• anne sophie mutter

  Recitaluri și concerte camerale

  Miercuri 09.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor şi solist: ANNE SOPHIE MUTTER

  Program:
  Krzysztof Penderecki – Duo concertante (2010) pentru vioară și contrabas – premieră românească (comandată de Anne-Sophie Mutter Foundation şi dedicată pentru Anne-Sophie Mutter and Roman Patkoló)
  Solişti:
  Anne-Sophie Mutter (vioară)
  Roman Patkoló (contrabas)
  Previn – Nonet – premieră în România (comandată de Anne-Sophie Mutter Foundation şi dedicată pentru Anne-Sophie Mutter)
  J.S. Bach – Concert pentru două viori, BWV 1043
  Solişti:
  Vioară solo I: Anne-Sophie Mutter
  Vioară solo II: Mikhail Ovrutsky, Ye-Eun Choi, Albrecht Menzel

  Vivaldi – Le Quattro Stagioni („Cele 4 anotimpuri)
  Concertele nr 1-4 pentru vioară şi coarde, op. 8
  Concertul Nr. 1 în Mi Major, op. 8, RV 269, „La primavera” (primăvară)
  Concertul Nr. 2 în sol minor, op. 8, RV 315, „L’estate” (vara)
  Concertul Nr. 3 în Fa major, op. 8, RV 293, „L’autumno” (toamna)
  Concertul Nr. 4 în fa minor, op. 8, RV 297, „L’Inverno” (iarna)

  The Mutter Virtuosi:
  Ye-Eun Choi, Fanny Clamagirand, Wei Lu, Albrecht Menzel, Mikhail Ovrutsky, Agata Szymczewska, Noa Wildschut, Nancy Zhou (vioară)
  Vladimir Babeshko, Hwayoon Lee (violă)
  Pablo Ferrandez, Maximilian Hornung (violoncel)
  Roman Patkoló (contrabas)
  Knut Johanessen (clavecin)

  Ye-Eun Choi
  * Instrument realizat de Pietro Giacomo Rogeri, 1710 (împrumutat de către Anne-Sophie Mutter Foundation)
  Nancy Zhou
  ** Instrument realizat de Jean Baptiste Vuillaume, 1843 (împrumutat de către Anne-Sophie Mutter Foundation)
  Vladimir Babeshko
  *** Instrument realizat de Jean Baptiste Vuillaume, 1870 (împrumutat de către Anne-Sophie Mutter Foundation)
  Roman Patkoló
  **** Contrabas (împrumutat de către Anne-Sophie Mutter Foundation)
   

  Stoc Epuizat
 • mutter

  Anne-Sophie Mutter

  Anne-Sophie Mutter s-a născut în Rheinfelden in Baden. Şi-a început cariera internaţională de solistă în 1976 la Festivalul de la Lucerna, iar un an mai târziu şi-a făcut debutul la Salzburg în cadrul Concertelor Whitsun sub bagheta lui Herbert von Karajan. De atunci, a rămas una dintre cei mai buni virtuozi violonişti ai vremurilor noastre… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • Agata Szymczewska

  Agata Szymczewska

  Câștigătoarea Concursului Internațional de vioară Henryk Wieniawski din Poznań în 2006, Agata Szymczewska a câștigat de atunci un număr considerabil de premii. A fost prima care a primit premiul London Music Masters, decernat de comisia compusă din membri ai Orchestrei Filarmonice Londoneze, Wigmore Hall și Colegiul Regal de Muzică. În octombrie 2009, Szymczewska a debutat… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • Nancy Zhou

  Nancy Zhou

  Nancy Zhou, născută în 1993, frecventează cursurile școlii Keystone din San Antonio. Influențată de muzica tatălui și a profesorului, Long Zhou, Nancy studiază vioara de la vârsta de patru ani. A susținut primul recital când avea cinci ani. Încă de atunci, Nancy a participat la cursuri de perfecționare cu Nadja Salerno-Sonnenberg, Peter Oundjian, Pinchas Zukerman,… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • Maximillian-Hornung

  Maximilian Hornung

  „Hornung  pare a fi de pe o altă planetă. Este un om care a atins maturitatea  la o vârstă precoce și care îmbină încrederea fermă a unui veteran împreună cu neglijența tinerească a unui novice.” ( Die ZEIT) Cu o muzicalitate izbitoare, o siguranță stilistică instinctivă și o maturitate muzicală, tânărul violoncelist Maximilian Hornung, a… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • Albrecht_Menzel_Media1-1024x682

  Albrecht Menzel

  Albrecht Menzel, născut în 1992, a început să cânte la vioară la vârsta de patru ani și a debutat la vârsta de treisprezece ani la Festivalul de Muzică Dresden. A fost instruit de renumitul pedagog și profesor de vioară Boris Kuschnir la Univeristatea de Muzică și Arte Graz (Austria) și studiază cu profesorul Julian Rachlin… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • Fanny-Clamagirand

  Fanny Clamagirand

   Câștigătoarea premiului I în 2007 la Monte Carlo Violin Masters, proclamată „Adami Classical Revelation 2006”, premiul I F. Kreisler în 2005 la Viena, Premiul Emily Anderson pentru Royal Philharmonic Society în 2004 la Londra, Premiul Special al Juriului Y. Menuhin  în 2000, premiul al cincilea H. Wieniawski în 1997 L. Spohr în 1995, Fany s-a… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • NZSO Mikhail_Ovrutsky

  Mikhail Ovrutsky

  „Un violonist pe cale de a atinge culmile ” Neue Luzerner Zeitung Cu talentul său extraordinar, tehnica uluitoare și de profunzime, fără a mai menționa „tonul incandescent al viorii” (KulturSPIEGEL), Mikhail Ovrutsky este unul dintre cei mai de seamă violoniști din ziua de azi. Născut într-o familie de muzicieni la Moscova în 1980, Mikhail Ovrutsky… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • pablo fernandez

  Pablo Ferrandez

  „Pablo Ferrández va fi unul dintre cei mai buni violonceliști în viitor. Nu: este deja!”Rémy Louis, Diapason Magazine Pablo Ferrández este câștigătorul multor competiții internaționale cum ar fi prestigiosul Concurs Internațional de Violoncel Paulo din Finlanda (poziția a doua), Prix Nicolas Firmenich, Premiul Edmond de Rothschild, Premiul pentru muzică Leyda Ungerer sau Competiția Internațională Liezen,… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • Hwayoon Lee

  Hwayoon Lee

  Hwayoon Lee s-a născut  în Seul  în 1996. Prima ei  întâlnire cu muzica a fost la vârsta de trei ani, când primea lecții  în „Pansori”,  muzică tradițională coreeană vocală și de percuție.  A avut primele lecții de vioară la vârsta de șase ani, dar a descoperit viola trei ani mai târziu. Încă de atunci i-au… Citeşte mai mult »

  Violă
 • Vladimir Babeshko

  Vladimir Babeshko

  Vladimir Babenshko s-a născut în Kazan, Rusia pe 11 februarie 1984. A primit primele lecții de vioară la o școală specială pentru copii talentați din orașul natal. La vârsta de 13 ani s-a schimbat   pentru violă și și-a completat studiile în 2009 cu prof. Olga Habibulina la colegiul de muzică de acolo. De-a lungul studiilor… Citeşte mai mult »

  Violă
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie