• Repere ale muzicii contemporane românești

  Duminică 13.09 16:00 Sala Mică a Palatului

  V. Timaru: Sonata pentru pian nr. 1 (1965), solist: Vlad Dimulescu
  W. Berger: Sonata quasi una fantasia pentru violă şi pian (1957), soliști: Leona Varvarichi (violă), Fausta Dimulescu (pian)
  D. Dediu: Idile și Guerrille pentru pian la patru mâini, soliști: Fausta și Vlad Dimulescu

  pauză

  A. Mendelsohn: Preludii pentru vioara solo (primă audiție), solist: Corina Bololoi
  L. Alexandra: Poeme pentru Romania pentru soprană și pian (primă audiție), soliști: Emily Marcheschi (USA) și Lena Vieru Conta
  V. Anghelescu: Cold Hour pentru violoncel (primă audiție)
  Ș. Nichifor: Omagiu lui George Enescu pentru violoncel (primă audiție), solist: Șerban Nichifor
  A. Vieru: Sonata Nr. 2 pentru pian (primă audiție), solist: Lena Vieru Conta

  Intrarea liberă
 • serban-nichifor

  Şerban Nichifor

  Șerban Nichifor (n. 25 august 1954, Bucuresti), compozitor şi violoncelist român, conferenţiar universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Este absolvent ca şef de promoţie al Universității Naționale de Muzică București (1973-1977), doctor în muzicologie (1994, cu teza Musica Caelestis – anamorfotica Sacrului în arta sunetelor); Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Teologie (1990-1994)…. Citeşte mai mult »

  Violoncelist
 • vlad dimulescu

  Vlad Dimulescu

  Născut la Braşov a început studiul pianului la Liceul de Muzică din localitate cu profesoarele Margareta Marinescu şi Mira Popescu şi la Bucureşti cu Ana Pitiş şi Ioana Minei. A continuat studiile la Conservatorul de Muzică „C.Porumbescu” Bucureşti, unde a studiat pianul cu Constantin Ionescu-Vovu, muzica de cameră cu Petre Lefterescu şi acompaniamentul  cu Marta… Citeşte mai mult »

  Pianist
 • Fausta1

  Fausta Dimulescu

  Născută la Baia Mare, artista a început să studieze pianul la liceul de muzică din localitate, la clasa de pian Ernestinei Adam-Papadopol. A susţinut concerte şi recitaluri atât ca pianist concertist cât şi ca pianist acompaniator, la Filarmonica George Enescu – Bucuresti, M. Jora – Bacău, Filarmonica D. Lipatti -Satu Mare, Filarmonica Rm. Vâlcea, muzeul… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • corina bololoi

  Corina Bololoi

  Violonista Corina Bololoi, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi beneficiara unei burse de studii la Saint Seurin de Preats (Franţa) s-a născut în Timişoara. A susţinut concerte ca solistă cu Filarmonica “Banatul” din Timişoara şi cu “Filarmonia” din Bucureşti, şi recitaluri instrumentale şi camerale la Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Bologna (Italia), Graz,… Citeşte mai mult »

  Violonistă
 • lena conta

  Lena Vieru Conta

  Nascută la Moscova într-o familie de muzicieni, Lena Vieru Conta a studiat pianul la București, Salzburg, Moscova și Geneva cu Gabriel Amiras, Carlo Zecchi, Lev Naumov și Harry Datyner. În paralel a studiat pictura și desenul cu Gyuri Glauber și Clarette Wachtel. Arta sa interpretativă acoperă repertorii de muzică clasică și contemporană. A susținut concerte… Citeşte mai mult »

 • leona varvarichi

  Leona Varvarichi

  Solist concertist al Filarmonicii Braşov şi profesor asociat al Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, Leona Varvarichi îşi începe studiile muzicale la Liceul de Artă din Cluj urmând apoi şi studiile Conservatorului clujean de muzică „G. Dima”. Activitatea profesională şi-o începe încă din perioada studenţiei ca membru colaborator al Filarmonicii clujene. După… Citeşte mai mult »

  Violă
 • sala auditorium

  Sala Mică a Palatului

  Inaugurată ca secţie a Muzeului Naţional de Artă al României în toamna anului 1995, Sala Mică a Palatului, sau Auditorium, beneficiază de echipamente audio de înaltă performanţă. Acestea fac posibilă aici organizarea unei game variate de manifestări – concerte, vizionări de filme, simpozioane, conferinţe internaţionale. Sala Mică a Palatului are o capacitate de 450 locuri.

  sală de spectacole