• orchestra-filarmonica-banatul

  Concerte în ţară

  Vineri 04.09 --:-- Timişoara

  Dirijor: Radu Popa

  Soliști: Clara Cernat (vioară) și Thierry Huillet (pian)

  Program:

  G. Enescu – Patru lieduri (orchestrate de Erich Bergel)
  G. Enescu – Opus 19, nr. 4 –  De la flaut la corn pe versuri de Fernand Gregh
  G. Enescu – Opus 4: Trei melodii pe poeme de Jules Lemaitre și Sully Prudhomme (1898) – Deșertul, Galopul, Suspin
  solist: Marius Vlad Budoiu

  Thierry Huillet – Preludio pentru orchestră
  Thierry Huillet – Micul Prinț – Concertul pentru vioară și pian după opera lui Antoine de Saint-Exupery

 • filarmonica banatul

  Filarmonica Banatul Timișoara

  Înfiinţarea Filarmonicii Banatul Timişoara în anul 1947 a fost rezultatul unei intense activităţi artistice a unor societăţi şi asociaţii muzicale precum Societatea filarmonică timişoreană (1871), Asociaţia Amicii muzicii (1920) – în timp fiind cunoscută şi sub denumirile de Societatea filarmonică George Enescu (1945), Societatea filarmonică Banatul (1946) şi Societatea filarmonică Amicii muzicii (1947) care, de-a… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • clara cernat

  Clara Cernat

  CLARA CERNAT și-a făcut debutul la vârsta de 15 ani, ca solistă alături de Orchestra Simfonică din Arad. O rapidă evoluție a condus la câștigarea a cinci premii internaționale în Franța, Germania și Italia, iar apoi spre o intensă activitate solistică și numeroase înregistrări. O reprezentantă a școlii violonistice românești de mare valoare, Clara Cernat… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • thierry-huillet

  Thierry Huillet

  THIERRY HUILLET a câștigat premiul I la Concursul Internațional de Pian din Cleveland (1987), fiind de asemenea premiant al Concursului Busoni și al Concursului din Tokyo. Se bucură de o carieră de succes, încununată de premii internaționale, apariții pe scenele importante ale lumii, aprecieri ale criticilor de specialitate, atât ca și interpret, cât și în… Citeşte mai mult »

  Pian
 • radu popa

  Radu Popa

  RADU POPA, dirijor permanent al Filarmonicii Banatul din Timişoara, s-a născut la Bucureşti în anul 1969. A urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, absolvind în anul 1994 secţia compoziţie (clasa Prof. univ. dr. Adrian Iorgulescu), iar în anul 1996 secţia de dirijat-orchestră (clasa Prof. univ. Ludovic Bács), continuându-şi apoi formarea muzicală cu studii… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Marius - Gala 01

  Marius Vlad Budoiu

  S-a născut în Cluj-Napoca, oraș în care a absolvit Liceul German, apoi Academia de Muzică. A fost îndrumat spre o carieră vocală de tatăl său, baritonul Ion Budoiu, Edith Simon şi Gheorghe Roșu. După încheierea studiilor, Marius Vlad Budoiu a activat ca solist la Opera Română din Cluj. A debutat la 21 de ani în… Citeşte mai mult »

  Tenor