• clara cernat

  Clara Cernat

  CLARA CERNAT și-a făcut debutul la vârsta de 15 ani, ca solistă alături de Orchestra Simfonică din Arad. O rapidă evoluție a condus la câștigarea a cinci premii internaționale în Franța, Germania și Italia, iar apoi spre o intensă activitate solistică și numeroase înregistrări. O reprezentantă a școlii violonistice românești de mare valoare, Clara Cernat… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • filarmonica banatul

  Filarmonica Banatul Timișoara

  Înfiinţarea Filarmonicii Banatul Timişoara în anul 1947 a fost rezultatul unei intense activităţi artistice a unor societăţi şi asociaţii muzicale precum Societatea filarmonică timişoreană (1871), Asociaţia Amicii muzicii (1920) – în timp fiind cunoscută şi sub denumirile de Societatea filarmonică George Enescu (1945), Societatea filarmonică Banatul (1946) şi Societatea filarmonică Amicii muzicii (1947) care, de-a… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • CĂTĂLINA TRINCĂ

  Cătălina Trincă

  Născută la Timişoara, CĂTĂLINA TRINCĂ a studiat vioara la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, cu prof. Eugenia Bogdanov. Şi-a continuat formarea muzicală la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, la clasa lect. univ. Gabriel Popa, după care a urmat cursuri de masterat în Mass Media şi Relaţii Publice…. Citeşte mai mult »

  Vioară