• Xavier_PHILLIPS_01

  Recitaluri și concerte camerale

  Luni 14.09 17:00 Ateneul Român

  Solist: XAVIER PHILLIPS – violoncel

  Program:
  Schnittke – Moz-Art à la Haydn
  Enescu – Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră în si minor op. 8
  Brahms – Simfonia nr. 1 în do minor op. 68

  Cumpără Bilet
  Cumpără Bilet la Cinema
 • Xavier_PHILLIPS_03

  Xavier Phillips

  Născut la Paris în 1971, Xavier Phillips a început să studieze violoncelul la vârsta de șase ani. La 15 ani a început colaborarea cu studioul lui Philippe Muller la Conservatorul din Paris și a absolvit cu distincție în 1989. Xavier Philips a fost distins cu numeroase premii la mai multe concursuri. El a luat premiul… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie