• sokolov

  Mari orchestre ale lumii

  Vineri 11.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor: YURI TEMIRKANOV
  Solist: VALERIY SOKOLOV – vioară (laureat al Concursului Internațional „George Enescu“ – 2005)

  Program:
  Ceaikovski – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major op. 35
  Șostakovici – Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93

  Stoc Epuizat
  Cumpără Bilet la Cinema
 • dan mihai goia

  Dan Mihai Goia

  Născut la Cluj-Napoca, Dan Mihai Goia a studiat vioara, viola, pianul şi canto, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a abordat dirijatul coral sub îndrumarea unor maeştri precum Marin Constantin şi Petre Crăciun. Membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” (între anii 1971-1995), a susţinut concerte la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale, fiind… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Temirkanov

  Yuri Temirkanov

  Începând cu 1988, Yuri Temirkanov a fost director artistic și prim dirijor al Orchestrei Filarmonice din Sankt Petersburg, cu care desfăşoară în mod regulat turnee şi înregistrări internaționale majore. Născut în orașul caucazian Nal’chick, Yuri Temirkanov a început studiile muzicale la vârsta de nouă ani. Când a împlinit treisprezece ani, a urmat Leningrad School for… Citeşte mai mult »

 • valery sokolov

  Valeriy Sokolov

  Valeriy Sokolov este din ce în ce mai căutat pentru interpretările sale uimitor de mature ale unora dintre cele mai dificile lucrări din repertoriul pentru vioară. Apariţiile sale cele mai recente şi viitoare includ concerte cu Philharmonia Orchestra, Orchestre National de France, Orchestre de Paris, Chamber Orchestra of Europe, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Royal Stockholm… Citeşte mai mult »

 • sankt petersburg philharmonic orchestra

  Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra

  Istoria primii orchestre simfonice din Rusia începe în anul 1882, când a fost înființată în baza Ordinului lui Alexandru al III-lea, având calitatea de Cor al Muzicanților Curții. La începutul secolului XX, corul a interpretat poemele simfonice O viață de erou și Așa grăit-a Zarathustra de Richard Strauss, Simfonia Nr. 1 de Mahler și Simfonia… Citeşte mai mult »

 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș pe unele dintre cele mai mari scene internaționale, de la New York, la Viena sau Paris. Atât orchestre europene, cât și orchestre americane… Citeşte mai mult »

  serie