• profil event

  Repere ale muzicii contemporane românești

  Sâmbătă 05.09 11:00 Sala Mică a Palatului

  Dirijor: TIBERIU SOARE

  Program:
  Țăranu – Epitaphe pour Jorge pentru clarinet și ansamblu / solist EMIL VIŞINESCU
  Ioachimescu – Tetrachords Music pentru flaut, vioară, violoncel și pian (primă audiție românească)
  Murariu – El Niño (câștigător al Concursului Internațional George Enescu 2014 – secțiunea Compoziție – Muzică de Cameră)
  Androne – Karoshi II pentru ansamblu (primă audiție absolută) (câștigător al Concursului Internațional George Enescu 2014 – secțiunea Compoziție – Muzică Simfonică)
  Lolea – Lucrare pentru ansamblu (primă audiție absolută)
  Iranyi – Noema pentru pian solo şi orchestră de cameră (primă audiție absolută) / solist: HORIA MAXIM 
  Măniceanu – Reductio ad absurdum – Concertino pentru pian și orchestră de cameră (primă audiție absolută) / solist: MIHAI MĂNICEANU 
  Dediu – Hyperkardia IV – pentru pian la patru mâini și orchestră de cameră (primă audiție absolută) / soliști: VALENTINA SANDU-DEDIU și DAN DEDIU

   

 • profil

  Ansamblul Profil

  Întemeiat în 2003 de către compozitorul Dan Dediu, ansamblul de muzică nouă Profil-Sinfonietta a devenit în scurt timp unul dintre cele mai preţuite şi profesioniste focare de promovare a muzicii de avangardă din România. Prezenţe în festivaluri internaţionale de profil, înregistrări pe compact disc, precum şi turnee în străinătate (Germania, Elveţia) au consolidat imaginea şi… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • tiberiu soare

  Tiberiu Soare

  Născut la Bucureşti, Tiberiu Soare este absolvent a două dintre Facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de dirijat – clasa profesorilor Ludovic Bács şi Petru Andriesei şi cea de interpretare muzicală – tubă – clasa conf. Univ. Ion Popescu. S-a perfecţionat apoi în cadrul Studiilor aprofundate – secţia dirijat orchestră cu Horia Andreescu… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • MCRI9645 m

  Horia Maxim

  „Acest pianist posedă o capacitate remarcabilă de exprimare artistică, dublată de o stăpânire ireproșabilă a instrumentului.“ (Ziarul „Adevărul”) „Horia Maxim demonstrează o forță evocatoare impresionantă.“  (Revista „Actualitatea Muzicală”) Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale, Horia Maxim (născut în anul 1971, la Galaţi) este un muzician a cărui prezenţă constantă… Citeşte mai mult »

  Pian
 • emil-visinescu

  Emil Vişinescu

  Născut la 10 martie 1969 , Bucureşti, Emil Vişinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică sub îndrumarea lui Ioan Cudalbu şi a lui Valeriu Barbuceanu. Din 1993, este membru al Orchestrei Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti. A absolvit numeroase cursuri de specializare. În perioada 2000-2002 a studiat cu Ernesto Molinari, la Universitatea de Muzică… Citeşte mai mult »

  Clarinet
 • dan dediu

  Dan Dediu

  Dan Dediu a studiat compoziţia la Bucureşti cu Ştefan Niculescu şi Dan Constantinescu, iar la Viena cu Francis Burt. Diverse burse de creaţie sau cercetare (Herder şi A.Berg -Viena, Ircam-Paris, New Europe College-Bucureşti, Colegiul de ştiinţe-Berlin, Villa Concordia – Bamberg) au avut un rol hotărâtor în evoluţia sa componistică. Peste 150 de opusuri ce acoperă… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Valentina Dediu

  Valentina Sandu-Dediu

  Valentina Sandu-Dediu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia muzicologie, după ce studiase pian la Liceul de muzică „George Enescu“. S-a perfecţionat în Austria cu o bursă a Fundaţiei „Alban Berg“ (1991), în Germania la Wissenschaftskolleg zu Berlin (2000), în România obţinând două burse de la New Europe College (în 1996-97 şi în… Citeşte mai mult »

  Pian
 • MihaiManiceanu

  Mihai Măniceanu

  Compozitorul și pianistul Mihai Măniceanu s-a născut în 1976 la București. A studiat pianul (1995-2000), compoziția (2000-2005) și cursurile de masterat (2005-2006) ale ambelor specializări în cadrul UNMB. Ulterior a absolvit studiile de doctorat în cadrul aceleiași universități (2011). El a primit o bursă Erasmus la Universitatea de Muzică și Teatru Felix Mendelssohn Bartholdy în… Citeşte mai mult »

  Pian
 • sala auditorium

  Sala Mică a Palatului

  Inaugurată ca secţie a Muzeului Naţional de Artă al României în toamna anului 1995, Sala Mică a Palatului, sau Auditorium, beneficiază de echipamente audio de înaltă performanţă. Acestea fac posibilă aici organizarea unei game variate de manifestări – concerte, vizionări de filme, simpozioane, conferinţe internaţionale. Sala Mică a Palatului are o capacitate de 450 locuri.

  sală de spectacole