• trio Contraste

  Repere ale muzicii contemporane românești

  Vineri 04.09 16:00 Sala Mică a Palatului

  Ion Bogdan Ștefănescu (flaut)
  Sorin Petrescu (pian)
  Doru Roman (percuție)

  Program:
  L.Mețianu – Incantation
  O.Nemescu – Spectacol pentru o clipă I
  E.Wendel – Konvergent {p.a.a.}
  O.Nemescu – Spectacol pentru o clipă II
  M.Marbe – Dialogi
  O.Nemescu – Spectacol pentru o clipă III
  D.Rotaru – Troițe

  Pauză

  V.Munteanu – Două poeme
  O.Nemescu – Spectacol pentru o clipă IV
  N.Brânduș – Rhythmodia
  O.Nemescu – Spectacol pentru o clipă V
  A.Vieru – Design-Dasein
  O.Nemescu – Spectacol pentru o clipă VI
  A.Iorgulescu – Trident

  Concert organizat în colaborare cu Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România și Muzeul Național George Enescu.

  Intrarea liberă
 • sorin-petrescu

  Sorin Petrescu

  Născut la Timişoara în anul 1959, pianistul Sorin Petrescu şi-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică „Ion Vidu“ din oraşul natal, continuându-le apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu“ (azi Universitatea de Muzică) din Bucureşti la clasa profesorului Constantin Ionescu Vovu. În anii 1980 şi 1981, a participat la cursurile de vară ale Seminarului internaţional de… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Ion Bogdan Ştefănescu

  Ion Bogdan Ştefănescu

  Ion Bogdan Ștefănescu s-a născut pe 25 Aprilie 1969, în România și este un premiat și bine-cunoscut cântăreț din flaut. A debutat la vârsta de 14 ani, ca solist, la Ateneul Român (cu „Il Cardellino” al lui Antonio Vivaldi). După debut au urmat multe recitaluri și concerte ca și solist, atât în România, cât și… Citeşte mai mult »

  Flautist
 • doru-roman

  Doru Roman

  Doru Roman s-a născut în 22 martie 1963 la Timişoara, absolvind cursurile Liceului de Muzică „Ion Vidu“ la clasa de percuţie a prof. Viorica Siminescu, iar în anul 1986 a devenit absolvent al Conservatorului de Muzică „Gh. Dima“ din Cluj-Napoca, la clasa Maestrului Grigore Pop. Doru Roman a fost angajat al Operei Române din Timişoara… Citeşte mai mult »

  Percuţie
 • trio-contraste

  Trio Contraste

   Înfiinţat în 1986, obţine chiar in primul an de activitate PREMIUL UNIUNII COMPOZI-TORILOR din ROMÂ-NIA, pentru ca în 1990 să beneficieze de o bursă acordată ca premiu la Darmstadt – Germania . Invitat în Festivalurile de Muzică Modernă „Est – West”– Amsterdam 1991, Festivalul de Muzică Contemporană Huddersfield – Anglia 1993 , „Nueva – Musica”… Citeşte mai mult »

 • sala auditorium

  Sala Mică a Palatului

  Inaugurată ca secţie a Muzeului Naţional de Artă al României în toamna anului 1995, Sala Mică a Palatului, sau Auditorium, beneficiază de echipamente audio de înaltă performanţă. Acestea fac posibilă aici organizarea unei game variate de manifestări – concerte, vizionări de filme, simpozioane, conferinţe internaţionale. Sala Mică a Palatului are o capacitate de 450 locuri.

  sală de spectacole