• Iasi_Moldova_Philharmonic_Orchestra

  Concerte în ţară

  Miercuri 09.09 --:-- Iaşi

  Dirijor – ADRIAN PETRESCU
  Solist: ȘTEFAN TARARA – Laureat al Concursului de Vioară „G. Enescu“ – ediția 2014

  Program:
  Glinka – Uvertura la opera „Ruslan şi Ludmila“
  Lalo – Simofnia spaniolă în re minor pentru vioară şi orchestră, op. 21
  Șostakovici – Simfonia nr. 10 în mi minor op.93

 • moldova iasi

  Filarmonica de Stat „Moldova”

  Filarmonica de Stat „Moldova” din Iaşi a avut concertul inaugural la 9 octombrie 1942, sub bagheta lui George Enescu. După anul 1942, repertoriul orchestrei simfonice ieşene a devenit o preocupare principală pentru muzicieni. Profesorul Radu Constantinescu – primul director – şi ceilalti susţinători ai instituţiei nou constituite concepuseră un ansamblu capabil să abordeze repertoriul simfonic… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • petrescu

  Adrian Petrescu

  Muzician cu o impresionantă carieră artistică naţională şi internaţională Adrian Petrescu este prim-oboist al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti, dirijor invitat ȋn stagiunile orchestrelor simfonice din Romȃnia şi dirijorul permanent al formaţiei camerale de suflători de alamă “Romanian Brass”. Recent a fost desemnat dirijor invitat permanent al Filarmonicii Moldova din Iaşi. Născut la Brașov a… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • stefan tarara

  Stefan Tarara

  Stefan Tarara s-a născut în anul 1986 la Heidelberg, într-o familie de muzicieni, şi a debutat pe scenă la vârsta de 4 ani. La frageda vârstă de 10 ani, apăruse deja ca solist în Concertul pentru vioară nr. 2 de Henryk Wieniawski. În iulie 2007, a fost primit cu entuziasm furtunos la debutul său din… Citeşte mai mult »

  Vioară