• The-Kings-Consort-Taco-van-der-Werf

  Concertele de la miezul nopții

  Vineri 04.09 22:30 Ateneul Român

  Program: Mendelssohn–Bartholdy – Oratoriul „PAULUS“
  Dirijor: ROBERT KING

  Solişti:
  CAROLYN SAMPSON – soprană
  HILARY SUMMERS – alto
  JAMES GILCHRIST – tenor
  DAVID WILSON–JOHNSON – bas-bariton

  Stoc Epuizat
  Cumpără Bilet la Cinema
 • Carolyn Sampson2

  Carolyn Sampson

  Simțindu-se ca acasă și pe scenele de concert, și pe cele de operă, Carolyn Sampson s-a bucurat de succese notabile în Marea Britanie, precum și pretutindeni în Europa și SUA. Rolurile Carolynei Sampson pentru Opera Națională Engleză au inclus rolul titlular în Semele și Pamina în The Magic Flute. Pentru Glyndebourne Festival Opera a cântat… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Photo by Claire Newman-Williams

  Hillary Summers

  O adevărată contraaltro cu o vastă gamă vocală, a stârnit atenția multor compozitori contemporani. În 1999 a creat rolul Stelei în opera lui Elliot Carter, What Next?, pentru Staatsoper unter den Linden dirijată de Daniel Barenboim cu viitoare interpretări la Carnegie hall și în Chicago cu Chicago Symphony Orchestra. Ulterior a interpretat această lucrare sub… Citeşte mai mult »

  Alto
 • james gilchrist2

  James Gilchrist

  James Gilchrist a început să lucreze ca doctor, reprofilându-se pe o carieră full-time în muzică în 1996. Aparițiile în concert ale lui James includ The Seasons și Acis and Galatea de Damon (BBC Proms), Cantatele lui Bach (Monteverdi Choir Bach Pilgrimage, NDR Hannover și Bach Collegium Japan), The Knot Garden de Tippett (BBC Symphony Orchestra),… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • David Wilson-Johnson 2. jpg

  David Wilson-Johnson

  Baritonul britanic David Wilson-Johnson s-a născut în Northampton, a studiat Limbi Moderne la St Catharine’s College, Cambridge și muzică la Royal Academy of Music în Londra, unde a câștigat multe premii, inclusiv Dove Prize pentru cel mai distins student. La început a cântat în corurile St Margaret’s Westminster (Richard Hickox), The London Oratory (John Hoban),… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • robert king

  Robert King

  ROBERT KING este aclamat drept unul dintre cei mai buni dirijori britanici ai generaţiei sale bucurându-se timp de 34 de ani de o carieră dinamică pe tot globul, cu un repertoriu neobişnuit de variat, care se întinde pe cinci secole. Născut în 1960, a fost corist în Choir of St John’s College din Cambridge, unde… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • THE KING S CONSORT

  The King's Consort

  THE KING’S CONSORT este una dintre cele mai importante orchestre de instrumente de epocă din lume. Înființată în 1980 de Robert King, orchestra și corul au avut concerte pe cinci continente, vizitând aproape toate țările europene, urcând pe scene din Japonia, Hong Kong și Orientul Îndepărtat, precum și din America de Nord și de Sud…. Citeşte mai mult »

 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele de la miezul noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Una dintre cele mai îndrăgite serii de concerte din cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, “Concertele de la miezul nopții” reuneşte orchestre camerale de talie mondială la Ateneul Român. Orchestre de Chambre de Paris, sub bagheta lui Sir Roger Norrington şi  Academy of Ancient Music, alături de Richard Egarr sunt doar două dintre prezenţele de seamă… Citeşte mai mult »

  serie