• radu lupu event

  Mari orchestre ale lumii

  Luni 02.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : DANIEL BARENBOIM

  Program :
  W.M. Mozart
  – Concertul nr. 10 pentru două piane în Mi bemol Major K365
  Solişti : DANIEL BARENBOIM
  RADU LUPU
  G. Verdi
  – “Quattro pezzi sacri” (Ave Maria; Stabat Mater; Laudi alla Vergine Maria; Te Deum)
  Solist : LAURA CHERA
  Cu participarea CORULUI FILARMONICII “GEORGE ENESCU”
  Dirijorul Corului : ION IOSIF PRUNNER

  Concert prezentat de Unicredit

  Stoc Epuizat
 • Staatskapelle Berlin

  Staatskapelle Berlin

  Desemnată de cinci ori în ultimii 12 ani drept Orchestră a Anului, Staatskapelle Berlin este una dintre cele mai vechi orchestre din lume, având o tradiţie de peste 450 de ani. Iniţial, a fost o orchestră de curte a principelui-elector Joachim II de Brandenburg (1570), fiind dedicată exclusiv serviciilor muzicale de la curte. Ansamblul şi-a… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • daniel_barenboim_p90075918-a

  Daniel Barenboim

  Născut la Buenos Aires în anul 1942, Daniel Barenboim a luat primele lecţii de pian la vârsta de cinci ani, de la mama sa. Ulterior, a început să studieze pianul cu tatăl său, care avea să-i rămână unic profesor. La vârsta de şapte ani susţinut primul concert în fața publicului. În anul 1952 a trecut… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • radu lupu

  Radu Lupu

  Pianistul Radu Lupu este artistul despre care s-a spus că “a adus cel mai aproape muzica de vorbire”. Născut la Galaţi, România, în data de 30 noiembrie 1945. La vârsta de 6 ani începe să studieze pianul cu Lia Busuioceanu și la vârsta de 12 ani debutează cu un program complet de muzică compusă de… Citeşte mai mult »

  Pian
 • corul_academic_al_filarmonicii_george_enescu

  Corul Filarmonicii "George Enescu"

  Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului… Citeşte mai mult »

  Cor
 • iosif-ion-prunner

  Iosif Ion Prunner

  Distins cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală. “În mine s-au adunat, de fapt, tradiţia unei familii de muzicieni, dar şi cea a unei vechi familii de ctitori de biserici şi mănăstiri, de intelectuali cu preocupări deosebite… Citeşte mai mult »

  Dirijor şi pianist
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie