• tharice

  Recitaluri și concerte camerale

  Luni 31.08 17:00 Ateneul Român

  Vioară: LIVIU PRUNARU, VALENTINA SVYATLOVSKAYA, BOGDAN ZVORIŞTEANU, OLEG KASKIV, EDGAR PUJOL, VLAD STĂNCULEASA
  Violă: SOPHIA REUTER, ETTORE CAUSA
  Violoncel: STANIMIR TODOROV, PABLO DE NAVERAN
  Dirijor: LIVIU PRUNARU

  Program:

  Vivaldi – Concert pentru 3 viori şi orchestră de coarde în Fa Major, F.1. nr. 34.
  Solişti: BOGDAN ZVORISTEANU, VALENTINA SVYATLOVSKAYA, VLAD STĂNCULEASA

  Bridge – „Lament“ pentru două viole
  Solişti: ETTORE CAUSA, SOPHIA REUTER

  Șostakovici – Duete pentru viori
  Solişti: LIVIU PRUNARU, BOGDAN ZVORIȘTEANU

  Bruch – Andante din concertul pentru vioară, violă şi corzi în mi minor op. 88
  Solişti: OLEG KASKIV, ETTORE CAUSA

  Barrière – Sonata pentru două violoncele în Sol Major
  Solişti: STANIMIR TODOROV, PABLO DE NAVERAN

  Ysaÿe – „Amitié“ op. 26 pentru două viori şi corzi
  Solişti: LIVIU PRUNARU, VALENTINA SVYATLOVSKAYA

  BruchOctetul de coarde în Si bemol Major

  Cumpără Bilet
  Cumpără Bilet la Cinema
 • vlad stanculeasa

  Vlad Stănculeasa

  Violonistul Vlad Stănculeasa, născut la Craiova, a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică București, perfecționdu-se ulterior la Academia Internațională Yehudi Menuhin din Elveția (cu Alberto Lysy și Liviu Prunaru) și la Conservatorul din Lausanne, clasa profesorului Pierre Amoyal. În palmaresul său se află premiul al III-lea și premiul pentru cea mai bună interpretare a Amintirilor… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • ettore causa

  Ettore Causa

  Născut în Italia, violistul Ettore Causa este unul dintre cei mai străluciți muzicieni și instructori de muzică din timpul nostru. În 2000 a câştigat prestigiosul concurs Lionel Tertis Competition for Viola (Anglia), Premiul Peter Schidlof și Premiul J. Barbirolli pentru sunetul său desăvârşit. El este lăudat pentru simțul său artistic de excepție, inteligența și calitățile… Citeşte mai mult »

  Violă
 • sophia reuter

  Sophia Reuter

  Sophia Reuter s-a născut la Dresda și provine dintr-o familie cu rădăcini adânci în industria muzicală. A luat primele lecții de vioară la Klaus Hertel în Leipzig, la vârsta de 10, fiind cel mai tânăr câştigător al Concursului Bach din Leipzig și a câștigat premiul 1 la Concursul de Muzică din Weimar, 1988. În 1989… Citeşte mai mult »

  Violă
 • edgar-pujol copyright ettore causa

  Edgar Pujol

  Edgar Pujol s-a născut în Barcelona și a început lecțiile de vioară sub coordonarea lui E. Graubin. După câțiva ani l-a cunoscut pe violonistul Sergio Prieto. El a continuat studiile pentru vioară timp de 5 ani și apoi şi-a obţinut diploma. A susţinut concerte de muzică de cameră cu Conservatorul din Barcelona, înainte de a… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • bogdan-zvoristeanu

  Bogdan Zvoristeanu

  Bogdan Zvorișteanu a început studiile de vioară cu tatăl său și mai apoi la Academia de Muzică din Bucureşti cu profesorul Ştefan Gheorhiu. El a primit o bursă la Academia Internațională de Muzică Menuhin din Gstaad / Elveția, unde a aprofundat studiile cu maestrul Alberto Lysy. Bogdan Zvorișteanu a câștigat mai multe concursuri, precum „Tibor… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • oleg-kaskiv

  Oleg Kaskiv

  Oleg Kaskiv s-a născut în Kremenetz, Ucraina, și a început să ia primele lecții de vioară la vârsta de 6 ani cu tatăl său și mai târziu, la Conservatorul din Lysenko Lviv, Ucraina. În acest timp, el a câştigat mai multe premii, cum ar fi premiul 1 la Concursul Internaţional Dvarionas, Lituania, şi premiul 3… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • pablo de naveran

  Pablo de Naverán

  Pablo de Naverán s-a născut în Barcelona și a început studiile de violoncel la vârsta de 11 cu Mihai Besedovschi. La vârsta de 17 ani el a fost ales să-și continue studiile la Academia Internațională de Muzică Menuhin din Gstaad. Profesorii săi au fost: Lord Yehudi Menuhin, Alberto Lysy și Radu Aldulescu. Toţi aceştia i-au… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • Jouk-Oosterhof_KCO_ValentinaSvyatlovskoya

  Valentina Svyatlovskaya

  Valentina Svyatlovskaya s-a născut în St. Petersburg și a început să cânte la vioară la vârsta de cinci ani. La vârsta de 10 ani a fost acceptată la Conservatorul St. din Petersburg unde a studiat cu prof Lev Ivashenko, un professor de excepţie. Mai târziu, ea a continuat studiile cu virtuozul violonist Mihail Gantwarg. În… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • tharice

  Tharice Virtuosi

  Tharice Virtuosi este un ansamblu de coarde cu soliști excepţionali, inspirat de interpretarea virtuoso, perfecțiunea instrumentală și pasiunea de a face muzică. Aici se strâng împreună muzicieni care sunt activi la nivel mondial ca soliști, interpreți de muzică de cameră sau care dețin funcții de conducere în orchestre majore și în universități. Fiecare muzician contribuie cu un… Citeşte mai mult »

 • stanimir-foto

  Stanimir Todorov

  Stanimir Todorov s-a născut în Sofia, Bulgaria, și a început studiile de violoncel la vârsta de 7 la Conservatorul Național și mai târziu, la Academia de Muzică Pancho Vladiguerov. În 1991 a primit o bursă la Academia Internațională de Muzică Menuhin. Profesorii săi au fost: Radu Aldulescu și Lordul Yehudi Menuhin, Alberto Lysy, Lorra Walfisch,… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • liviu prunaru

  Liviu Prunaru

  Liviu Prunaru s-a născut în Craiova (România) și a început să studieze vioara la vârsta de şase ani cu profesorul Oprișan. După ce a studiat cu Prof. Berbec, Prof. Carpen și Prof. Bronzetti, a plecat în Elveția, la Academia Internațională de Muzică Menuhin din Gstaad, pentru a studia cu Lordul Yehudi Menuhin și Alberto Lysyin… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie