulțumi pentru tot ce am realizat în acest an, cu ajutorul vostru.

Am plecat la drum, în pregătirea ediției din 2016 a Concursului Enescu, de la o idee simplă: o legătură puternică, ceva ce au în comun și artiștii talentați, dar la început de drum, și publicul larg, pe care l-am dorit în sală, la concertele și recitalurile de muzică clasică. Această legătură comună este capacitatea și nevoia noastră de a visa, de a avea un vis de viață.

Suntem suma visurilor noastre, fie că le împlinim, fie că nu și este important să fim prezenți la acest lucru, la fel cum muzicienii sunt prezenți la propriul lor vis de viață, prin muzica lor.

 

“Visez fără încetare. Cât trăiesc, vreau să cânt!”, sunt cuvintele compozitorului George Enescu pe care le-am avut ca inspirație și ca o provocare pentru publicul larg și deopotrivă pentru artiștii participanți la ediția 2016 a Concursul Enescu.

concurs_enescu_25oct_proiectie_foto-Andrei_gindac

 

Pornind de la Enescu, îndemnul nostru a fost “Trăiește-ți visul!”.

Un prim răspuns a venit de la  196 de tineri din 38 de țări, care au intrat în probele Concursului Enescu 2016 pentru a-și urma visul de a deveni mari muzicieni ai lumii.

 

Apoi i-am întrebat deopotrivă pe artiști și pe publicul despre visurile lor de viață. Am aflat din răspunsurile voastre că a fost o întrebare care i-a făcut pe mulți să se conecteze la ce îi motivează, pe alții i-a făcut să redescoperă ce le dă sens, sau să rămână gânditori în fața vieții lor.

Mulți dintre voi ați mers chiar mai departe și v-ați împărtășit visurile cu noi. Iar noi le-am pus la un loc cu visurile artiștilor pe care v-am invitat să îi vedeți pe scena Ateneului, în timpul Concursului Enescu. Din această combinație, i-am inspirat pe alți artiști, care lucrează în zona video, și am transformat împreună fațada Ateneului Român cu un spectacol de video-mapping în premieră pentru clădirea istorică.

Am încheiat așadar Concursul Enescu 2016 cu o sărbătoare a visurilor care ne-a adus și mai aproape de valorile compozitorului George Enescu!

 

concurs_enescu_25oct_proiectie_foto-Andrei_gindac9

 

concurs_enescu_25oct_proiectie_foto-Andrei_gindac13

 

25 sept_Finala Pian_48_fotoCatalinaFilip concurs_enescu_25oct_proiectie_foto-Andrei_gindac25 25 sept_Finala Pian_49_fotoCatalinaFilip 25 sept_Finala Pian_51_fotoCatalinaFilip concurs_enescu_25oct_proiectie_foto-Andrei_gindac20

concurs_enescu_25oct_proiectie_foto-Andrei_gindac34
concurs_enescu_25oct_proiectie_foto-Andrei_gindac35

25 sept_Finala Pian_53_fotoCatalinaFilip

Mulțumim Zlatomir Fung, Josu de Solaun, Ștefan Tarara!

 

Li s-au alăturat mai bine de 8.000 de oameni care au intrat în Aplicația “Trăiește-ți visul!” lansată de Concursul Enescu 2016 ca să afle dacă visează ca un compozitor, ca un violonist, ca un violoncelist sau ca un pianist sau ca să-și împărtășească visul de viață!

Iar pe 25 septembrie, chiar în seara de gală a Finalei de Pian care a încheiat Concursul Enescu 2016, o selecție a celor mai emoționante visuri a transformat în premieră fațada Ateneului!

 

25 sept_Finala Pian_57_fotoCatalinaFilip

 

25 sept_Finala Pian_56_fotoCatalinaFilip

 

25 sept_Finala Pian_46_fotoCatalinaFilip
pianul

Superba

 

Ne-am apropiat cu toții, prin împărtășire, deschidere și prin joc, de muzica clasică și de valorile lui George Enescu, într-un moment de grație despre puterea visurilor de a ne duce pe noi și societatea mai departe.

Vă mulțumim!

 

Distribuie