• Anne-Schwanewilms

  Mari orchestre ale lumii

  Duminică 13.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor: SEBASTIAN WEIGLE
  Corul Academic Radio
  Dirijor: DAN MIHAI GOIA
  BAYERISCHES STAATSORCHESTER

  Program: Strauss – „Elektra“ (varianta de concert)

  Solişti:
  Klitemnestra (mama Elektrei, văduva lui Agamemnon) – AGNES BALTSA (mezzo-soprană)
  Elektra (fiica lui Agamemnon) – ELENA PANKRATOVA (soprană)
  Oreste (fiul lui Agamemnon) – RENÉ PAPE (bariton)
  Chrysothemis (sora Elektrei) – ANNE SCHWANEWILMS (soprană)
  Aegisth (iubitul Klitemnestrei) – ULRICH REß (tenor)
  Tutorele lui Oreste – CHRISTOPH STEPHINGER (bass)
  Confidenta Klitemnestrei   – MARZIA MARZO (soprană)
  Însoțitoarea Klitemnestrei    – ANNA RAJAH (soprană)
  Un tânar servitor    – KEVIN CONNERS (tenor)
  Bătrânul servitor    – CHRISTOPH STEPHINGER  (bass)
  O supraveghetoare    – HELENA ZUBANOVICH (soprană)
  Prima servitoare    – OKKA VON DER DAMERAU (contralto)
  A doua servitoare    – ANGELA BROWER (soprană)
  A treia servitoare    – HEIKE GRÖTZINGER (mezzo-soprană)
  A patra servitoare    – ERI NAKAMURA (soprană)
  A cincea servitoare –    IRIS KUPKE (soprană)

 • dan mihai goia

  Dan Mihai Goia

  Născut la Cluj-Napoca, Dan Mihai Goia a studiat vioara, viola, pianul şi canto, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a abordat dirijatul coral sub îndrumarea unor maeştri precum Marin Constantin şi Petre Crăciun. Membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” (între anii 1971-1995), a susţinut concerte la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale, fiind… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Foto-Corul-Academic-Radio

  Corul Academic Radio

  Fondat în 1940 sub conducerea lui Ion Croitoru, Corul Academic de Radio s-a impus în scurt timp ca un ansamblu de elită. A fost condus, de-a lungul anilor, de Dumitru D. Botez, Dumitru D. Stancu, Gheorghe Danga, Constantin Petrovici, Emanoil Elenescu, Alexandru Şumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraş. În prezent, la pupitrul Corului se află Dan… Citeşte mai mult »

  Cor
 • René Pape

  René Pape

  René Pape a studiat în orașul său natal, Dresda, și a debutat încă din timpul școlii la Opera de Stat din Berlin (1988), rămânând până azi membru al instituției. Toate rolurile principale din repertoriul său (Rocco, König Marke, König Hein-rich, Pogner, Fasolt, Hunding, Sarastro, Figaro, Leporello, Parsifal, Boris Godunov și Don Giovanni) au fost dirijate… Citeşte mai mult »

  Bas
 • pankratova

  Elena Pankratova

  Combinația de sensibilitate muzicală, tehnică la superlativ și prezența scenică spectaculoasă o plasează pe Elena Pankratova în mijlocul noii generații de soprane dramatice. Succesul extraordinar al primului său rol – soţia lui Dyer în Die Frau ohne Schatten de Strauss –  la Florence May Festival în 2010, sub conducerea maestrului Zubin Mehta s-a dovedit a fi… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș pe unele dintre cele mai mari scene internaționale, de la New York, la Viena sau Paris. Atât orchestre europene, cât și orchestre americane… Citeşte mai mult »

  serie