• cvartetul-voces-concert

  Concertele de la miezul nopții

  Joi 10.09 22:30 Ateneul Român

  Invitat: ANDREI LICAREȚ

  Program:
  Schumann – Cvintetul cu pian în Mi bemol Major, op. 44
  Brahms – Cvintetul cu pian în fa minor, op. 34

 • Cvartetul Voces

  Cvartetul "Voces"

  Cvartetul VOCES a luat fiinţă în anul 1973. Instrumentiştii români s-au perfecţionat în ţară şi în străinătate – Italia, Ungaria, Israel, Germania… – sub îndrumarea unor mari artişti reprezentativi pentru viaţa muzicală camerală internaţională – între anii 1981 – 1983, VOCES-ul a frecventat cursurile de măiestrie susţinute de celebrul cvartet AMADEUS la Academia din Köln…. Citeşte mai mult »

  Cvartet
 • andrei licaret

  Andrei Licareț

  De la debutul său în 1993 cu orchestra „Jeunesses Musicales”, Andrei Licareț a acumulat un vast repertoriu, de la baroc până la muzică contemporană. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte cu reputate orchestre din ţară şi străinătate, sub bagheta unor mari dirijori precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman, Arie Vardi. Din 2000,… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele de la miezul noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Una dintre cele mai îndrăgite serii de concerte din cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, “Concertele de la miezul nopții” reuneşte orchestre camerale de talie mondială la Ateneul Român. Orchestre de Chambre de Paris, sub bagheta lui Sir Roger Norrington şi  Academy of Ancient Music, alături de Richard Egarr sunt doar două dintre prezenţele de seamă… Citeşte mai mult »

  serie