• daniel barenboim

  Mari orchestre ale lumii

  Duminică 01.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : DANIEL BARENBOIM
  Solist : RADU LUPU – pian

  Program :
  G. Enescu – Rapsodia română nr. 2 în Re Major op. 11
  L. van Beethoven – Concertul nr. 4 pentru pian şi orchestra în Sol Major op. 58
  Sir E. Elgar – Simfonia nr. 2 în Mi bemol Major op. 63

  Concert prezentat de Unicredit

  Stoc Epuizat
 • radu lupu

  Radu Lupu

  Pianistul Radu Lupu este artistul despre care s-a spus că “a adus cel mai aproape muzica de vorbire”. Născut la Galaţi, România, în data de 30 noiembrie 1945. La vârsta de 6 ani începe să studieze pianul cu Lia Busuioceanu și la vârsta de 12 ani debutează cu un program complet de muzică compusă de… Citeşte mai mult »

  Pian
 • daniel_barenboim_p90075918-a

  Daniel Barenboim

  Născut la Buenos Aires în anul 1942, Daniel Barenboim a luat primele lecţii de pian la vârsta de cinci ani, de la mama sa. Ulterior, a început să studieze pianul cu tatăl său, care avea să-i rămână unic profesor. La vârsta de şapte ani susţinut primul concert în fața publicului. În anul 1952 a trecut… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Staatskapelle Berlin

  Staatskapelle Berlin

  Desemnată de cinci ori în ultimii 12 ani drept Orchestră a Anului, Staatskapelle Berlin este una dintre cele mai vechi orchestre din lume, având o tradiţie de peste 450 de ani. Iniţial, a fost o orchestră de curte a principelui-elector Joachim II de Brandenburg (1570), fiind dedicată exclusiv serviciilor muzicale de la curte. Ansamblul şi-a… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie