• rsz_uf_5

  Alte evenimente

  Duminică 06.09 20:00 Teatrul Mic

  Un spectacol de Gigi Căciuleanu

  Cu: Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Stefan şi Răzvan Stoian

  Muzica: Paul Ilea

  Asistent coregrafie: Lelia Marcu – Vladu

  Acum exact 50 (cincizeci) de ani, Gigi Căciuleanu a debutat ca dansator pe scena Teatrului Mic în coregrafia lui Miriam Răducanu.
  Gigi sărbătoreşte 50 de ani de scenă, revenind la Teatrul Mic ca interpret cu noua sa creaţie coregrafică “UN MINUT DE DANS sau UF !!!”
  Un spectacol pe care şi l-a dorit în tradiţia “Nocturnelor 9 ½” realizate de “Măiastra” Miriam Raducanu căreia îi dedică acest spectacol.

  “ Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală.

  Acest minut de dans, coregraful îl va re-inventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului. Iar protagoniştii, compozitorul muzicii si cuplul de dansatori, vor trebui să “facă faţă”, să se adapteze în “stare de urgenţă”, fanteziei sale de moment trebuind să memorizeze partitura coregrafică şi  bineînteles cea muzicală, inventate ambele în ultima clipă, s-o integreze şi s-o interpreteze, cât se poate de bine. Pentru a putea prezenta imediat publicului piesa în forma sa finală.

  La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva.

  Muzica îi apartine “omului orchestră” Paul Ilea (SENSOR / KULT STUDIO) căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute si populare ale colegului său întru muzică si ”trăznăi”: Wolfgang Amadeus Mozart. Dar să le dezvolte apoi în felul său cu cât mai multă “drăgăstoasă ireverenţă”.

  Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori “nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans.

  Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt.

  Si, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic.

  O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator…

  Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf !!!

  Gigi Căciuleanu

  Producătorul spectacolului: Fundaţia Art Production
  În parteneriat cu Teatrul Mic
  Sponsor al “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”JTI

 • photo Matei Buta rogné

  Gigi Căciuleanu

  Absolvent al Liceului de Coregrafie din Bucuresti, participă la un staj de perfecţionare la Teatrul Bolşoi din Moscova. În paralel cu disciplinele de dans academic, la vârsta de 14 ani, descoperă şi practică dansul de avant-gardă al marei Doamne a dansului : Miriam Răducanu. Spectacolele “Nocturn 9 ½” sunt încă prezente în memoria publicului. Angajat… Citeşte mai mult »

 • paul-ilea

  Paul Ilea

  Muzician roman, artist detinator a numeroase premii, compozitor de muzica de film, producator si DJ, producator muzical la talent-show-ul Vocea Romaniei si fondator al Kult Studio Production, Paul Ilea si-a conturat de foarte devreme caracterul muzical si a ramas in esenta constant de-a lungul carieriei sale: este un artist cu interese musicale eclectice, de nota… Citeşte mai mult »

 • DSCF1226

  Lelia Marcu - Vladu

  Lelia Marcu – Vladu s-a nascut la data de 28.06.1981 in orasul Ploiesti, judetul Prahova.   Din anul 1991 a urmat cursurile Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti pe care l-a absolvit in anul 1999.Si-a inceput cariera profesionala in cadrul Teatrului de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti in anul 1999. A continuat in perioada… Citeşte mai mult »

 • Irina Stefan Foto

  Irina Ştefan

  Irina Stefan s-a născut pe 20 ianuarie 1994 in Bucuresti. În 2012 a absolvit Liceul de Coregrafie ” Floria Capsali” pe parcursul căruia a colaborat cu Opera Natională din Bucuresti, Centrul National al Dansului, Compania Tangaj Dance, Vortice Dance Company, ea fiind o prezentă constantă în lumea dansului contemporan din Bucuresti. Întalnirea ei cu maestrul… Citeşte mai mult »