leonskaja
Distribuie

Jurnalista Irina Hasnaș a stat de vorbă cu artiștii invitați ai ediției 2015 a Festivalului Enescu imediat după concertele pe care aceștia le-au susținut și a realizat o selecție cu declarațiile lor.

Interviu de IRINA HASNAȘ

Pianista Elisabeth Leonskaja spune că se simte foarte apropiată de București, fiindcă aici a câștigat, la numai 18 ani, Premiul I la ediția din 1964 a Concursului Enescu.

Elisabeth Leonskaya, vă mulțumim pentru acest minunat dar – recitalul la Ateneul Român. Sunteți una dintre personalitățile fidele Festivalului Internațional George Enescu. De ce?

Mă leagă multe de acest eveniment și de oraș. Aveam18 ani când am venit prima oară în România .Era în 1964 și am câștigat Premiul I la cea de-a treia ediție a Concursului Internațional George Enescu.

leonskaja

De atunci ați vizitat țara noastră cu consecvență. Aveți o amintire mai specială?

Părinții mei sunt din Moldova, așa că mă simt foarte aproape de această țară și în special de București, fiindcă am fost laureată a Concursului și aceasta a reprezentat începutul carierii mele, a vieții mele artistice.De câte ori mă aflu aici sunt foarte emoționată!