Maestrul Zubin Mehta pe scena Festivalului Enescu 2015
Distribuie

Maestrul Zubin Mehta a anunțat astăzi într-o declarație de presă că a acceptat invitația de a fi Președintele Onorific al Festivalului Internațional George Enescu pentru ediția din 2017. Invitația a venit la propunerea organizatorilor, pe baza unei decizii luate de comun acord la nivel inter-instituțional.

Maestrul Zubin Mehta a declarat astăzi:

 

”De abia aștept să revin în România, aveți cel mai frumos Festival din lume și cel mai minunat public. Fiecare muzician se simte atât de bine aici când se uită în sală și vede zâmbetele oamenilor. Muzicienii români sunt de calitate și trebuie să le mulţumim organizatorilor Festivalului. Am acceptat această propunere pentru că era o ofertă de nerefuzat.”

 

În cadrul discuțiilor maestrul Zubin Mehta a analizat programul artistic în lucru pentru ediția din 2017, în colaborare cu viitorul director artistic al Festivalului, și l-a aprobat.

Maestrul Zubin Mehta în timpul declaraţiei de presă. Credit foto: Cătălina Filip

Maestrul Zubin Mehta în timpul declaraţiei de presă. Credit foto: Cătălina Filip

 

Maestrul Zubin Mehta este din 1981 director muzical pe viață al Orchestrei Filarmonicii din Israel, a fost primul dirijor care i-a adus împreună pe aceeaşi scenă pe cei mai mari trei tenori ai lumii: Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras, într-un concert care a rămas unul dintre cele mai bine vândute ale tuturor timpurilor.  Zubin Mehta a fost alături de Festivalul Internaţional George Enescu încă de la ediţia din anul 1964. În anul 1995, în prima sa participare la o ediție post-decembristă a Festivalului Enescu, Zubin Mehta a dirijat pe scena Sălii Alexandru Ioan Cuza, la Casa Poporului. A revenit în repetate rânduri în cadrul Festivalului Enescu, declarând că iubeşte Festivalul şi publicul român.

 

În edițiile anterioare ale Festivalului Internațional George Enescu a existat această tradiție de a avea un Preşedinte de Onoare şi un Director Artistic: Lordul Yehudi Menuhin şi dirijorul Lawrence Foster (1998), Roman Vlad şi dirijorul Cristian Mandeal (2001), domnul Ioan Holender şi Cristian Mandeal în 2003. În perioada 2005-2015 ambele funcții au fost preluate de către domnul Ioan Holender.

 

Maestrul Zubin Mehta ne-a oferit unul dintre cele mai emoţionante momente din Festival în această seară! Chiar şi cu o…

Posted by George Enescu Festival on Monday, 31 August 2015

 

Israel Philharmonic OrchestraMari orchestre ale lumiiDirijor: Zubin MehtaCredit foto: Vlad Eftenie photography

Posted by George Enescu Festival on Tuesday, 1 September 2015

 

 

Repetiții Zubin Mehta și Israel Philharmonic OrchestraFoto credit: Vlad Eftenie photography

Posted by George Enescu Festival on Tuesday, 1 September 2015

Detalii despre Festival pentru presă:

Ana-Maria Onisei, [email protected], 0752.220.420

Distribuie