• pires

  Recitaluri și concerte camerale

  Luni 07.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor: TREVOR PINNOCK
  Solistă: MARIA JOÃO PIRES  – pian

  Orchestra:
  Flaut: Bettina Wild, Ulrike Höfs
  Oboi: Rodrigo Blumenstock / Ulrich König
  Clarinet: Matthew Hunt, Maximilian Krome
  Fagot: Theo Plath, Edurne Santos
  Corn: Fritz Pahlmann, Markus Künzig
  Trompetă: Christopher Dicken, Bernhard Ostertag
  Trombon: Cameron Drayton
  Timpan: Raul Camarasa
  Vioara 1: Sarah Christian, Hozumi Murata, Stefan Latzko, Konstanze Lerbs, Timofei Bekassov, Hanna Nebelung, Katherine Routley, Florentine Lenz
  Vioara 2: Jörg Assmann, Beate Weis, Gunther Schwiddessen, Angelika Grossmann-Kippenberg, Matthias Cordes, Hannah Zimmer, Veronica Kröner
  Violă: Friederike Latzko, Jürgen Winkler, Klaus Heidemann, Yuko Hara, Mariko Hara
  Violoncel: Marc Froncoux, Ulrike Rüben, Stephan Schrader, Nuala McKenna, Sebastian Koloski
  Contrabas: Matthias Beltinger, Callum Hay Jennings

  Program:
  Schubert – Uvertura în Re Major „În stil italian” D 590
  Chopin – Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră în fa minor op. 21
  Haydn – Simfonia nr. 92 în Sol Major H 1/92 „Oxford Symphony“

  Stoc Epuizat
  Cumpără Bilet la Cinema
 • trevor-pinnock

  Trevor Pinnock

  Trevor Pinnock e recunoscut pe plan mondial drept un clavecinist şi dirijor ce a iniţiat alături de orchestra sa „The English Concert” (pe care a fondat-o în 1972 şi a condus-o pentru următorii 30 de ani) interpretarea pe instrumente istorice. Acum îşi împarte timpul între dirijat, cariera solistică, muzica de cameră şi proiectele educaţionale. În… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • pires_maria_joao_foto_felix_broede

  Maria-João Pires

  Considerată unul dintre cei mai mari interpreţi ai lui Mozart, pianista portugheză Maria-João Pires este o artistă care îmbună rafinamentul stilistic extrem cu un efort conştient de descifrare a complexităţilor intelectuale şi a profunzimii spirituale a muzicii. Refuzând să se conformeze imaginii tradiţionale a unui virtuoz de concert, Pires subliniază dimensiunile spirituale ale muzicii, fiind… Citeşte mai mult »

  Pian
 • ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen

  Ascensiunea Orchestrei de Cameră a Filarmonicii din Bremen, de la a face parte dintr-un segment de nişă de top al presei culturale la a deveni „una dintre cele mai importante orchestre internaționale”(BBC, 2003) a fost acompaniată şi influenţată de o serie de dirijori distinşi, fiecare dintre ei contribuind semnificativ la dezvoltarea ansamblului. Începând cu anul… Citeşte mai mult »

 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie