• John-Malkovich-011

  Recitaluri și concerte camerale

  Luni 09.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : MARTIN HASELBÖCK

  Program :
  „THE INFERNAL COMEDY” – Confesiunile unui ucigaş în serie
  Dramă pentru un actor, două soprane şi orchestră

  Scenariul şi regia : MICHAEL STURMINGER
  Muzica : A. Vivaldi, J. Haydn, W.A. Mozart, L. van Beethoven etc.

  Narator : JOHN MALKOVICH

  Solişti :
  LAURA AIKIN – soprană
  MARIE ARNET – soprană

  Spectacol subtitrat în limba română

  Stoc Epuizat
 • Wiener Philharmoniker 091

  Wiener Philharmoniker

  Wiener Philharmoniker (Orchestra Filarmonicii din Viena – OFV), una dintre cele mai renumite orchestre simfonice ale lumii, a fost fondată de O. Nicolai (împreună cu A. Schmidt şi A.J. Becher). Alcătuită prin cooptarea muzicienilor din orchestra de operă a curţii (membrii orchestrei sunt încă recrutaţi din Orchestra Operei de Stat din Viena), OFV a susţinut… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • John Malkovich

  John Malkovich

  Nominalizat de două ori la Premiile Oscar, actorul John Malkovich este una dintre figurile legendă ale cinematografiei americane contemporane. Cu privirea pe jumătate jucăușă, pe jumătate misterioasă și o putere de transformare actoricească extraordinară, John Malkovich a jucat în filmele celor mai puternici și străluciți regizori (Michellangello Antonionni și Quentin Tarantino sunt doar doi dintre… Citeşte mai mult »

  Actor
 • Marie Arnet

  Marie Arnet

  Marie Arnet s-a născut în Suedia şi a studiat la Academia Regală de Muzică din Londra şi la Studioul Operei Naţionale. Repertoriul de concert al Mariei Arnet include „Misa în si minor” şi „Patimile după Ioan” de J.S. Bach, Simfoniile 2 şi 4 de Gustav Mahler, „Requiem”-ul de Faure şi „Requiem”-ul de Brahms, „Requiem”-ul de… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Martin Haselböck

  Martin Haselböck

  Dirijorul austriac Martin Haselböck provine dintr-o familie faimoasă de muzicieni. În continuarea studiilor de la Viena și Paris a primit numeroase premii și burse, lucrând cu dirijori precum Claudio Abbado, Lorin Maazel, Wolfgang Sawallisch, Riccardo Muti și mulți alții. Înregistrările sale în calitate de organist i-au adus multiple premii, incluzând Deutscher Schallplattenpreis, Diapason d’Or și… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Laura Aikin

  Laura Aikin

  Soprana americană de renume mondial Laura Aikin a lucrat cu unii dintre cei mai mari dirijori contemporani precum Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Cambreling Sylvain, William Christie, Christoph von Dohnanyi, Daniele Gatti, Michael Gielen, Nikolaus Harnoncourt, René Jacobs, Fabio Luisi, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Helmuth Rilling, Donald Runnicles, Giuseppe Sinopoli, Markus Stenz… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri-si-orchestre

  Recitaluri și concerte camerale

  Revenirea lui Radu Lupu în România este unul dintre evenimentele majore ale Seriei de recitaluri şi concerte camerale. „Sunetul său în concert este de neînlocuit. Nu poți experimenta așa ceva ascultând o înregistrare”, notează The New Yorker. Un alt eventiment marcant: prezenţa actorului John Malkovich în calitate de narator al crimei melodramatice The Infernal Comedy… Citeşte mai mult »

  serie