• sarah_chang

  Mari orchestre ale lumii

  Duminică 30.08 19:30 Sala Mare a Palatului

  CORUL FILARMONICII „GEORGE ENESCU“
  CORUL DE COPII RADIO
  Dirijor: KRISTJAN JÄRVI
  Dirijorul Corului: ION IOSIF PRUNNER
  Dirijorul Corului de copii: VOICU POPESCU

  Solistă: SARAH CHANG – vioară

  Program:
  Enescu – Rapsodia nr. 1 în La Major op. 11 nr. 1
  Sibelius – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 47
  Orff – Carmina Burana

  Soliști:
  JENNIFER O’LOUGHLIN (soprană)
  MAX EMANUEL CENČIĆ (contratenor)
  DANIEL SCHMUTZHARD (bariton)

  caspar ludwig
  Stoc Epuizat
  Cumpără Bilet la Cinema
 • orchestra romana de tineret

  Orchestra Română de Tineret

  Apariţia proiectului „Orchestra Română de Tineret – spirit enescian şi tradiţie europeană” (2008), a pornit din necesitatea racordării tinerei generaţii de muzicieni români la exigenţele şi aspiraţiile artistice europene. Acest lucru s-a putut realiza prin iniţiativa lăudabilă şi plină de entuziasm a doi dintre marii noştri artişti, violoncelistul Marin Cazacu şi dirijorul Cristian Mandeal, cu… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • iosif-ion-prunner

  Iosif Ion Prunner

  Distins cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală. “În mine s-au adunat, de fapt, tradiţia unei familii de muzicieni, dar şi cea a unei vechi familii de ctitori de biserici şi mănăstiri, de intelectuali cu preocupări deosebite… Citeşte mai mult »

  Dirijor şi pianist
 • corul_academic_al_filarmonicii_george_enescu

  Corul Filarmonicii "George Enescu"

  Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului… Citeşte mai mult »

  Cor
 • Max Emanuel Cencic

  Max Emanuel Cenčić

  În ultimii ani, Max Emanuel Cenčić a fost recunoscut ca unul dintre cei mai importanţi contratenori din lume. Pentru început, a devenit cunoscut la nivel internaţional ca fiind membru al Corului de Băieţi din Viena, înainte de a se lansa într-o carieră de solist în 1992, ca soprană, şi din 2001 în postura de contratenor. În… Citeşte mai mult »

  Contratenor
 • Kristjan Järvi

  Kristjan Järvi şi-a clădit o carieră care îmbină reputaţia sa internaţională de dirijor pătrunzător şi articulat cu o sensibilitate unică şi cu o iubire autentică pentru muzică. Järvi e renumit în întreaga lume pentru programele sale inventive, pentru colaborările curajoase şi pentru repertoriul transcultural şi care depăşeşte separările clasice dintre genuri. Un antreprenor din fire… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Style: "NOW"

  Sarah Chang

  Sarah Chang este recunoscută drept una dintre cele mai mari violoniste ale lumii. De la debutul său cu New York Philharmonic la vârsta de 8 ani, a cântat alături de cele mai mari orchestra, cei mai mari dirijori şi acompaniatori pe plan mondial, într-o carieră care se întinde pe mai mult de două decenii. În… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • levente-molnar

  Levente Molnár

  Levente Molnár s-a născut în 1983 în Transilvania (România) şi s-a mutat ulterior în Ungaria. De la vârsta de 14 ani a studiat la Facultatea de Muzică din cadrul Nagy István School for Music and Fine Arts, sub îndrumarea Melindei Mihály. A fost admis la Facultatea de Muzică a Universităţii din Oradea în 2001, unde… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • Jennifer O’Loughlin

  Jennifer O’Loughlin

  Soprana Jennifer O’Loughlin a fost aclamată de critică pentru concertele ei din Europa, America şi Japan. În rolul Zerbinetta din Ariadne auf Naxos (Ariadna din Naxos) la Viena, vocea ei fermecătoare a fost descrisă drept “un miracol al preciziei”. Interpretarea pe care a dat-o rolului Konstanze din Die Entführung aus dem Serail (Răpirea din serai)… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș pe unele dintre cele mai mari scene internaționale, de la New York, la Viena sau Paris. Atât orchestre europene, cât și orchestre americane… Citeşte mai mult »

  serie