• ORCHESTRA FILARMONICII OLTENIA

  Piaţa Festivalului

  Vineri 11.09 19:30 Piaţa George Enescu

  Dirijor: Constantin Adrian Grigore

  Solişti:

  Tina Munteanu – soprană
  Liviu Indricău – tenor
  Vera Girginova – soprană

  Dirijor cor: Manuela Enache

  Program:
  Orff – Carmina Burana – O fortuna!
  Strauss – Uvertura Liliacul
  Loewe – My fair lady – I could have danced all night
  Puccini – Fanciulla del West – Ch’ella mi creda
  Leoncavallo – Pagliacci – Bell Chorus
  Grigoriu – Muzica
  Sorozabal – La tabernera del puerto – No puede ser
  Strauss – Liliacul – Duetul Ceasului
  A.Dvorak – Dans slav nr. 8
  Kalman – Silvia – Csardas
  di Lazzaro – Chitarra Romana
  Strauss – Voievodul Ţiganilor
  Lehar – Vaduva Vesela – Lippen schweigen
  Borodin – Dansurile Polovtiene

   

   

  Intrarea liberă
 • ORCHESTRA FILARMONICII OLTENIA

  Filarmonica Oltenia din Craiova

  Filarmonica “Oltenia” din Craiova a fost fondată în anul 1904 şi instituţionalizată prin Legea nr. 131, promulgată de Regele Mihai I, ca şef al Statului, în anul 1947. Peste 80 de instrumentişti profesionişti formează Orchestra simfonică; repertoriul acestui reputat ansamblu cuprinde capodopere ale muzicii simfonice şi vocal-simfonice (misse, oratorii, cantate, requiemuri), bijuterii muzicale, jazz simfonic,… Citeşte mai mult »

 • manuela

  Manuela Enache

  Manuela Enache urmează studiile Universitătii Naţionale de Muzică din Bucureşti, specializarea Dirijat cor academic, urmând în paralel şi modulul instrumental de vioară. În perioada 2009 – 2010 a beneficiat de o bursă de studii în cadrul Birmingham Conservatoire (Marea Britanie). Activitatea profesională a tinerei muziciene vizează numeroase colaborări artistice în ţară şi in străinătate. În vara anului… Citeşte mai mult »

  Dirijor cor
 • Liviu Indricau

  Liviu Indricău

  După ce a studiat vioara la Şcoala de Muzică din Lugoj, tenorul Liviu Indricău s-a dedicat artei cântului şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti la secţia Canto Clasic în anul 2010. A urmat cursuri de perfecţionare cu baritonul Eduard Tumagian, apoi cu regizorul Marco Gandini şi cu Enza Ferrari în cadrul proiectului european… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Constantin G

  Constantin Grigore

  În perioada studiilor urmate în ţară, apoi în Polonia la Academia de Muzică „Karol Lipinski” dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati sau dirijorul polonez Marek Pijarowski. A participat la diverse Masterclass-uri, precum “International Masterclass for Orchestral Conducting and Phenomenology of Music” (Craiova 2012… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • TINA MUNTEANU

  Tina Munteanu

  Tina Munteanu este absolventă a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” și a Universității Naționale de Muzică din București. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții muzicale de prestigiu din țară, printre care Orchestra Națională Radio, Opera Națională din București, Opera din Brașov sau Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Laureată a numeroase concursuri naționale de lied, deținătoarea Premiului special al juriului la Concursul Internațional de Canto „Hariclea Darclée” și a… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Piata-George-Enescu-640x275

  Piaţa Festivalului

  PROGRAM prezentat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti  Locul de desfăşurare : Piaţa George Enescu Realizat cu sprijinul : Artexim Fundaţia Art Production Fundaţia Remember Enescu Fundaţia Culturală Pro Piano România Societatea Românǎ de Televiziune Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti Serie de evenimente din:

  serie