• Foto Farbe copyright Winfried Höslwebsite

  Mari orchestre ale lumii

  Luni 14.09 20:00 Sala Mare a Palatului

  Dirijor: LEO HUSSAIN
  Dirijorul corului: IOSIF ION PRUNNER

  Program: Alban Berg – „Wozzeck”

  Solişti:
  MICHAEL VOLLE – Wozzeck – bariton
  EVELYN HERLITZIUS – Maria – soprană
  NN – Fiul Mariei
  ARNOLD BEZUYEN – Capitanul – tenor
  MARTIN WINKLER – Doctorul – bas
  MARIUS VLAD BUDOIU – Tambur Major – tenor
  COSMIN IFRIM – Andres – tenor
  MARIA JINGA – Margret – contra alto
  VALENTIN VASILIU – Primul ucenic –bas
  SERBAN VASILE – Al doilea ucenic – bariton
  COSMIN IFRIM – Nebunul – tenor

  Stoc Epuizat
  Cumpără Bilet la Cinema
 • leo hussain

  Leo Hussain

  Leo Hussain a intrat în atenția internațională în 2009, când a fost numit în funcția de director muzical la Salzburg Landestheater. De asemenea, a avut un debut senzational la Théâtre de la Monnaie (Bruxelles) într-o nouă producție, universal aclamată, a lui György Ligeti – Le Grand Macabre de La Fura dels Baus. Mai apoi, Hussain… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • corul_academic_al_filarmonicii_george_enescu

  Corul Filarmonicii "George Enescu"

  Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului… Citeşte mai mult »

  Cor
 • iosif-ion-prunner

  Iosif Ion Prunner

  Distins cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală. “În mine s-au adunat, de fapt, tradiţia unei familii de muzicieni, dar şi cea a unei vechi familii de ctitori de biserici şi mănăstiri, de intelectuali cu preocupări deosebite… Citeşte mai mult »

  Dirijor şi pianist
 • Arnold Bezuyen

  Arnold Bezuyen

  Arnold Bezuyen, veteran al companiilor internaţionale precum Teatro di La Scala, Los Angeles, Festivalul Bayreuth, Covent Garden şi Staatsoper din Viena, a debutat recent ca Loge în producţia MET “Das Rheingold”, interpretându-l apoi pe Bacchus în opera “Ariadne auf Naxos” în Bordeaux. Recent, a cântat Shuisky în “Boris Godunov” la Valencia; a avut rolul principal… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Marius - Gala 01

  Marius Vlad Budoiu

  S-a născut în Cluj-Napoca, oraș în care a absolvit Liceul German, apoi Academia de Muzică. A fost îndrumat spre o carieră vocală de tatăl său, baritonul Ion Budoiu, Edith Simon şi Gheorghe Roșu. După încheierea studiilor, Marius Vlad Budoiu a activat ca solist la Opera Română din Cluj. A debutat la 21 de ani în… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Maria Jinga

  Maria Jinga

  DATA NAŞTERII : 19 ianuarie 1980, Braşov STUDII : Absolventă (2004) a Universităţii de Muzică – Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Canto clasic, clasa prof. Geogeta Stoleriu CURSURI : 2009, Master-class susţinut de soprana Ileana Cotrubaş la O.N.B. 2009, Master-class susţinut de mezzo-soprana Viorica Cortez la Opera Națională București. ACTIVITATE : 2005, colaboratoare a… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Martin Winkler

  Martin Winkler

  Bas-baritonul Martin Winkler s-a născut în Bregenz, Austria. A studiat la Universitatea din Viena, alături de Walter Berry. S-a bucurat de un succes uriaş la debut, în rolul Klingsor din Parsifal de Wagner (Tallinn, 2011), ceea ce i-a oferit ulterior roluri importante în operele wagneriene. În iarna lui 2011 a interpretat cu succes rolul principal… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • Michael Volle

   Michael Volle este unul dintre cei mai importanți baritoni germani. A fost studentul renumiților cântăreți Josef Metternich și Rudolf Piernay și a câștigat numeroase concursuri de canto, printre acestea numărându-se și CIEM la Geneva și „Stimmen Neue” în Gütersloh. Primele colaborări  permanente au fost la Nationaltheater Mannheim, Bonn și Köln. Din 1999 până în 2007,… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș pe unele dintre cele mai mari scene internaționale, de la New York, la Viena sau Paris. Atât orchestre europene, cât și orchestre americane… Citeşte mai mult »

  serie