• orchstra-nationala-radio

  Mari orchestre ale lumii

  Miercuri 02.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  CORURILE REUNITE: CORUL ACADEMIC RADIO şi CORUL FILARMONICII GEORGE ENESCU
  CORUL DE COPII RADIO
  Dirijor: CORNELIUS MEISTER
  Dirijorul Corului Academic Radio: DAN MIHAI GOIA
  Dirijorul Corului de copii: VOICU POPESCU
  Dirijorul Corului Filarmonicii George Enescu: IOSIF ION PRUNNER

  Program:
  Mahler – Simfonia nr. 8 în Mi bemol Major

  Solişti:
  ERIKA SUNNEGÅRDH (soprană)
  CELLIA COSTEA (soprană)
  AURELIA FLORIAN (soprană)
  MICHAELA SELINGER (alto)
  LILIANA CIUCĂ (alto)
  ȘTEFAN VINKE (tenor)
  ŞERBAN VASILE (bariton)
  SORIN COLIBAN (bas)

  Concert prezentat de:

  arcub
  Cumpără Bilet
  Cumpără Bilet la Cinema
 • Foto-Corul-Academic-Radio

  Corul Academic Radio

  Fondat în 1940 sub conducerea lui Ion Croitoru, Corul Academic de Radio s-a impus în scurt timp ca un ansamblu de elită. A fost condus, de-a lungul anilor, de Dumitru D. Botez, Dumitru D. Stancu, Gheorghe Danga, Constantin Petrovici, Emanoil Elenescu, Alexandru Şumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraş. În prezent, la pupitrul Corului se află Dan… Citeşte mai mult »

  Cor
 • Corul de Copii Radio

  Corul de Copii Radio

  Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Fondatorul său, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicica şi Eugenia Văcărescu Necula, au contribuit decisiv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii…. Citeşte mai mult »

  Cor
 • dan mihai goia

  Dan Mihai Goia

  Născut la Cluj-Napoca, Dan Mihai Goia a studiat vioara, viola, pianul şi canto, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a abordat dirijatul coral sub îndrumarea unor maeştri precum Marin Constantin şi Petre Crăciun. Membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” (între anii 1971-1995), a susţinut concerte la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale, fiind… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Orchestra-Radio

  Orchestra Naţională Radio

  Orchestra Naţională Radio – creată în 1928 de către Mihail Jora, şi-a făcut debutul concertistic în 1932. Printre muzicienii care i-au succedat maestrului la pupitrul orchestrei, ca distinşi dirijori, putem numi pe Alfred Alessandrescu, Theodor Rogalski, Ionel Perlea, Constantin Silvestri, Iosif Conta. Funcţia de Dirijor Permanent au deţinut-o Emanoil Elenescu, Mendi Rodan, Paul Popescu, Horia… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • voicu popescu

  Voicu Popescu

  Voicu Popescu este Dirijor şi Director General Adjunct al Corului Naţional de Cameră “Madrigal” (din anul 2011) şi dirijor principal al Corului de Copii Radio (din 2004). Între 1988 – 2004 a fost dirijor secund al Corului de Copii Radio, alături de dirijoarea Eugenia Văcărescu. În 1994 – a înfiinţat corul Sound şi apoi Fundaţia… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • sorin coliban

  Sorin Coliban

  Bas-baritonul Sorin Coliban a absolvit în 1995 Academia de Muzică din București la Secțiunea Canto, la clasa prof. Dorin Teodorescu. A continuat să studieze, în particular, timp de șase ani, cu prof. Georgeta Bălan, dar și cu Elio Battaglia (Italia, Torino), Ernesto Palacio (Italia, Milano) și a participat la două Masterclass ale celebrei soprane Ileana… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • Cornelius-Meister copyright-TheaterFrank

  Cornelius Meister

  “Schiţând sunete de mătase din corzi și note lustruite de aramă, Meister frazează muzica [Brahms ” Simfonia nr. 2″] cu tandrețea și genialitatea lumii vechi, acordând o atenție egală la cele mai mici momente și la cele mai lungi partituri muzicale, și construind un crescendo exuberant pentru a finaliza o interpretare de o calitate neobişnuită.”… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • iosif-ion-prunner

  Iosif Ion Prunner

  Distins cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală. “În mine s-au adunat, de fapt, tradiţia unei familii de muzicieni, dar şi cea a unei vechi familii de ctitori de biserici şi mănăstiri, de intelectuali cu preocupări deosebite… Citeşte mai mult »

  Dirijor şi pianist
 • corul_academic_al_filarmonicii_george_enescu

  Corul Filarmonicii "George Enescu"

  Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului… Citeşte mai mult »

  Cor
 • liliana ciuca

  Liliana Ciucă

  Absolventă a Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, Liliana Mattei Ciucă a urmat apoi cursurile secţiei de canto de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, fiind îndrumată de Edith Simon şi Ana Manciulea. Imediat după absolvire, Liliana Mattei a obţinut o bursă de trei ani la Conservatorul de Muzică din Luxemburg (absolvind cu Grand… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • michaela selinger print

  Michaela Selinger

  Michaela Selinger şi-a început cariera în 2004, la Teatrul din Klagenfurt, Carinthia și Teatrul din Innsbruck, Tirol. Artista austriacă a fost membru al Operei de Stat din Viena (director Ioan Holender) din 2005 până în 2010. De atunci, şi-a dezvoltat o carieră internaţională incluzând lucrări de operă și apariții la concerte, printre altele, la Opera… Citeşte mai mult »

  Mezzo-Soprană
 • cellia_costea

  Cellia Costea

  Cellia Costea s-a născut în Piatra Neamţ, România, într-o familie de muzicieni şi este o soprana româncă, solistă a renumitei Wiener Staatsoper ( Opera de stat din Viena). A studiat Liceul de Muzică din Piatra Neamţ, având profesor pe Elena Botez la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Soprana Cellia Costea a fost protagonistă în cele… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • vinke__25_

  Ștefan Vinke

  Tenorul german Ştefan Vinke a terminat masteratul în arta voclă, pedagogie vocală, și muzică sacră la Academia de Muzică din Köln. Din 1999 până în 2005 a apărut în mod constant la Teatrul Naţional Mannheim și a intepretat roluri eroice în calitate de tenor, inclusiv Tristan, Parsifal, Logengrin și Siegmund în Tristan und Isolde, Parsifal,… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Aurelia Florian

  Aurelia Florian

  Născută la Braşov, a studiat canto şi pian la Facultatea de Muzică a  Universităţii Transilvania. În stagiunea anilor 2014/2015 dă viaţă rolului Magda în opera La Rondine de G. Puccini atât la Deutsche Oper Berlin cât şi la Israeli Opera Tel Aviv sub bagheta maeştrilor Roberto Rizzi- Brignoli şi Frederic Chaslin. În aceeaşi stagiune debutează… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș pe unele dintre cele mai mari scene internaționale, de la New York, la Viena sau Paris. Atât orchestre europene, cât și orchestre americane… Citeşte mai mult »

  serie