• Berliner Philharmoniker

  Recitaluri și concerte camerale

  Joi 03.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor: PETER RUZICKA

  Program:

  Enescu/ Bentoiu – Simfonia nr. 4
  Ruzicka – „Clouds“, lucrare pentru cvartet de coarde şi orchestră (2013)
  Invitați: Cvartetul Solartis
  Bartók – „Kossuth“ – poem pentru orchestră

 • peter ruzicka

  Peter Ruzicka

  Peter Ruzicka s-a născut în Düsseldorf pe 3 Iulie 1948. Între anii 1963 şi 1968 a început studiile muzicale (pian, oboi şi compoziţie) la Conservatorul din Hamburg. După ce a trecut de examenele Abitur, a studiat drept şi muzicologie în Munchen, Hamburg şi Berlin până în 1976, obţinând titlul de doctor la Berlin în 1977…. Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • filarmonica george enescu

  Filarmonica "George Enescu"

  Filarmonica „George Enescu” este instituţia muzicală reprezentativă a României. Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română”, sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta initiatorului sau. După inaugurarea… Citeşte mai mult »

 • solartis

  Cvartetul Solartis

  Cvartetul Solartis a fost format în anul 2012 şi este alcatuit din studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Nu oricare patru muzicieni pot alcatui un cvartet, trebuie să fie patru tineri capabili care să aibă ca scop împartăsirea muzicii, atât unii altora cât şi publicului, indiferent de genul acestuia,de locaţie şi… Citeşte mai mult »

 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie