• FILHARMONIJA - KONCERT

  Recitaluri și concerte camerale

  Miercuri 16.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor: CRISTIAN MANDEAL

  Program:
  Bartók – Hungarian Sketches (1931) Sz. 97, BB 103
  Enescu – Suita nr.3 în Re op. 27 („Săteasca“)
  Mahler – „Das Lied von der Erde“

  Solişti:
  RUXANDRA DONOSE – mezzosoprană
  VINCENT WOLFSTEINER – tenor

  Cumpără Bilet
  Cumpără Bilet la Cinema
 • cristian mandeal

  Cristian Mandeal

  Cristian Mandeal a studiat pian, compoziţie şi dirijat la Liceul de Muzică din Braşov şi la Academia de Muzică din Bucureşti. S-a perfecţionat ulterior la Berlin cu Herbert von Karajan şi la München cu Sergiu Celibidache. După un stagiu în calitate de corepetitor la Opera Română din Bucureşti, Cristian Mandeal a obţinut primele sale angajamente… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • donose - foto Nicolae Alexa

  Ruxandra Donose

  Ruxandra Donose se remarcă între cele mai renumite mezzo-soprane ale generaţiei mai tinere datorită complexităţii personalităţii sale artistice. Tonul vocii ei este în acelaşi timp special, întunecat, cald, senzual şi nobil, iar registrul ei vocal este amplu şi fără greşeală în ce priveşte omogenitatea registrelor. Tehnica excelentă a vocii îi asigură uşurinţa şi acurateţea în… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • 4082_Wolfsteiner_Vincent_web (1)

  Vincent Wolfsteiner

  Vincent Wolfsteiner read music in Great Britain and worked as a sound engineer and producer in his home town from Munchen. Therefore, he studied in USA and performed on various scenes, among others, singing Don José („Carmen”), Rodolfo („La Boheme”), Riccardo („Masked Ball”), Canio („Pagliacci”), Turiddu ( „Cavalleria Rusticana”) and Prince („Love of Three Oranges”)…. Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie