• musica nova

  Ansamblul "Musica Nova"

  Ca rezultat al unei tehnici strălucitoare, marcată de o sensibilitate muzicală profundă, concertele MUSICA NOVA sunt întotdeauna nişte evenimente artistice foarte apreciate, primind deopotrivă aprecieri atât din partea melomanilor cât şi a criticilor muzicali de specialitate. Înfiinţat în 1965 (de către pianista şi compozitoarea română Hilda Jerea), ansamblul de muzică de cameră MUSICA NOVA este… Citeşte mai mult »

 • mara dobrescu

  Mara Dobrescu

  Renumita pianistă română Mara Dobrescu stabilită în Franța și-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică G.Enescu, la clasa prof.Gabriela Stepan. Foarte repede este remarcată de public și critici pentru calitatea interpretărilor sale pline de temperament, dar și eleganța și finețea frazarilor sale. Obținerea Bursei Guvernului Francez timp de trei ani îi permite să absolve… Citeşte mai mult »

  Pian
 • dorel_fodoreanu

  Dorel Fodoreanu

  Născut în Cluj – Transilvania (provincie situată în partea de nord a României), elev al ilustrului profesor Georges Iarosevici (discipol al lui Julius Klengel), Dorel Fodoreanu este laureat al Academiei de Muzică din București în 1973. Un an mai târziu, el este absolvent al noii clase de solişti creată în același an la conservator. Numit… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • Fred moreau

  Frédéric Moreau

  Captivând publicul prin performanțele, carisma și virtuozitatea lui uimitoare, Frédéric Moreau este invitat periodic la numeroase festivaluri, în săli de concerte prestigioase din întreaga lume şi a devenit unul dintre cei mai prolifici artişti francezi din generația sa, participând ca solist la peste o sută de concerte în fiecare an. Frédéric Moreau este laureat a… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • sala auditorium

  Sala Mică a Palatului

  Inaugurată ca secţie a Muzeului Naţional de Artă al României în toamna anului 1995, Sala Mică a Palatului, sau Auditorium, beneficiază de echipamente audio de înaltă performanţă. Acestea fac posibilă aici organizarea unei game variate de manifestări – concerte, vizionări de filme, simpozioane, conferinţe internaţionale. Sala Mică a Palatului are o capacitate de 450 locuri.

  sală de spectacole
 • enescu-si-contemporanii

  Enescu și contemporanii săi

  Reuneşte creaţii de renume ale compozitorului George Enescu, alături de lucrările altor compozitori valoroși, în interpretarea unora dintre cele mai cunoscute ansambluri româneşti şi internaţionale. Concertele au loc la Sala Mică a Palatului și la Ateneul Român.

  serie