• yuri temirkanov

  Mari orchestre ale lumii

  Joi 10.09 20:00 Sala Mare a Palatului

  Concert „In memoriam Gheorghe Halmos“
  Dirijor: YURI TEMIRKANOV
  Solistă: ELISABETH LEONSKAJA – pian

  Program:
  Enescu – Uvertura de concert „Pe teme în caracter popular românesc“ în La Major op. 32
  Rachmaninov – Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor op. 18
  Rimsky – Korsakov– Suita simfonică op. 35 „Sheherazade“

  Stoc Epuizat
  Cumpără Bilet la Cinema
 • Temirkanov

  Yuri Temirkanov

  Începând cu 1988, Yuri Temirkanov a fost director artistic și prim dirijor al Orchestrei Filarmonice din Sankt Petersburg, cu care desfăşoară în mod regulat turnee şi înregistrări internaționale majore. Născut în orașul caucazian Nal’chick, Yuri Temirkanov a început studiile muzicale la vârsta de nouă ani. Când a împlinit treisprezece ani, a urmat Leningrad School for… Citeşte mai mult »

 • Elisabeth Leonskaja

  Elisabeth Leonskaja

  De multe decenii, Elisabeth Leonskaja este printre cei mai admiraţi pianişti ai vremurilor noastre. Într-o lume dominată de media, Elisabeth Leonskaja a rămas devotată sieşi şi muzicii ei, şi prin aceasta a mers pe urmele marilor muzicieni din epoca sovietică, printre care se numără David Oistrah, Sviatoslav Richter şi Emil Gilels, care nu şi-au mutat… Citeşte mai mult »

  Pian
 • sankt petersburg philharmonic orchestra

  Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra

  Istoria primii orchestre simfonice din Rusia începe în anul 1882, când a fost înființată în baza Ordinului lui Alexandru al III-lea, având calitatea de Cor al Muzicanților Curții. La începutul secolului XX, corul a interpretat poemele simfonice O viață de erou și Așa grăit-a Zarathustra de Richard Strauss, Simfonia Nr. 1 de Mahler și Simfonia… Citeşte mai mult »

 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș pe unele dintre cele mai mari scene internaționale, de la New York, la Viena sau Paris. Atât orchestre europene, cât și orchestre americane… Citeşte mai mult »

  serie