• Zoli - Opriti Timpul NTV-232

  Alte evenimente

  Miercuri 02.09 20:00 Teatrul Bulandra - Sala Toma Caragiu

  Interpreteaza : Zoli TOTH Project
  Muzica: Adrian Enescu
  Regia: Alexandru Darie

  Scenografia: Octavian Neculai

  Într-o buna dimineață primesc pe neașteptate vizita marelui meu prieten și compozitor Adrian Enescu, care-mi spune că a scris o muzică fusion inspirată de compozițiile lui Johann Sebastian Bach. Să ascult și să văd dacă mă inspiră pentru un spectacol.

  Ramân singur. Ascult. Ascult și sufăr un șoc.

  O muzică de o modernitate sfâșietoare, teme cunoscute ale lui Bach, dar și contrateme, subteme surprinzătoare scoase la lumină din măruntaiele complicatelor partituri ale geniului, impecabil interpretate live de Zoli TOTH Project. O lume când tristă, când explodând de bucurie și ironie, plină de viață. M-am gândit instantaneu că această muzică cinematografică poate da naștere unui „film noir” ce poate face legătura între trecutul baroc și viitorul nostru imediat. M-am gândit să fac o imensă bandă desenată, combinând actori în carne și oase, desene și muzica live.

  Așa s-a născut The Bach Files, în care un detectiv particular caută într-o metropolă uitată, plină de fum și de smog, creuzet al tuturor lumilor și posibilităților, o descedentă a marelui compozitor, un suflet pierdut. O poveste tulburătoare despre iubire, despre lupta dintre bine și rău, despre căutarea de sine. Un film pe viu, în care actorii, tranformați în imagini alb-negru, se suprapun peste fragmente animate ale desenelor și elementelor scenografice create de Octavian Neculai. Un film 2D creat cu elemente 3D. Un spectacol subordonat și condus în exclusivitate de muzică. Pentru mine, cel puțin, o premieră.

  Alexandru Darie

 • Zoli TOTH

  Zoli TOTH

  Zoli TOTH este unul dintre cei mai respectati artisti din ShowBiz ul romanesc. Alaturi de SISTEM a sustinut peste 1000 de concerte in Romania si strainatate. Zoli TOTH a intrat in istoria moderna a muzicii pop prin ocuparea locului III la Finala Eurovision 2005 – Kiev alaturi de formatia SISTEM si Luminita Anghel. 12 hituri… Citeşte mai mult »

 • Adria Enescu

  Adrian Enescu

  Adrian Enescu (31 martie 1948) Compozitor cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii de film. Ca muzician a fost printre primii artişti de Muzică Electronică din România, începând cu anii ’70. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti (secția compoziţie cu Aurel Stroe, armonie cu Alexandru Pașcanu). A participat ca student… Citeşte mai mult »

 • ducu d

  Alexandru Darie

  Alexandru Darie se impune în peisajul teatral contemporan ca un spirit viu, în permanentă căutare de noi formule de expresie în teatru, operă şi în curând în cinematografie. A absolvit Academia de Teatru şi Film în 1983. A montat în numeroase teatre din Bucureşti şi din ţară. Din 1992 este regizor rezident în Teatrul Bulandra…. Citeşte mai mult »

  Regizor
 • Octavian Neculai

  Octavian Neculai

  Scenograf – arhitect cunoscut în lumea teatrului, mai ales pentru legătura sa artistică cu Teatrul Bulandra din Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti, îşi începe colaborarea şi drumul legat de „lumea minunată” a teatrului în anii 1970, lucrând alături de marele regizor şi scenograf Liviu Ciulei. Alături de Liviu Ciulei şi… Citeşte mai mult »

  Scenograf